Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Normal bir aracı tertibatlı olarak nasıl kullanabilirim?

swimmer1

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba

Benim öğrenmek istediğim normal bir aracı tertibat taktırıp direk kullanabiliyor muyuz?
• Ruhsata işletmek gerekir mi? Araç benim adıma değil ama.
• Ruhsata işletirsek o araç engelli mi oluyor yoksa tertibatlı mı yani sonuçta normal bir kişi zaten o aracı kullanıyor

Çünkü araç benim değil ama bende kullanmak istiyorum bu gibi durumda ne oluyor illa araçı kullanmam için üstüme kayıtlı olması gerekmez diye düşünüyorum

Cvplar için teşekkürler

İşin özünde kullanma konusunda sakınca olmaması gerek eskiden H sınıfı sürücü belgesi var idi bu yüzden kısıtlama söz konusu idi. Ama şimdi yeni sürücü belgeleri B sınıfı ve kodlar yazılı kullanmak gerek. Ama işin saçma kısmı ise araca takılan tertibatın TSE den onay alma işi işte buda işi bulandıran kısım. Aslında burada TSE gerek olaması gerek. Ama gel de ülke de birilerine bir şey anlat...

TSE kolay taraf bence
Aklıma şu soru geldi ?

• Arabanın sahibi normal bir kişi niye tertibat takıyorsun denilir mi ?

öncelikle gelişi güzel tertibat takamazsınız. Aksesuar ile tertibatı bir birinden ayırmak gerek. O araca hangi tertibatın takılacağına İl Sağlık Müdürlüğündeki komisyon karar veriyor. Aracın sahibi engelli değil ise zaten o araca tertibat kodu vermezler. Burada amaç ne anlamadım. neden tertibat takacaksınız Kendiniz mi engellisiniz ?

Kendiniz engelli iseniz siz komisyona gireceksiniz ve ehliyetinize kısıtlama kodları yazılacak. O kodlara uygun araç kullanacaksınız evet. Tertibat yaptıracağınız araca TSE ve noter tarafından "sadece kendisi kullanabilir" notu düşecekler buda aracın sahibini (engelli olmayan aracın sahibi) sıkıntıya sokar.

Aracınız yoksa başkasının aracına tertibat takma yoluna gitmek sizin işinizi çözmüyor.

ahmedduman60

Merhabalar

Her engelli sıfır araba alıcak durumda değil.

Benim babamın eski otomatik vites aracı var babamın arabasını kullanmak için tertibat taktırmak istemiştim malum ehliyetim tertibatlı oldugu için .

• tertibatlı ehliyetim oldugu için sıfır araba almak zorunda mıyım ? Param yok durumum yok

swimmer haklısınız keşke her engelli araç alabilse hepimizin temennisi bu. Ama burası Türkiye. Bu ülkede engelli, emekli, ihtiyaç sahibi, yoksul kesimin hayatını kolaylaştırma diye bir şey yok. Tam tersine hayatlarını daha ne kadar yaşanmaz hale getirebiliriz politikası var malesef.

Emekli aylardır 7.500 TL ye geçinmeye çalışıyor

Engelli maaşının hali ortada

Araç alımı işi ise tam bir curcuna, fiyatın açıklandığı gün kimse araç alamıyor çünkü bayiye gidip yalvarmak zorundasın ne olur bana araç ver diye, insaf sahibi bir bayiye denk gelirsen sıraya giriyorsun yoksa yüzüne dahi bakmıyorlar.

Vergi dairesini nasıl anlatayım şimdi sana sırf her kes ötv yi ödeyip aracı alsın diye tebliğle oynayıp duruyor.

Geçen yıl getirdiği zorunluluk "aracı sahibinden başkası kullanamaz"

% 90 nın altında engeli olup da araç alanlar bin bir türlü stresle araçlarını kullanıyorlar. Acaba eşim aracı kullanırken yakalanırda cezayı yermiyim diye.

Soruna geleyim sıfır araba almak zorunda değilsin. ehliyetine kod yazarlarsa o kodlara uygun araç kullanmak zorundasın. Babanın aracına tertibat yaptırınca TSE den uygunluk raporu alman gerekiyor. TSE'de vereceği rapora vergi dairesinin talimatına uyarak "aracı sadece sahibi kullanabilir" notu düşüyor.

TSE o notu düştüğü için noter de ruhsata o notu işliyor. Bütün sorun bu işte.

Gerisi size kalmış. Kolay gelsin.

Üst Alt