Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nisan 2008'de sigortam başladı. Emeklilik şartlarım nedir?

Furkan_81

Aktif Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
34
Dönem - 2008/04
Gün Sayısı - 8
Prime Esas Kazanç/Basamak Degeri/Ek Gösterge - 162.24
Sig. Kolu - 4a
Sig. Türü - 506/ APHB

Bu konuyu ben de merak ediyorum. Nisan 2008 de 8 günlük sigorta girişim var. Sonrasında 2010 dan itibaren sağlık sorunlarım başladı ve halen daha ağır ve kalıcı bir şekilde devam ediyor. %88 raporum var, ki eksikleri de var yani şu anda muhtemelen %90 ve üzeri oranlı yeni rapor alabilirim. Acaba bu şartlarla olası emeklilik durumum nedir hiçbir bilgim yok.

merhaba Furkan_81 siz sanırım 4/a yani özel sektör çalışanısınız sizin bildiğim kadarı ile SGK Hastalık Listesi ile ilginiz bulunmuyor. Ancak kontrol muayanesi her halükarda istenebilir. Ortopedik bir engeliniz varsa düşük ruhsal bir rahatsızlığınız varsa kuvvetli bir ihtimal diye tahmin ediyorum.

serkan39

Merhaba. Evet, Nisan 2008 de sigorta başlangıcım olsun diye kuzenimin sigorta acentesinde giriş yaptırmıştım. Sonrasında 2010 da hastalığım ve diğer sorunlar başladı.

El ayak gibi ortopedik engelim yok, sadece boynumda %50 kadar hareket kısıtlılığım var. Asıl hastalığım kanser ve beraberindeki sorunlarım.

Konuşma engelliyim ve tüple besleniyorum. Ayrıca akciğerimde bazı problemler var kontrole gidip geliyorum.

OturanBoğa

8 gün abi.

[FONT=sans-serif]Dönem - 2008/04 [/FONT]
[FONT=sans-serif]Gün Sayısı - 8 [/FONT]
[FONT=sans-serif]Prime Esas Kazanç - 162.24 [/FONT]
[FONT=sans-serif]Sig. Kolu - 4a [/FONT]
[FONT=sans-serif]Sig. Türü - 506/ APHB[/FONT]

Furkan_81

Prim gün sayın 1800 olduğunda, SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı da alırsan, malulen emekli olabilirsin.

[FONT=sans-serif]Dayanak: [/FONT]
MALULİYET VE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ[FONT=sans-serif] Madde 5: [/FONT]
[FONT=sans-serif]"Eski ve çalışmaya engel olmayan bir hastalığın, hastalık listesinde [[/FONT]SGK Hastalık Listesi[FONT=sans-serif]'ne göre] belirtilen seviyelere yükseldiği, [...] Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalı malul sayılır."[/FONT]

OturanBoğa

Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim abi. Listeye baktım; malign kanser hastalığım, konuşma engellim vs. o konuda bir sorun olacağını sanmıyorum.

1800 gün için 5 yıl sigortalı olmam gerekiyor ama hali hazırda evde bakım maaşı alıyoruz. Bu konuyu bir süredir düşünüyorum ama kafam karışık. Sigortalı görünürsem malum sosyal haklardan faydalanamayacağım. Valla açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum..

Furkan_81

İsteğe bağlı sigortalı olunca evde bakım aylığın ödenmeye devam olunur, 2022 engelli maaşı ise kesilir. Ama doğrusu zaten emekli olduğunda bağlanacak maaşı evde bakım maaşı olarak alıyorsun neredeyse. Ben olsam primle vs uğraşmam...

Üst Alt