Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Noahlink Wireless 2 cihazı nerden satın alabilirim?

Spock

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Resound marka cihazlarım var ve bunları ben kendim ayarlamak istiyorum. Çünkü yapılan ayarlardan dolayı hep mutsuzum. Çalıştığım iş itibariyle gürültülü, yankılı ve bir çok olumsuz seneryo da duyabilmem gerekiyor. Bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı? Bu ürünü almak için araştırdığımda ürün fotoğrafı ile birlikte açıklamada yazılımı diye satılıyor. Bu ürünün kendisi olmuyor mu?
ya da 2. el bulmam mümkün mü? Sattığınız ya da bildiğiniz yer varsa söyleyebilir misiniz?

Not: Duyma ve anlama konusunda sorunum yok. Telefondan direkt bağlantı ile bir çok şeyi kısık sesde dahi dinliyor anlıyorum. ve ses kalitesi gayetde güzel geliyor. Ancak mikrofondan ses geleceği zaman saçma sapan filtrelemelere maruz kaldığı için gelen sesden verim alamıyorum.

Merhaba cihazı sahibinden de satılırken görmüştüm takip etmek lazım. sıfırı için zaten google yazın hemen çıkıyor. pahalı bir cihaz değil.

Cihazla birlikte sadece driver geliyor, yazılım yok. Yazılımı işitme cihazının markası tarafından edinmeniz gerek. Başta vermiyorlar yada paralı gibi görünse de kolayca bulunabiliyor. Hearing aids gibi forumlara üye olun size linkini veriyorlar.

Ancak cihazınızın desteği olduğuna emin olun. Sanki her bluetooth cihaz oluyor gibi satıyorlar ama hepsini desteklemiyor.

@metinyaw, Yeni bazı marka/modellerde hangisi olduğunu hatırlamıyorum ama cloud üzerinden fitting yapma saçmalığı çıktı şimdi bir de. Yani işitme cihazı merkezi değilseniz yapamacaksınız. Nedir bu bizlerin kullandığı şeyi hayır siz ayarlayamazsınız saçmalığı anlamıyorum.

Aynen. Benim signia'da var oyle bir bağlantı. Ama direkt ayar da var. Zamanla kaldırırlar mı bilinmez.

Yeni çıkan modellerde telefon üzerinden gecici ayar yapma imkanınız mevcut. sesini açıp kapama ince kalın ayarı gibi basit ayarlar yapmak için. Noahlink Wireless 2 gibi aletleri de piyasada bulmanız oldukça kolay ama cihazı almayla iş bitmiyor kullandığınız marka cihazın Fitting programıda gerekli bu programlar sadece ruhsatlı işitme merkezlerine verilir. Ruhsat alabilmek içinde gerekli bölümün 2 ve 4 yıllık okullarından mezun olmak gerekir. Yani sizin cihazınıza ayar yapan kişiler belli bir eğitimden geçip hastalıkları öğrenip vs vs ona göre ayar yapıyorlar. Gelişi güzel sadece bilgisayardan program yardımıyla sesi açıp kapatmak değil konu yanlış bir ayar yaptığınızda iç kulağa zarar verebilirsiniz tinnitusunuz yoksa tinnutusa yol açabilirsiniz. Anlamayı düzeltelim derken anlaşılırlığı iyice bozabilirsiniz. Size tavsiyem cihazı aldığınız yere derdinizi anlatıp yapılan ayarı en az 21 gün kullanmanız. Sonrasında nerelerde rahatsızlık hissediyorsunuz bunları ayarlayan kişiye doğru aktarmanız. Eski bir cihazdan yeni bir cihaza geçiş yaptıysanız şayet eski alışılmışlığın geçmesi daha da uzun sürüyor bazen. daha basit bir dilde anlatacak olursak eğer cihazlar ne kadar iyi olursa olsun bazı cihazlar sesi yumuşak verir bazı cihazlar sesleri biraz kaba verir sizin eski cihazınız sesi yumuşatarak gürültüyü azaltarak veriyordur Ama yeni aldığınız cihaz sesleri biraz kaba veriyordur. buna alışmak haliyle biraz daha zaman alır.

Aaa hos geldiniz samet bey
Neredesiniz

Cihazin sesine alisilmiyor
Denerken cok dikkat ederek secmek kullandiginiz cihazin sezine benzerini almak daha mantikli
Birde butceyi kitmadan ses yumusaticisi olan modellerden almak daha ise yarar bence

@GRAHAM BELL,
Dil ve Konuşma bozukları bölümü için bu aralar Eskişehire gelmek zorunda kaldım. derslerdi uygulamalardı derken buraya biraz ara vermek zorunda kaldım. bugün öyle bir bakayım neler varmış dedim.

Üst Alt