Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Neden engelli ilanlarının çoğu temizlikçi ya da beden işçiliği?

eMeL_eMeL

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
Genelde engelli, engelli de demezler özürlü diye derler.. hep temizlikçi beden işcisi ya da çaycı gibi bölümlere almak istiyolar, tabikide onlarda bir meslek, ama neden hep bu sıfata yerleştiriyolar.. Yarın bir gün onlarında engelli olmayacağını kim bilebilir Allahtan başka.. Çok uyus oldum yaa hangi ilana baksam beden işcisi temizlikçi, alacağın insan engelli sen ona nası beden işciliği yaptırıyosun yaa!!

geçen gün işkura gittim 2 kere basvurdum hala arıyaçaklar bu nasıl iş wallaha başımdan geçen bir olayı anlatmak iştiyorum carsamba günü işkura gittim işveren oraya geliyormus ordan alıp götüyorlarmıs bende 2ci gruba gittim bekliyorum 2tane kişi var işkurdakı memur ile konusuyorlar engelli bir türlü bulamadık işte yapaçakları bir işde yok sadece temiz yapaçaklar okadar diyor işkurdakı memura bulamazsak ceza yiyecegiz diyor neyse bende bunları duydum yeminle ediyorum dedimkı işverene abi dedim benim sadece sigortamı yatır senden parapulda iştemiyorum dedim haçlık ver dedim evde oturmakdan iyidir dedim adam numaramı aldı seni ararım diye wallaha hala arıyaçak ben inanmıyorum maksatları engellı çalışdırmak olsa kesin aramıstı benı demekkı cezalar azkı adam ona razı olur wallaha

bu beden işcisi ney oluyor hemen hemen basvrudugum yerlerde hep biz beden işsisi arıyoruz diyorlar neden ozaman bu işkur bizi oralara yolluyor bunu anlamadım

Beden işçisi yazısına aldanmayın.Beden işçisi diye ilan veriyorlar şansınıza ve eğitiminize göre masa başıda düşebiliyor. o sadece formalite

hemende ınandım bende öyle baslamıstım hale ve hale temızlıkcı ve caycıyım her ısı yapıyorum raporumda %80 lıse sanat elktrk ama ıste korktular dahada kötu yerlere verceklerdi:confused:ve bu cezaların dahada çok olmasını ıstıyorum ayrıca kampanya ıscısıyım ıs arıyorum ama temızlıkcı olmakta ıstemıyorum böbrek naklı +göz artı+kulakta bozukluk .ama görunusum ıs verene salıklı gösterıyo=((işkur bızlerın sahıb sız bırakmasın

son savaşçı kardeşim beni yanlış anlama ama bu kadar hafife gitmeyelim ya sadece sigortanı yatırıp üç kuruş para veripte sizde kendinizi işe yaramıyormuş gibi düşünmeyin benim sağ gözüm yok ama hiç bir alanda bana engel değil ve şuan bir şirkette özürlü statüsünde çalışıyorum bende işsiz oturdum evde çok sıkıldığım zamanlar oldu evet ama emek edeceksin yorulacaksın bide işverene sen bana sigorta yap birazda harçlık ver gelim dememelisin...yani başkası 700tl ye çalışırım dediği zaman o adama ya yürü git der dışarda sigortasını yatırmama razı bi sürü engelli var der!!!! BİZE İHTİYAÇLARIIIII VARRRRR...

ee bayan olunca bi de azcık güzelse tabi masa başı erkekse beden işçisi tellak temizlil çaycı paspas vs basit gören bi zihniyet bence söyle bi durum var..allah bunlara acımamış birde biz vuralım sevap olur diye düşünüyorlar:) şaka ama gerçekten hep ağır basit onur kırıcı işler bide cenaze yıkayıcısı olarak arıyor bu arada oda kamu allah kolaylıklar versin..valla ben şanlıyım sanırım maaş az veriyolar ama şirketin kral yerindeyim telim 2 pc iş süper ama maaş az sağlamlar çok alıyor bende onlar gibiyim karizmada var ama engelliyim o yüzden 3.sınıf davranıyorlar..7.yerim heryerde atıyorlar burdada yakındır:)

arkadaşım haklısın ama sorun surda işkur neden var işsizlere iş bulmak için var bizim diger insanlardan çalışma azmimiz daha var ama ben sunu anlamak iştemiyorum neden bizlerin üştümüzden hep faydalanıyorlar bak iş verenlere wallaha cogu ceza yemeye razı neden verilen cezalar yetersiz birde en büyük sorun tabi su sen devlet olarak kurumlarında ne kadar açık var engelli acıgı özel sirketler demezmi adama sen almamıssıkı ben alıyım sorun burda işte devlet devletlgini yapmıyor malesef acı ama bu gerçek ama tabi suda gerçek okuyana iş var bunu asla inkar etmem birde kafama su takılıyor işte diyorki merkezsi sınav sistemi olaçak diyor eylülde ekimde yok 2012 okadar laflar söyleniryorki bunu hazırlayıpda sunmak çokmu zor bir zamanlar hatırlarsanız süper emeklilik çıkardılar kendilerine gelinçe hemen anında işlerine gelinçe yasalar hızlı hızlı cıkıyor biz onlardan sadece engelliyi artık kendi ayaklarımızın üştünde durabilçek bir iş iştiyoruz başka birşey iştemiyoruz ama neden bunu bize çok görüyorlar bunlar benım kendi düşüncem

Devlet istese bütün engellileri işe yerleştirebilir.. Biçok kurumun hala bi sürü engelli açığı var, yok sınavmış yok mülakatmış çoğu bence işi yokuşa sürmek.. Adam engelli devlet o insana bakmak zorunda.. adam demio ki biz yatalım sen bize para ver, çalışalımda hakkımız neyse onu ver diyo..Engelli insan özel bi insandır bence var işte bi yerden rahatsızlığı ya da sorunu, buna göre ilan vermeliler.. Ama nedense engelli insana farklı bakılıyo küçümsemek midir nedir bilmiorum, ama sanki sırf çalıştırmak zorunda olduğu için alıyo bi çok yer :( onuda ya temizlik işi ya da ayak işlerini yaptırmak için maalesef..

Şirketlerde çaışan üni. li işcilerin yaptıkları işlerin tahsille pek ilgisi yoktur. Bazı işler müstesna...
O bakımdan arkadaşlar haklı. Adı üstünde engelli kadrosu. Beden işcisi sağlam vücutlar içindir.!

su gerçek engelliyiz sonuçda kabul ama her nedense toplumda ve işverenin gözünde malesef yerimiz yok gibi bizim iştedigimiz 2022 maaşı evde bakım parası degil devlet iştesin wallaha gerçekten çalısacak engelli evde otutdurmaz ama görünüyorkı devlet bizlere 2022 maası velerek evde tutmak ne kadar engelli arkasım var tekerlikli sandelde çalısan iştesin devlet wallaha bizi boşda koymaz ama nedense bu siyasiler bizleri ellerinin tersi ile itiyorlar yok benden işcisi yok söyle yok böyle ben suna inanıyorum eger almak iştesin alır ama işlerine gelmiyor demekki suda gerçek verilen cezalar onlar için ödemesi kolay geliyor yap 50 katı ceza ozamanda ödesinlerde göreyim ama nerde

engellileri işe almayana ağır cezalar kesmek, çalışma ortamını gerer. gene üzülen,ezilen ve çile çeken engelliler olur. onun yerine engellileri işe almayana iso kalite belgesi vermeyecen bir de şu ce gibi uluslararası kalite belgelerine engel olacak. o zaman hem ortam gerilmez hem seve seve çalıştırırlar.eğer ihracaat yapmak istiyorsa tabii..

Engelli ağır bir işte çalışamaz. Çünkü ağır işlerde sağlam adam bile zor çalışıyo. Eğer engelli erkekse manken gibi kızlar varken masa başında çalışmak için zaten hiç şansı yok. (Elinde kapı diploma olsun veya işi çok iyi bilsin durum değişmez.) En uygunu çaycılık, temizlikçi vs. Tabi bu yazdıklarım yaşadığım şehir için geçerli.

aynen zaten bu durum devletin kendisinden kaynaklanıyor zaten göz yumuyorlar bizde insanız bizimde herkes gibi kendi ayaklarımızın üştünde durmaya hakkızmız var ama bunu bize çok görüyorlar

ferdi kardeş malulen emeklilik için başvurdun mu? nakilli hastaları emekli ediyorlar mı? eşimde nakilli 1900 günü var red cevabı geldi.

Iş kur ilanı

arkadaşlar bu gün ankara iş kurun engelli ilanlarına baktım ver bir ilanda depo hamalı olarak engelli arandıgını gördüm ne yazık yaa engelli hamal olarakmı çaılışacak ayıp engelli kişiye böye bir iş teklifi yapılırmı nasıl bir zihniyet anlamadım biri bana anlatsın

nolmal kardeş wallaha böyle saçma sapanşeyler banada geldi kaç kere aradıkları engelli degil bunların saglam kişi hani genede ilanı verek diyorlar formalite icabı

kesinlikle formalite icabı ya.. adam engelli alsa onun durumuna göre çalışıp çalışamayacağı duruma göre alır.. bizde yok öle bişi ver engelli ilanı temizlik beden işcisi çaycı.. verdim mi verdim.. isteyen çalışır istemeyen çalışmaz ama ben ilanımı verdim gibi bi mantık var.. yazık yaa bu zihniyetteki insanlara, yarın bir gün onlarda engelli olur aynı duruma düşerlerse o zaman belki bizim psikolojimizi anlarlar..

Üst Alt