Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nafaka gerekçesi ile 2022 maaşı kesildi!?

Aysefaysef

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Ben uc aylık engelli aylıgımı alamıyorum. Aslında maas almak için butun sartlara haizim. Fakat sosyal yardımlaşma vakfı evime geldi sonra cevre araştırması yaptı guya ve yan konsum olan dengesiz kadın kocası var arabası var calısıyor gibi hepsi yalan olan seyler soylemis. Vakıf duzgun araştırmadan bir kisinin yalanıyla yardımlarımı kesti.engelli aylıgımı da kestiler. Neden olarak cocugum İcin aldığım nafakayı gosterıyorlar. Ben kendime nafaka almıyorum diyorum farketmez diyorlar. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Ben maasımı almak istiyorum

Aysefaysef
bahsettıgınız artık aylık olan 2022 maaşı oluyor.2022 maaşında sadece emsal kıra bedelı gelir hesabından düşülür onun haricinde her ne ad adı altında olursa olsun gelir hesabına katılır buna alınınan nafaklarda dahıl kendı adınıza olmaması çocuklar adına olması bişiyi değiştirmez çocuklar içinde olsa o nafaka parası haneye giriyor.hanede kaç kişisiniz ve nafakada dahil evegiren gelirler ne kadar ev kiramı.gelirinizden kira bedelini düşün vegeriye kalanı hanedekı kişi sayısına bölün çıkan sonuç 483,63 liradan az ise 2022 maaşı bağlanır.

Nafaka gerekçesi ve yanlış değerlendirmelerle maaşım kesildi!?

Ben kirada ve cok zor şartlarda yasıyorum Bir evde yatak olmalı koltuk olmalı VS. Bende yok. Esimden ayrıldım ıkı cocugumla yasıyorum. Evime giren oglum İcin Aile ve Sosyal politikalardan aldığım 800 kusurluk gecici nakdi yardım. Buyuksehirden uc ayda bir aldığım gecici 300 TL ve cocuguma baglanmıs olan sosyal yardımlaşma vakfının gordugun 100 TL'lik istirak nafakası u nafakayı artırılan 280 liraya cıkardım.

Vakıf calısanları cevre araştırmasına geldiler ve burada oturan Allaha havale ettiğim bir insanın esi var arabası var calısıyor gibi tamamen asılsız yalanlarıyla benim yardımlarımı ve uc aylık engelli maasımı
kestiler. Her turlu ispat ederim ama isi yokusa surup yardım falan etmiyorlar.

Evim kira diyorum kira degil diyorlar. Esim yok evi barkı ayrı diyorum olabilir diyorlar. Nafaka cocuga baglı iptal ettırırsem baglanmaz diyorum farketmez diyorlar.hep diyorlar hic gidip adam gibi bakalım dogru mu degilmi demiyorlar. Cok insafsızlar. Vakfa gidip aglamaktan yoruldum. Ben maasımı ısıtıyorum. İdari mahkemeye gideceğim artık. Bana yol gösterir mısınız? Tesekkur ederim

Aysefaysef
bahsettiğiniz bilgilere göre engelli maaşı almanız gerekıyor.vakıfta durumunuz müdüre anlatın yine bişi çıkmazsa o zaman şikayetçi olursunuz.

Her turlu ispat ederim
ispat edebilecek durumdaysanzı ispat edin ve engel çıkaranları dava edın bu seferde onlar size yalvarsın.

Nafaka nedenli maas kesintisi

Merhabalar.benım üc aylık engelli maasımı kesildi. Sosyal yardımlaşma vakfı cevre araştırmasında bir tane yalancı komsunun yalanlarıyla yardımlarımı kesti. Cocuguma baglı olan istirak nafakasını neden gosterıp engelli maasımı da kesti. Yaklasık bir yıldır sosyal yardımlaşma vakfına gidip aglayıp donuyorum. Vakıf calısanları o kadar insafsızki.benim maddi durumum cok kotu. Oglum İcin aile ve sosyal politikalar bakanlığından 840 TL sureli nakdi yardım alıyorum. Buyuksehır belediyesinden uc ayda bir süreli 300 TL alıyorum. Kadın koordinasyon merkezinden sureli 100 TL lik sureli alısverıs ceki alıyorum.eski esimden oglum adına 100 TL istirak nafakası baglı. Evim kira. Esimden ayrıyım.iki cocugumla yasıyorum. Sosyal yardımlaşma vakfına esimden ayrıyız diyorum bosanma kararım elimde ayrı adresi elimde gidiyorum yok esin var diyorlar.Elimde kira kontratı ile gidiyorum yok kira vermiyorsun ev dayının diyorlar. Bunu sırf bir tane yalancının sozune inanarak diyorlar.eve kamera koyun gelin iyice araştırın diyorum biz ayrıntılı araştırdık yalanını soyluyorlar. Allahım yukarıda sahittir yazdıklarım dogrudur. Kaymakama mudure soyleyeyim diye ugrasıyorum. Bimere kac defa dilekçe yazdım. O memurların oraya yazdığı muhtac kimse degil yazısını duzelttiremiyorum. Vakıf bana iki ayda bir 800 lira verecekmiş. Ben bunu istemiyorum. Ben uc aylık engelli maasımı istiyorum.Engelli maasımı almam İcin nafaka almamam lazımmış. Nafaka iptal edildi kagıdı istiyorlar. Avukatıma sordum nafaka iptal edilince bir daha baglanmıyor. Ayrıca nafaka sizin adınıza degil cocugunuz adına baglı diyor.idari mahkemeye verin diyor. Haklıyım. Oraya gidip aglamaktan cok yoruldum Vakıftakiler cok insafsızlar. Ben bu durumu nasıl duzeltebilirim. Uc aylıgımı nasıl alabilirim. Tesekkur ederim

kira kontraını eşinizden ayrılmış oldugunuz boşanma davası yazısını vakfa gösteriniz ayrıca apartmanda çocugunuzla yaşadıgınızı gösteriniz kesinlikle maaşınızı kesemezler. komşunuzun yalanı degil belgeler önemli.

bu kadın adam öldürdü deyince hemen içerimi atıyorlar. yoksa ispatlamakmı gerekiyor. siz haklılıgınızı ispatlayınız gerekirse vakıfta çalışan memur hakkındada görevini yerine getirmiyor diyerekten dava bile açabilirsiniz.

Bence siz normal engelli vâtandaşdan fazla yardım alıyorsunuz,vakıf size 2 ayda 800 TL maaş bağlıyor oda engelli maaşı kadar.
Nafakada alıň,oğlunda aynı hanede olduğu için senin olmaması fark etmiyor.
Diğer yardımlarında alın tabi
Ama engelli maaşı şart değil

Engelli maası kesme nedenleri cok haksız.nafakayı rest olmayan oglum hak etmiş ve iptal ettirirsem baglanmaz. ben vakfa gidip iki ayda bir dilekce yazmak yerine üc ayda bir dilekcesiz olarak kendi maasımı almayı tercih ederim.kanunda nafaka alan veya alması muhtemel kisiler engelli maası alamaz diyor. Bu nafakayı ben kendime almıyorum ki. Zaten eski esimin taseron sirket her sene degisiyor ve kac aydır elime nafaka da gecmiyor. Bu kanun size normali geliyor

Ben butun belgeleri goturdum memur hala bana esinlesin kira vermiyorsun diyor. Allah aşkına ben ne kadar engelli maası alıyordum ki benim eski esim ayrı bir evde otursun ayrı kira fatura falan odesin. Akıl var mantık var. Kamera koyun gelin duzgun araştırın diyorum yalandan biz araştırdık diyorlar. Bimere cok dilekce yazdım bunun sonucunda guya ıkı ayda bir dilekce yazma karsılıgı 800 lira verecekler. Ama ben maasımı istiyorum

Aysefaysef
ablam, çocuğun 18 yaş altı olduğundan dolayı 18 yaş altı aylığı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylığı almak istiyorsun. eşinden de boşanmış nafaka alıyorsun.

Yönetmelik bu konuda şöyle der:

"ç) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Nafaka bağlanan veya nafaka bağlanması mümkün olanlar ile sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlanan durumunda ya da uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışan durumunda kendisine bakmakla yükümlü bir yakını bulunan engelli çocuklar hariç olmak kaydıyla; Türk vatandaşı olan, 18 yaşını tamamlamamış ve ilgili mevzuatı çerçevesinde yetkili hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu ile toplam olarak en az % 40 oranında engelli oldukları kanıtlanmış durumundaki engelli yakınlarının bakımını fiilen yürüten Türk vatandaşlarından, her ne nam altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı 16 yaşından büyükler için belirlenmiş olan asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden daha az olduğu ya da aynı tutardan fazla gelir sağlamasının mümkün olmadığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından tespit olunarak muhtaçlığına karar verilenleri,"

ayrıca şöye der:

"c) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Nafaka bağlanmış veya bağlanması mümkün olanlar,
...
aylığa hak kazanamaz."

ayrıca şöyle der:

"Aylık başvurusunda bulunan kişiye 22/10/2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 364 üncü maddesine göre tespit edilen yakınlarından nafaka bağlanmasının mümkün olup olmadığı Mütevelli Heyet tarafından tespit edilir. Nafaka bağlanması mümkün olduğu belirlenenlerin aylık başvurusu reddedilir. Nafaka bağlanması mümkün olmadığı belirlenenler hakkında ise, bu Yönetmeliğin durumlarına uygun hükümleri çerçevesinde işlem tesis olunur."

çocuğun babası sigortalı çalışan mı? aylık geliri ne kadar?
mahkeme sen ve çocuk için ne kadar nafaka bagladı? aylık ne kadar nafaka alıyorsun?

Kalem cevabınız için tesekkurler. Fakat durumum yanlıs anlasılmıs. Ben engelli aylıgını kendime alıyordum. Evime yapılan araştırmada bir tane yalancı kadın esıyle beraber grı renk arabası var calısıyor kira vermiyor gibi Allahım yukarıda hepsi yalan olan seyler soylemis. Bunun uzerine sosyal yardımlaşma vakfı aldığım yardımları kömürü falan kestı.sonra uc aylık engelli maasımı da kestiğini ogrendim. Gerekce olarak cocugum İcin baglanmıs olan istirak nafakasını gosterıyorlar.Kanunda nafaka baglanmıs veya baglanması muhtemel kisiler engelli maası alamaz diyor.

Ben kendim İcin nafaka almıyorum. Nafaka 18 yas altı cocuguma baglı. Nafaka miktarı 100 TL idi artırılan miktarı 280 TL. Esimden ayrıyım ıkı cocugumla kirada yasıyorum. Cocugum adına aile ve sosyal politikalar bakanlığından sureli 840 TL alıyorum. Buyuksehır belediyesinden sureli üc ayda bir 300 TL alıyorum. Eski esim sigortalı calısan. Eski esimin maddi durumu cok kotu. Ben tanıdığımdan berı bır suru borcu var. Maası sürekli icralara kesiliyor. Ben nafakayı almak İcin cok ugrasıp icra yoluyla alıyorum. Taseron sırkette calıstıgı İcin her yıl sirketi yenileniyor ve benim nafaka İcin her sene yeniden ugrasmam gerekiyor.

Su anda sirketi yine degisti ve ben aylardır nafaka almıyorum.yani Nafaka almak icin de cok ugrasıyorum. Sosyal yardımlaşma vakfı calısanları cok insafsız. Ben esimden ayrıyım diyorum elimde bosanma kararı ve onun ayrı adresi ile gidiyorum. Ayrı adres olabilir esinle birsin diyorlar. Gelip adam gibi arastırmıyorlar. Tapu babamın ustune ve oturduğum daire dayımın.evim kira diyorum. Kira vermiyorsun diyorlar. Bu nasıl bır sey. Aglayıp donmekten yoruldum. Bimere cok dilekce yazdım. Vakfı sıkayet ettım. Vakıf bana dilekce yazdığımda ıkı ayda bir 800 lira baglamıs. Ben kendi engelli maasımı istiyorum. Avukatım idari mahkemeye basvurmam gerektıgını soyuluyor. Bu konuda bilgisi olan beni aydınlatabilrmi. Tesekkur ederim

Aysefaysef

18 yaş altı aylığı olarak bilinen engelli yakını aylığı almıyorsunuz.
siz engellisiniz. % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporunuz var. bu raporla birlikte kendiniz için 2022 engelli aylığına başvurdunuz ama başvurunuz reddediliyor.

buraya kadar anladığım doğru sanırım şimdi.

lütfen mesajlaşırken ta baştan olanları tekrar tekrar anlatmayın. ben siz yazınca zaten üstte yazan tüm mesajlarınızı tekrardan okuyorum.
bu zamana kadar yazdıklarınızdan 2022 aylığınızın baglanmasına engel olabilecek bir durum görmedim.
fakat takdir edersiniz ki ben sizin sözlerinizi okuyorum sadece. elimde belge vs yok.
oysa vakıf sistem aracılıgıyla ve sosyal inceleme aracılıgıyla tüm bilgilerinize ulaşabilir.
mesela komşunuz arabanız olduğunu söylemiş. vakıf arabanız var mı yok mu çok kolaylıkla sistemden görebilir. arabanız yoksa bunun tespiti kolay.
çalışıp çalışmadığınızın da tespiti kolay. sigortasız çalışsanız bile bu da tespit edilebilir.

eger sigortasız çalışmıyorsanız, arabanız yoksa, vakfın bir kadının sözleriyle hareket ettiğini dillendirmeniz sizi iftiracı durumuna düşürür.
vakıf, sistem aracılıgıyla tüm bilgileri görebiliyor, ayrıca tüm ilgili kurumlardan bilgi isteyebiliyor.
mahlaledeki bir kadının iki 3 lafına göre hareket edecek kadar aciz durumda değil.
kadının sözleri sadece vakfın araştırmayı derinleştirmesine yol açmıştır.
hakikaten sigortasız çalışıyor musunuz?
hakikaten arabanız var mı?
hakikaten kira ödemiyor musunuz?
vs.
bunları tespit etmek de zor değil.

ayrıca hanenin harcamalarının da tespiti yapılıyor.
2022 aylıkları ile ilgili Yönetmelik gereği, hanenin harcamaları da dikkate alınır. siz bu kısmı bilmiyorsunuz galiba.
hanenin tüm yıllık harcamaları tespit edilir (emsal kira bedeli hariç tüm harcamalar: sağlık,mutfak,fatura,ulaşım,eglence vs tüm harcamalar).
sonra yıllık harcamaların aylık ortalaması bulunur. hanenin ortalama aylık harcamaları eger gelirden yüksek çıkarsa aradaki fark gelire eklenir.
Örnek:
hanenizin ortalama aylık gelir toplamı 1000 TL diyelim.
hanenizin ortalama aylık harcamaları da 1500 TL çıktı diyelim.
aradaki fark gelire eklenir ve hanenin geliri yönetmelik gereği 1500 TL kabul edilir.

o yuzden hanenin harcamalarından aylık gelirini de görmek mümkün.
özetlemek gerekirse, mahallenizde sizin hakkınızda şikayetçi olduğunu söylediğiniz kadın, sadece hane hesabınızın daha titiz yapılmasını sağlar. ama kadının dedikleri delil olarak kabul edilemez.

adınıza kayıtlı araba yoksa, arabanız yoktur. bu kadar basit. kimse adınıza kayıtlı araba yokken, bir kadın dedi diye arabası var diye yazmaz.
bu kadar da değil yani.

şimdi bütün bu anlattıklarımdan sonra,
hanede kalan herkesin yıllık gelirini topla ve 12'ye böl. sonra bunu da hanede kalan kişi sayısına böl. sonuç 483,64 TL altında çıkıyorsa, gidip vakfa tekrar başvur. başvurun tekrar reddedilirse, (ki hep itiraz etmişsin) mahkemeye başvur.

İlginize teşekkür ederim. Vakıf bu kadar aciz maalesef. Beni üzen de bu. O yalancı kadın arabası var gri renkli derken eski esimin arabasını kastetmiş. Ne eski esimin ne de benim bir tek copümüz yok. Bindiği araba isyerinin.vakıf bu yalancı kadının sozune bakıyor. Yaklasık on gun once vakıftaydım. Memur bana esinle berabersin kira vermiyorsun diyor. Elimde bosanma kararım ayrı adres bilgim kira sozlesmem raporum var. Yuzune bakmıyorlar. Hatta Bi memura bakın kimligimde ne yazıyor dedim belgelerimi resmen fırlatır gibi yaptı ve ben size bakamam Baska biri baksın dedi. Utanmasalar doktor raporuna dahi yalan diyecekler. Bunların hepsi o yalancı kadının sozlerı üzerine.

Benim eski esimin icralık cok borcu olduğundan uzerinde bir sey olsa dahi haczedilir.durumu iyi degil. Ben nafakayı bile maaşa konulan haciz yoluyla ıcra yoluyla alabiliyorum. Ben ne sigortalı ne de sigortasız calısıyorum. Haneme aylık 840 lira giriyor O da sureli yardım. Bunun dısında 280 lira nafaka var. Buyurun siz hesaplayın benim gelirim sartlara uygun degilmi. Vakıf cocuguma nafaka baglı senin engelli maaşın kesildi diyor. Nafaka iptal kagıdı istiyor. Nafaka iptal ettirildiginde bir daha baglanmıyor. Bakanlığa engelli maasımı kesilme nedeni olarak muhtac kimse degil nedenini yazmışlar.

Ben koltuksuz yataksız bir evde yasıyorum. Muhtac degilmisim. Bakanlığa gittim kimseyle gorusturmediler. Dilekce yazdım. Eger boyle bir kanun varsa hem kendi adıma hemde bu durumdan muzdarip birileri varsa onlar adına duzelmesını istiyorum. Bu arada vakıf yaptığı incelemeleri asla ve asla derinlestirmedi. Kılını bile kıpırdatmadı.sadece bir yalancının dedikleri hala bilgisayarlarında kayıtlı. Bu durumda ne yapabilirim. Saygılar

Aysefaysef
bakın halen o kadının dediklerini dikkate aldılar diyorsun.
yahu ablacım, araban yoksa araban var diye yazılmadı. yazılamaz da.
vakıf mütevelli heyeti karar verir muhtaçlık kararına. vakıf mütevelli heyeti de tespit edilen gelirlere ve mal mülke bakar. adına araç kaydı yoksa araç var diye yazılmaz.
şu kadını unut Allah aşkına.

yukarıda onca şey yazdım sana. yardımcı olmamı istiyorsan asıl konulara girelim. ama yok illa o kadının dedikleirni dikkate aldılar arabam var gösterdiler filan yazacaksan beni ugraştırma gidip mahkemeye ver vakfı.

asıl sorun nafakada. oraya geleceğim de bu sana baglı.

mahkeme kararı elindeyse, mahkeme kararındaki nafaka verilmesi ile ilgili kısımları buraya yaz bi.

ama halen o kadının dediklerine göre hareket ettiler deyip o kadından bahsetmeye devam edeceksen, gidip mahkemeye başvur. bu işi ancak mahkeme çözer. burada aynı şeyleri yazmanın anlamı yok.

Sorun cocugum İcin baglı istirak nafakasında. Ama hala vakıf bilgisayarlarında esi var arabası var calısıyor kira vermiyor yazıyor. Bunların hepsi yalan ve iftira. Belgesiz. Bu yalanları one surup muhtac kimse degil yazısını bakanlığa yazdılar ve maasımı kestiler. Size belki inandırıcı gelmiyor ama vakıf bunu yapıyor ve maalesef ben bunu yasıyorum. bosanma kararında musterek cocugun velayeti anneye cocuk İcin aylık 100 TL lik istirak nafakası takdirine hukmun kesinlesmesimden itibaren davacıdan tahsili ile velayetten davalı anneye odenmesine, velayeti davalı anneye verilen musterek cocugun uzerine kayıtlı mal olmadığından 21.07.2003 tarihli 2003/5960 sayılı Turk Medeni Kanununun velayet, vesayet ve miras hukumlerinim uygulanmasına ilişkin tızugun 4.maddesi gereğince ihbarda bulunulmasına yer olmadığına. Diyor. Tesekkurler

Aysefaysef
vakfa tekrar gidin.
yanınızda mahkeme kararını da götürün. mahkeme kararının fotokopisini çektirip aslı gibidir onaylatın.
sonra da dilekçe yazıp, dilekçe ekinde mahkeme kararının aslı gibidir onaylı fotokopisini de belirtip, dilekçe ile birlikte verin..

dilekçenizde aynen şunları yazın:

" % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporumla birlikte vakfınıza 2022 engelli aylığı için başvurdum. başvurum, muhtaç olmamam gerekçesiyle reddedildi.
ben, ekte sunduğum mahkeme kararıyla boşanmış durumdayım, eski eşimden ayrı yaşıyorum, kendim için nafaka almıyorum. mahkeme kararına göre, velayeti bana verilen ve ergin olmayan müşterek çocuğumuz için eski eşimin iştirak nafakası ödemesine hükmedildi. bu nafaka şu an 280 TL olarak artırıldı. eski eşimden çocuk için aldığım iştirak nafakasını almakta bile sorun yaşıyorum. genelde icra yoluyla çocuğun nafakasını alıyorum. son birkaç aydır nafakayı alamıyorum bile. yine icra yoluna başvuracağım.
vakıf tarafından aylık kesilme gerekçesini sorduğumda, bana eşimle yaşadığımı,arabamın olduğunu, şahsım adına nafaka aldığımı vs iddia ediyorlar.
arabamın olup olmadığı sistem aracılıgıyla elbette tespit edilebilir. ekte verdiğim mahkeme kararında görüldüğü gibi kendim için belirlenmiş bir nafaka kararı yoktur. kararda çocuğum için takdir edilen iştirak nafakası var sadece. şahsıma nafaka baglanması mümkün olsaydı bu durum mahkemece karar altına alınırdı. ayrıca eski eşimle yaşamış olsaydım, neredeyse her sene icra yoluyla çocuğum için nafaka almak zorunda kalmazdım.
birlikte yaşadığım eşimden göstermelik bile olsa icra yoluyla çocuk için nafaka alamam di mi?

bütün bunlar belgelenebilir iken vakıf mütevelli heyetinin muhtaç olmadığım yönünde karar vermesini keyfi bir yaklaşım olarak degerlendiriyorum.
o yüzden vakıf mütevelli heyetinin, mevzuat tarafından kendisine yüklenen sorumlulukları yerine getirmesini, 2022 aylık hak sahipliğimin yeniden degerlendirilmesini, 2022 engelli aylığımın baglanması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim."

ayrıca şurayı oku ve dilekçe konusundaki uyarıları dikkate al:https://www.engelliler.biz/forum/20...inda-usul-ve-esaslar-hakkinda-bilgi-notu.html

Su an aglamak istiyorum inanın. Ben bircok kez vakfa gittim. Su an yine gideceğim. Verecekleri cevap belli. Fakat olayı mahkemeye kadar goturecegim ve benim gibi magdur olanlar varsa belki kısmende olsa onlara yardım edeceğim. Aslı gibidir onayını kim yapar bilemiyorum. Her sey İcin tesekkurler.

Yalcin bey tesekkur ederim. Yanlış anlamadım sizi. Durumum bariz haksızlık cok üzgünüm

Merhaba. Daha önce durumumu bu platformda yazmıstım. Vakıfa gittim yeniden engelli maaşımı almak için. Nafaka baglı fakat nafaka almadığımı gösteren belge sundum. Maalesef durumum degismedi. Bana maasımı baglamıyorlar. Nafakanın kesildiğini gösteren belge istiyorlar. Böyle sacma kanunlar var. Allaha havale ediyorum onları

Üst Alt