Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Normal KPSS ile atanan biri engelli kadrosuna nasıl geçer?

berke26

Üye
Konular
57
Reaksiyonlar
296
Araştırdığıma göre; normal KPSS'den atanan bir engelli, EKPSS ile atananlar gibi engelli kadrosunda olmadığı için engelli haklarından (izin, mazeret tayin, bazı işlerde çalıştırılmama vb.) yararlanamıyormuş. Peki normal KPSS ile atanan biri engelli kadrosuna nasıl geçebilir? Engelli raporu almadan önce kamuya atanıp sonradan rapor alanların bu raporu yetkili birime teslim etmesi yetiyormuş, ama raporu varken normal KPSS ile atananlar hakkında bir bilgi bulamadım. Bunun için tekrar EKPSS'ye mi girmesi gerekir, yoksa yetkili birime engelli raporunu ibraz etmesi yeterli midir?

Öyle bir durum söz konusu değil. Yani aynı haklardan faydalanırsınız. Yeterki siz almış olduğunuz raporu kurumunuza bildirin. Yani normal KPSS ile atandınız daha sonrasında engelli durumuna geçtiniz rapor alarak bunu belgelediniz yani. Ardından kurumunuza bu raporu ibraz ederek (personel özlük işlerinizle kim ilgileniyorsa) bu haklardan faydalanırsınız. İşleyiş böyledir.

2003 'te lisans (öğretmenlik) mezunu oldum Normal KPSS (Eğitim bilimleri) sınavı ile MEB'e atandım. 7,5 sene öğretmenlik yaptıktan sonra Tıp fakültesinde "psikiyatri" heyetine çıktım. Geri hizmete alındım. O günden beri yaklaşık 15 senedir aynı kurumda memurluk yapıyorum.

Son düzenleme:
@Descartes, Kuruma atanırken engelli raporunuz var mıydı? Varsa engelli haklarından yararlanabiliyor muydunuz (O zamana kadar prosedür değişmiş olabilir.)? Geri hizmete alınmayı siz mi istediniz, yoksa kurum mu zorladı?

@berke26, Kuruma atanırken %45 (şizofreni) "sürekli" raporum vardı. İstanbul'da şehir içi bedava otobüs kartım vardı Sosyal politikalar bakanlığından engelli kimlik kartı da aldım. Geri hizmete alınmayı siz mi istediniz ? Konusu biraz karışık O yüzden boşverin.

@berke26,

engelli raporunuzu kurumunuza ibraz ettikten sonra engelli haklarının hepsinden faydalanabilirsiniz. bazı iş bilmez şef ve idareciler karşınıza çıkabilir açıp 2 sayfa madde okumazlar kafalarına göre konuşurlar sen dert etme. raporunu kurumuna sun yapamayacağın işler kısmında yazan şeyler varsa dilekçe ile belirt ve işine bak.

Üst Alt