Aysefaysef
18 yaş altı aylığı olarak bilinen engelli yakını aylığı almıyorsunuz.
siz engellisiniz. % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporunuz var. bu raporla birlikte kendiniz için 2022 engelli aylığına başvurdunuz ama başvurunuz reddediliyor.
buraya kadar anladığım doğru sanırım şimdi.
lütfen mesajlaşırken ta baştan olanları tekrar tekrar anlatmayın. ben siz yazınca zaten üstte yazan tüm mesajlarınızı tekrardan okuyorum.
bu zamana kadar yazdıklarınızdan 2022 aylığınızın baglanmasına engel olabilecek bir durum görmedim.
fakat takdir edersiniz ki ben sizin sözlerinizi okuyorum sadece. elimde belge vs yok.
oysa vakıf sistem aracılıgıyla ve sosyal inceleme aracılıgıyla tüm bilgilerinize ulaşabilir.
mesela komşunuz arabanız olduğunu söylemiş. vakıf arabanız var mı yok mu çok kolaylıkla sistemden görebilir. arabanız yoksa bunun tespiti kolay.
çalışıp çalışmadığınızın da tespiti kolay. sigortasız çalışsanız bile bu da tespit edilebilir.
eger sigortasız çalışmıyorsanız, arabanız yoksa, vakfın bir kadının sözleriyle hareket ettiğini dillendirmeniz sizi iftiracı durumuna düşürür.
vakıf, sistem aracılıgıyla tüm bilgileri görebiliyor, ayrıca tüm ilgili kurumlardan bilgi isteyebiliyor.
mahlaledeki bir kadının iki 3 lafına göre hareket edecek kadar aciz durumda değil.
kadının sözleri sadece vakfın araştırmayı derinleştirmesine yol açmıştır.
hakikaten sigortasız çalışıyor musunuz?
hakikaten arabanız var mı?
hakikaten kira ödemiyor musunuz?
vs.
bunları tespit etmek de zor değil.
ayrıca hanenin harcamalarının da tespiti yapılıyor.
2022 aylıkları ile ilgili Yönetmelik gereği, hanenin harcamaları da dikkate alınır. siz bu kısmı bilmiyorsunuz galiba.
hanenin tüm yıllık harcamaları tespit edilir (emsal kira bedeli hariç tüm harcamalar: sağlık,mutfak,fatura,ulaşım,eglence vs tüm harcamalar).
sonra yıllık harcamaların aylık ortalaması bulunur. hanenin ortalama aylık harcamaları eger gelirden yüksek çıkarsa aradaki fark gelire eklenir.
Örnek:
hanenizin ortalama aylık gelir toplamı 1000 TL diyelim.
hanenizin ortalama aylık harcamaları da 1500 TL çıktı diyelim.
aradaki fark gelire eklenir ve hanenin geliri yönetmelik gereği 1500 TL kabul edilir.
o yuzden hanenin harcamalarından aylık gelirini de görmek mümkün.
özetlemek gerekirse, mahallenizde sizin hakkınızda şikayetçi olduğunu söylediğiniz kadın, sadece hane hesabınızın daha titiz yapılmasını sağlar. ama kadının dedikleri delil olarak kabul edilemez.
adınıza kayıtlı araba yoksa, arabanız yoktur. bu kadar basit. kimse adınıza kayıtlı araba yokken, bir kadın dedi diye arabası var diye yazmaz.
bu kadar da değil yani.
şimdi bütün bu anlattıklarımdan sonra,
hanede kalan herkesin yıllık gelirini topla ve 12'ye böl. sonra bunu da hanede kalan kişi sayısına böl. sonuç 483,64 TL altında çıkıyorsa, gidip vakfa tekrar başvur. başvurun tekrar reddedilirse, (ki hep itiraz etmişsin) mahkemeye başvur.