Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Normal kadroda çalışırsam emeklilikte ve ilaç kullanımımda sorun olur mu?

gul2011

Aktif Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
12
Merhaba,
Ben Nisan'da yapılan Ömss'ye önlisans düzeyinden girdim ve ilk atamalarda maalesef yerleşemedim. Şu aralar da gerek internetteki iş arama sitelerinden, gerekse yerel/ulusal gazetelerdeki ilanlardan iş arıyorum.
Bir yandan da İşkur kursları, halk eğitim kurslarını da takip etmeye çalışıyorum.
Takdir edersiniz ki, engelli istihdamının durumu ortada, hatta artık firmalar cezası neyse ödeyeyim, engelli eleman almaktan kurtulayım diye bakıyor, hem en olmadık işlerde çokça çalıştırıp en az maaşı vermenin yollarına bakıyorlar.
Böyle olunca, ben de sadece kendimi engelli ilanlarıyla kısıtlamıyorum ve diğer ilanlara da bakıyorum. Ama aklıma şu soru takıldı:
Diyelim ki bir işe girdim, sgk yatıyor ama elimdeki raporu kullanmadan, normal sağlıklı bir çalışan adayı gibi, ileride gerek emeklilik, gerekse diğer haklarda sorun yaşar mıyım? Özellikle ömür boyu ilaç kullanmak zorunda olduğumdan işin sağlık boyutu beni daha çok endişelendiriyor ama çalışma imkanı bulmursam de geri çevirmek istemem haliyle...
Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum.
Saygılar...

NOT: Aslında konuyu bu başlığa açmakla emeklilik bölümüne açmak arasında kararsız kaldım ama sanıırm forum yöneticileri gerekli yönlendirmeyi yaparlar yanlışsa...:confused:

Üst Alt