Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nafaka olduğunda evde bakım maaşımız kesilir mi?

ceza4635

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba herkese.

Annem ve babamın ayrılma durumu var. Ayrılırlarsa ben annem ile tek kalacağım. Ama maddi açıdan merak ettiğimiz bir kaç şey var.

• Annem ve ben çalışmıyoruz. Ben %92 oranında ağır engelliyim.

1- Boşandıkları taktirde muhtemelen nafaka alacağız. Bu nafakayı aldığımızda, şuan annemin aldığı evde bakım ücreti etkilenir mi?

2- Nafaka alırken, şuan alamadığımız engelli maaşını almaya hak kazanabilir miyiz? (İki kişi kalacağız)

3- Bir tane araba var benim üzerime (engelli üzerine) bu araba, yukarıdaki maaş ve bakım ücretine etkili olacak mı?

4- Eğer nafaka almak istemezsek yukarıdaki maaş ve bakım ücretlerini alabilir miyiz sorunsuz?

Bu 4 soruya madde madde cevap verme imkanınız varsa çok mutlu olurum. Çünkü okuduğum makalelerden pek bir şey anlayamadım.

1 . nafaka +eve giren gelir kişi başı 1219.35tl yi geçmezse
2.iki kişi iken alınmaz ve nafaka nedeni ile güvencemiz olacak.
3.araba ticari değilse rayic bedeli, ticari ise getirisi gelire eklenir.
4.2022 her iki durumda alamazsınız, evde bakım maaşı için kişi başı 1219,35 TL yi geçmedi sürece sorun olmaz

Üst Alt