Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ne olacak benım halım!?

devran29

Aktif Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
2
arkadaslar gerkcekten hepınız cok ıyı ınsanlarsınız arkadalsar benım durumum ıyı degıl ısım yok 2022 maası alamıyom neymıs baban maas alıyor aılevı durumda ıyı degıl anlama guclugum var okulu bıtıremıyom ne yapcam ben cok zordayım pekı ıntıhar etmek cozummu sızce :(

dua et kardeşim intihar düşünmek bile insanı şirke düşürür. sabret ölmedinya ne olursa olsun şuan nefes alıyormusun bu akşam bi lokmada olsa geçtimi boğazından bunları düşün sabret seyret bak gör bişeyler zamanla düzelicektir. hayat bu hep aynı gitmez inişler çıkışlar insan oğlunun yaşama sebebidir

saol kardes allah razı olsun ama artık canıma tak ettı abım

yok öyle pes etmek benimde canıma tak edeyor bazen amma velakin sabrediyorum sabretmenin faydalarınıda fazlasıyla görüyorum. sabretme diyelim kime ne yapabilirimki ne yaparsam yapayım kendime yaparım sabret canın sıkıldıgında dua et ve mücadeleyi asla bırakma. git yeniden baş vur maaşa olmazsa valiye git dilekçe yaz kaymakama git durumu anlat babam maaş alıyor ama yetmiyorki de pes etme

lütfen saçmalama!
herkes kendinden örnek verir,ben de vereyim
bi spor dalında milli sporcu olmak için ıkındığım bi dönemde kendimi solunum c,hazlarıyla ve bir boyun kırığı ile buldum
bilinci açık 6 ay boyunca 24 saat hiçbiyerini hareket ettiremeden yoğun bakımda ölüm kalım savaşı verdim
bu işler kovalayarak olur hem maddi hem de fiziksel rehabilitasyon yönünden
sakın pes etme!!!!!

ya cok uzuldum kardes allah yardımcın olsun ınsallah

iş kurun 9 aylık gecici temizlik hizmetlisine bile kuradan ismim çıkmadı :(

ne memur olabılıyoz nbe temızlıkcı olabılıyoz ne halt edecem ben arkadaslar bu ne sansızlıktır ustumde :(

yauv kardeş bişi sorucam sen hiç van da ki iş ve işçi bulma kurumuna gittin mi
?

gıttım kardes adamlar takmadı bıle 9 aylık okullarda temızlık gorevlısı aldılar kura cekıldı ısmım cıkmadı

mesleğin felsn yok anladığım kadarı ile eğer yürüme engelin yok ise kardeş ve eğer gerçekten işe ihtiyacın var ise bir yerden başlamalısın iyi kötü demeden ben pazarda simit bile satmıştım işsiz kaldığım dönemlerde ölümü düşünerek faydasız şeylere yorma kafanı iyi kötü demeyerek en basitinden simit satmaya başla buda bişidir sonrası emin ol gelecektir bu hayatta hiç bişi kolay değildir ..

haklısın kardes baska care yok orta okul mezunu kaldım gıttı

eğer ahiret inancın yoksa ve yaşamak istemiyorsan intihar çare lakin ahiret inancın varsa intihar ebedi cehennem ne yapmam gerekiyor sorusunun cevabı belli bu saatten sonra okuma ihtimali pek yok en iyisi bu yaşta çırakmı olacam, üç kuruşa çalışacakmıyım, benden küçüklerden lafmı yiyeceğim diye düşünmeden bir meslek edinmen işe yarar bir diploman yada sanatın yoksa bu hayat çok zor abartısız söylüyorum benim tskdan atılmış bir abim vardı adam 2 çocuk babası 34 yaşında asgari ücretten daha düşük bir maaşa haftanın 6 günü gece geç vakitlere kadar demir doğrama atölyesinde çıraklık yaptı 2 yılda değme usta oldu şuan haftalık 250 alıyor ve yapığı her işten %20 kazanıyor aylığı ortalama 3-4 bini buluyor

arkadaslar yardımm:(

arkadaslar bu işşizlik sorunu gün gectikce bende dahada büyüyor ruh saglıgım hıc ıyı degıl ıntıhara bıle kalkısıyom bazen ne yapanılırım :(

iş kura gittim kardes dedım bana iş verin dedi ne işi arkadas iş yok

intiharı unut önce sabırlı olmak gerek bende uzun zamandır işsiz kaldım senin gibi aynı şeyleri yaşadım hiç iyi değildim ölmeyi bile düşünüyodum sonra ölmenin kurtulmak olmadığını anladım inşallah en kısa zamanda iş bulursun

iş imkanı fazla olan şehirlere gelebilme ihtimalin yokmu bursaya gelsen bursa hem iş bakımından hemde her yönüyle iyi kısa zamanda iş bulursun vanda iş sahası durumu ne kadar iyi olabilir bilemiyorum bursa kocaeli izmir buralarda kısa zamanda iş bulursun eğer imkanın varsa bu şehirlerden birine gelmen iyi olur

arkadaşım bak hayat bir sistematik yapıdır. yani bir sistem bütünüdür. bu yapıya ters düşmeden bi tarafından bir kulp dan tutunacaksın. buna mecbursun yoksa sisteme ters düşmüş olursun ve sistem kendine ters düşenleri yok etmede çok başarılıdır.

Engelli derneklerine müracat edebilirsin.
İşkurda danışmanınla daha sık görüşüp işe ihtiyacın olduğunu belirtebilirsin.
Bulunduğun yerde Belediyelere gidip müracat edebilirsin.

Hiç olmadı diyelim..
Evlere iş veren yerler var onları takip edebilirsin.
Örneğin plastik işler veriyorlar poşetleme vs. gibi 1000 tane için 7 lira.
Tanıdığım biri yapmıştı çay içmeye gittiğimde yardım ederdim kolay bir iş kazancı çok değil ama hiç yoktan iyidir en azından bir uğraş..

Engellini bilmediğim için farklı bir iş öneremem ama gez dolaş her yere cvni bırak elbet çıkar bir yerden iş..
İş yok intihar edilseydi Dünyanın yarısı yok olmuş olurdu.
Bu kadar karamsar olma.
En azından açta değilsin açıkta değilsin babanın az da olsa bir geliri var.

ablacım haklısın ama ne bıleyım cok zor ya engellım zaten ankesıtye bozuklugu var tek kulagım sagır ablacım arkadaslar allah razı olsun sızden :( anlama zorlugu var bende ortak okul mezunu kadlım 2 yıldır acık lıse okuyom daha 20 kkredı almısım anlamıyom hıc bırsey ne yapcam ben :( kuraya katıldım sagolsunlar 50 bin kısıye 240 kadro verdıler cıkmadı ısmım artık sonum ne olcak allah bılır

Ben de hiç duymuyorum..
Duymaman anlamamanı gerektirmez.
Okuyabiliyorsun ve anladığım kadarıyla aklın da başında.
Bu yazıları anlamakta güçlük çekmiyorsan Türkçe vs de çalışırken zorluk çekmezsin
Kitapları al kendin çalış derse ihtiyacın yok ama illa ki anlamıyorsan EKPSS için kurslar veriliyor onlara katılabilirsin.
Arkadaşlarından ders çalıştırması için yardım alabilirsin.
Halk eğitimlerde ders veriliyor katılabilirsin vs.vs.

ablacım okuyabılıyom ama anlamıyom ıste calısıyom 10 dk sonra gene unutuyom bı rahatsızlıkmı yoksa psıkolojıkmenmı anlmadım gıtıı helekı matematık bana 1 soruyu 10 defa goster anlamıyom :( ayrıca kısılerı anlamaktada zorluk cekıyom

artık dayanamıyom ne iş kur iş veriyor ne devlet ot gibi yaşıyom ne manası var artık

cok zordayım cokk arkadaslar hhep boyle konular acıyom ama affedın cok bunalıma gırdım :(

sakın dostum yılma.bizi ne kadar küçük görselerde unutmamaları gereken bişey var her insan bir engelli adayıdır.pes etme inanıyorum ki yarın bu günden daha aydınlık olacak.

bir cok ılaan var am a hepsı emn az lıse menuzu almak ıstıyor

Üst Alt