Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nisan 2008'de sigortalı oldum. Emeklilik için engelli kadrosuna geçmem şart mı?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Kafamı karıştıran çok şey var ve cevap bulamıyorum arkadaşlar lütfen bana yardım edin.

Öncellikle tüm bilgilerimi veriyorum.

Doğum tarihim : 03.02.1990 ( yaşım 32 , şubatta 33)
İlk işe giriş tarihi : 12.04.2008

Uzun Vade Gün Sayısı : 1156 ( sanırım bu toplam sigartalı gün sayım oluyor , 4a raporundaki toplam gün sayısı)

Bir şirkette proje mühendisi olarak çalışıyorum ama engelli kadrosunda değilim. Memur da değilim. Sanırım sgk'ya kayıtlıyım 4a'da Ünite kısmında ÜNİTE KODU : 3538 , ÜNİTE ÜNVANI : SGK MENDERES SOSYAL GÜENLİK MERKEZİ olarak görünüyor.

Engellilik oranı %46 , Raporu aldığım tarih : 27.06.2019.
Hiç engelli kadrosunda çalışmadım.

1156 günlük çalışma süremin , 551 gününü engelli olduktan sonra çalışmışım tabii ki tamamı normal kadroda.

* Bu şartlar altında kaç yaşında emekli olabiliyorum , Engelli kadrosuna geçmeli miyim , İstersem geçirebilirler fakat anladığım kadarı ile bir teşvik bulunmuş ve maaşımın büyük bir kısmını devlet ödediği için normal kadroda çalıştırıyorlar. ( uzun süre işsiz birini işe alma teşviği gibi bir şey ). Normal kadroda kalmak sorun mu emeklilik için.

Diğer bir sorum yaşımı doldurursam ama günlerimi dolduramazsam nasıl emekli olabilirim ? çok işsiz kaldım çünkü.

Bunun dışında Emekli olduğumda maaşımı hesaplamanın bir yolu var mıdır ? Bugüne kadar ek gösterge bölümüne 292 bin tl yatmış görünüyor. Bundan sonra maaşımın sabit 15 bin tl olduğunu düşünsek bir hesaplama yapmam mümkün müdür.

Biliyorum çok şey sordum , ama nereye bakarsam bakayım cevap bulamadım. Teşekkürler.

EpileptikAdam

Kafa karıştırmaya gerek yok. Çok net:

Engelli statüsünde çalışmakla emeklilik arasında hiç bir bağ yok. HAngi statüde olursa olsun emeklilikte tüm prim günleri aynı değerdedir ve hesaba katılır.

12.04.2008 + 20 yıllık sigortalılık süresi ve 4400 prime tabisin.

Eldeki engelli raporu ile vergi indirimi için vergi dairesine başvuracaksın. O hakkı kazandığında günü geldiğinde erken Yaşlılık emeklisi olma hakkını da kazanmış olacaksın.

Prim ve süre dolmadan emeklilik mümkün değil. Prim ödemeden, toplu ödeme yaparak vs. prim tamamlamak ve emekli olmak mümkün değil.

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa

Anladım cevabınız için teşekkürler. Bir şey merak ediyorum. 38 yaşında yaşımı dolduruyorum ama hesaplamalarıma göre , prim günlerim 41.5 yaşında doluyor anca. 38 yaşında emekli olmanın bir yolu var mıdır ?

Bunun dışında emekli maaşı hesaplamanın yolunu hiç bir yerde bulamıyorum. Mühendisler için araştırıyorum sadece memurlar için çıkıyor. Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Çünkü 38 yaşında emekli olmak ile , daha geç emekli olmak arasındaki maaş farkını merak ettiğimden bir karar vermek istiyorum. emekli olup çalışmaya devam etmek mi mantıklı , geç emekli olmak mı. Çünkü 50'den sonra maaşım düşük olsun istemiyorum

4a ssk lılar bu linkten hesaplıyor resmi site

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

Engelli vergi indirimi de emekli olduğunuzda kaç sayı maaş bağlanma oranlarında farklılık oluyor eğer aşağıda ise belli bir orana çekiliyor

Merhaba şu kısmı anlamadım “maaşımın büyük kısmını devlet ödediği için normal kadroda çalıştırıyorlar “ yani ben engelli kadrosundayım benim maaşımı devlet mi veriyor , işveren vermiyor mu? O kadar zam istedim o kadar mba yaptık boğaziçi ünv de! Normal kadroya gecirin engelli olduğum için mi az veriyorsunuz demiştim müdüre, o da insan kaynaklarına sormus normal kadroya gecemedik olmuyor falan demedi de konuyu açnadı. Bu kadar oluyor maas dedi. 45 engel oranım var işitmeden. Duyuyorum konusuyorum görünüşümde problem yok. Beni işe hiçbiri almıyordu işitme cihazı kullandığım için ilk iş görüşmesine giderken rapor istediler o zamana kadar engelli raporundan haberim yoktu.

Üstat maaşlarımız yakınmış. Ben de erken emeklilikten faydalanmayı bekliyorum. Erken emekliliği hakettikten sonra çalışmaya devam edersem maaşım artar mı çok merak ediyorum. Keşke emeklilere verilen zam oranı memurlara verilen zam oranı aynı olsa. Hiçbir emekli gittikçe fakirleşmek istemez sonuçta. Düşünsene erken emekli oluyorsun ama 10 yıl sonra aldığın emekli maaşı seninle aynı durumdaki çalışanın maaşının yarısı ediyor. Ah vah etmenin faydası da olmaz.

Üst Alt