Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nedir bu vergi indirimi. Hak etmek için ne yapmalıyım?

manganebo

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
BEN ms hastasıyım 21 yasındayım ve vakıf grebadan bu persembe %40 raporum cıkacak benım sorularım su

1 nedır bu vergı ındırımı
2 vergı ındırımı ıcın benım raporum var ama bazı yazıları okudum defderdarlık sevk edıyormus hastahaneye orada tekrar mı kurula gırecem
3 benım emeklı olmam ıcn kac sene gereklı
4 kpss de ozurlu kadrosuna gırerken bu elımdekı ozurlu raporu yetecek mı yoksa tekrar mı lazım olacak
5 eger sureklı rapar basvurdugun kurulusa gore yenılenecekse bu aldıgım rapor ne ıse yarıyor

1- Sakatlık indirimi nedir?
Sakatlık İndirimi; çalışma gücü kayıp oranı asgari % 40 ve üzerinde olanların ücret ve/veya kazançlarına girecekleri derecelere göre belirlenen miktarda indirimin uygulanmasıdır. Sakatlık bulgularına göre girecekleri derecelere esas oranlar; çalışma gücünün asgari % 80'ini kaybetmiş bulunanlar birinci derece sakat, asgari % 60'ını kaybetmiş bulunanlar ikinci derece sakat, asgari % 40'ını kaybetmiş bulunanlar ise üçüncü derece olarak belirlenmektedir.

2- Ya defterdarlık hastaneye sevk etmeli, ya da bir kamu kurumunun sevki ile alınmış güncel tarihli rapor olmalı. Ama, nadiren de olsa güncel tarihli ve kendi talepleriyle alınmış raporların kabul edildiğine de şahidiz...
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

3- Ne zman emekli olunabileceği alınacak sakatlık indiriminin derecesine, doğum tarihine, ilk sigortalı olunan tarihe ve hangi statüde (ssk, bağkur, emekli sandığı) çalışıldığına bağlı olur
4- Elinizdeki rapor yeni tarihli ve "sürekli" ibareliyse, o raporla kamu sınavlarına girebilirsiniz.
5- Rapor Türkiye'de yaşadığının ve bürokratik çileciliğin kanıtı olarak bi kenarda durur :)

bu guncel tarıh derken kac aylıga yada senelıge kadardan bahsedıyoz

1 yıl olursa sorun olmaz... Ama aslında 2007'den sonra olanları da kabul edebilirler...

benim eski özürlü raporum kayboldu gittim yetklil bir devlet hatanesine durum bildirir dereceli rapor çıkardım kendi istegimle ve işyeri yazısıyla beraber ankarada şu an vergi indirimi için bekliyorum sonucu

Doğrudur Metin... Bu konuda o kadar farklı uygulamalar olabiliyor ki... Başvurup şansımızı denemekten başka yol yok...

vergi indirimi için basrurdum ama....????

iş yerıne vergı ındımı ıcın basvuruda bulunmak ıstedıgımı soyledım onlarda raporun fotkopısını aldı tamam bız hallecez dedıler

aklımda kalan sorular su muhasebenın yaptıgı dogrumudur basvuru bu kadar kolay mı
ve bırde sonucu e- devletten takıp edeceksın dedıler e- devlete gırıyorum ama hangı lınke tıklayacagım konusunda yardımcı olursanız sevınırım

Olmaz. Sakatlık indiriminden yararlanmak için kişinin şahsen defterdarlığa başvuru yapması lazım. Bence bir hata söz konusu...

vergi indirimi için başvurdum

vergi indirimi için 2010 yılında aldığım %40 raporum için başvurumu yaptım.Ancak bugun vergi dairesinden aradılar gittiğimde elime kapalı bir zarf ve elimde olan raporun yeni rapor düzenine göre düzenlenmesi gerektiğini ve raporu ilk aldığım hastahaneye verdıklerı zarfla basvurmam gerektıgını soyedıler bu durumda ne yapmam gereklı bırde bu durumla karsılasan arkadaslar var mı

O zarfla hastaneye gdip rapor süreccini tamamlamanız lazım...

Merhaba Manganebo arkadaşım
2011 yılında vergi indirimi için göndermiş olduğum raporum seninde belirtmiş olduğun gibi kapalı zarf içinde bana teslim edilerek tekrardan sağlık kuruluna yönlendirildim ortopedik engelli olduğum için tablo 3.4 göre değerlendirme yapılması istenmişti ve ne yazıkki rapor oranım düşürüldü . bu arada rahatsılığın neydi ?

vergi indirimi için vergi dairesine 2010 yılında aldıgım %40 engelli raporuyla basvurdum.Cevaben bana;
Hastanın fonksiyon kaybının tablo 4-1,4-2,4-3 e gore bıldırılmesı tam ve acık bır sekılde gib merkez saglık kuruluna ıletmek uzere rıca ederım.
yazı ile bezmi alem vakıf üni basvurmam istendi bende bugun hastahaneyi aradım ve durumu anlatttım.Bana artık rapor vermedıklerını tekrar baska bır hastahaneden rapor almam gerektıgını soyledıler ancak gib da bulunan kitapcıkta bezmi alem hala rapor verebılen hastahaneler arasında bu arada ben ömss ıle devlet kurumuna atandım ve calısıyorum.Bu konu ıle ılgılı bılgısı olan varsa cok sevınırım

internette bu konuyla ilgili çok yazı okudum kafam çok karıştı yaa

Artık hastaneler iki ayrı kuruma bağlı. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi de büyük olasılıkla sağlık bakanlığı'na değil de kamu hastaneleri kurumu'Na bağlıdır (ya da tam tersi). Onun için sağlık bakanlığı'NIn yayınladığı listede görünse bile işleyişte o listeyi görmezden gelebilmektedir...

Onun için, başka bir hastaneye sevk isteyin derim.

Selam benimde bi sorum olucak raporum kayboldu yeni rapor için nereye başvurucaz bide bi işe başlamadan öncemi alınacak vergi indirimi mesela ben ekpss ye giricem atanmak için vergi indirimi isterlermi tşkrler.

Üst Alt