Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nisan 2008 sigorta girişim var. Hangi statüde ve ne şartlarda emekli olacağım?

murat.su

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba ben bu forumda yeniyim sizin kıymetli bilgileriniz ve tecrübelerinize ihtiyacım var..

26.04.2008 ssk girişim var
hem ssk hem de bağkur'dan günlerim var..
ben uyku apnesi astım ve boyun fıtığından %51 süresiz raporum var..

Engelli emeklilik şartlarım nedir .ssk dan yoksa bağkurdan mı emekli olmak hangisi daha avantajlı..

ben biraz araştırma yaptım vergi indirimi için sağlık raporumu ankara maliyeye gonderiliyormuş. Ordan bi ihtimal rapor oranım %40 altına düşerse .devlet hastanesinden almış olduğum raporda bı sıkıntı olur mu..

şimdiden teşekürler

murat.su

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Elinizdeki raporu ne zaman almıştınız?

01.01.1983
benim prımlerim çoğu bağkur oda borçlu olduğum için hepsi askıda af yasası çıkarsa yatıracam son 1 yıl da ssk
raporu devlet hastnesinden yeni aldım..

forumda bazı konular takıp ettim 2008 ekim oncesi ve sonrası olayı var ben tam anlamdım..

bu konuda benı aydınlatısanız seviniirm..

murat.su

Eğer ssk'dan demeye devam ederseniz ve son 2520 primin 1261'i ssk'dan olursa, bu durumda elinizdeki sakatlık oranı cetveli'ne göre alınmış raporla vergi indirim hakkı kazandıktan sonra 26.04.2008 + 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 prime tabi olursunuz. Yani 27.04.2028'de emeklisiniz.

2008_oncesi.PNG

Yok eğer Bağkur devam ederse ve SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanıyı alabileceğinizi düşünüyorsanız, o zamam emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olursunuz. Günü geldiğinde sgk sevki ile hastaneye gidip SGK Hastalık Listesi'ne göre rapor almanız gerekir

bagkur.PNG

OturanBoğa şimdi benim emeklilik için daha sürem var.vergi indirim belegesine şimdi mi başvurayım yoksa emekliğe yakın süreye mi..

birde benım raporum yüzde 35 uyku apnesi den .bunun için bağkur olursa SGK Hastalık Listesi'ne göre ..SSK olursa Ekim 2008 oncesi SGK sakatlık oranı cetveli baz alınacak
sizce hangisi daha uygun olur..son sorum benim şunan elimdeki rapor süresiz vergi indirimi ne basvurduğumda orda oran yüzde diyelim değişirse benim süresiz aldığım raporu etkiler mi...

murat.su

Erkenden vergi indirim hakkını almak iyidir.

Alınacak her yeni rapor eski raporu geçersiz hale getirir.

OturanBoğa ben bu konuyu pek anlamadım şimdi ben raporumu ankara maliyeye gondersem diyelim ki raporu %40 ın altına düşürürlerse..devlet hastanesinden aldığım rapor ıptal mı olur..

murat.su

Ankara'Nın rapora istinaden vergi indirim hakkı verip vermemesi ayrı bir konu. Orası ne karar verirse versin rapora etkisi olmaz. Ama sen yeni bir rapor çıkartırsan ve oran düşük olursa, o zaman eski raporun geçersiz olur. Eğer emekli olduktan sonra düşük oranlı bir rapor alırsan, o zaman da sgk kontrole çağırır ve emekli maaşını durdurur.

OturanBoğa burayı çok iyi anladım tsk ler.. o zaman bir an once vergi indirimine başvuracam..basvuruda elimdeki astım ile ilgili sft raporunu bir de uyku apnesi için psg raporu var onlarıda gondereyim mi.psg rapurum hem 2016 hemde 2022 ikiside ağır derece iki raporu gondersem daha iyi olaz mı

OturanBoğa ben bu forumda gezinirken bazı arkadaslar yazmıştı ankara maliye psg raporunu ve ya astım raporunu istiyormuş . en azından size danışayım bu konularda tecrübelisiniz ona göre hareket edeyim..

herekse iyi günler 3 derece süresiz vergi indirimi aldım..emeklilik için daha 5 yıl sürem var .belgemi kendim vergi dairesinden aldım.belgeyi her hangi bir yere teslim etmeye gerek var mı.bana dediler asgari ücretliden vergi kesilmiyor sende kalsın dediler..

bir de size bir kaç sorum olacak emekliğim geldiğnde her hangi bir işte çalışıyor olmam gerekli mi. birde s0n 7 yıl içinde 1261 gün ssk günü olamsı lazım bu günler son 3.5 senemi olması lazım yoksa 7 yıl içinde 1261 olması lazım

cevaplarınız için şimdiden teşekürler

murat.su

Belgeyi kaybetmeyin, sizde kalsın
Emeklilik başvurusu esnasında çalışıyor olmanız gerekmiyor.
Son 2520 primin 1261'i. Yani yıl değil, prim üzerinden çoğunluk aranıyor.

bülent bey teşekürler cevaplarınız için o zaman yıl onemli değil. yatıralan prim günelerine bakılacak 2520 gün içinde 1261 ssk varsa sorun yok bu gün ler 7 yıl içinde karşık yatırılmış olsa dahi ilk basta . ortasında ve ya sonun da ..toplama da 1261 oldu tamam dır. doğru mu anladım

Üst Alt