Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Myoeletronik kolları mı önerirsiniz yoksa 5 parmaklı biyonik protez kollar mı?

selçukses

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba sağ kol dirsek altı ampute olan bir arkadasıma yardımcı olmabılmek için sizlerden bilgi almak istiyorum.

myoelectronik veya biyonik kollardan kullanan arkadaslar hangisi daha verimli sorunsuz çalısıyor. avantajları ve dezavantajlarından biraz bahsederseniz sevinirim.

yani arıza yapma sıklığı servis yedek parça ve teminatı kullnım kolaylığı acısından hangisini önerirsiniz.

iş kazası sonucu elini kaybetti ve ilk protezi olucak ileride moral açısından protezden kaynaklı bir sıkıntı yaşamaması için.daha önce kullanan arkadaslardan yardım istemenin daha akıllıca olacağını düşündüm.

yardımcı olabılırsenız çok sevınırım.

Merhaba selçukses şöyle anlatıyım size bionic kolla myo kol arasında önemli farklar mevcuttur en önemli farklardan birisi myo kolda herhangi bir hassas tutuş söz konusu değil fakat biyonik kollardaki sensörler vasıtasıyla hassas tutuş dokunuş özelliği mevcut şöyle açabilirim konuyu bir myo protezde bir bardağı hasta tuttuğu zaman hassas tutunuş olmadığı için o bardak myo nun gücüyle kırılabilir bunun kontrolünü sağlamak çok zor ama biyonik kolda sensörler buna müsade etmiyor tuttuğu birşeye ekstra güç uygulanmıyor ve fonksiyon açısından myo yalnızca iki hareketle sınırlı açmak ve kapatmak ama biyonik kolda bu fonksiyonlar oldukça artıyor tüm parmakları ve bulunan tüm eklemleri aktif olarak kullanabiliyor ve tutacağı cismi rahatlıkla tutabiliyor örnekler kağıt tutma top tutma anahtar tutma klavyede yazı modu top tutma gibi sayamadığımız bir çok fonksiyonu yerine gerçekleştirebiliyor hastasında psikolojik anlamda birşeyler yapabileceği hissi verip hayatında kalan yaşamını çok fazla eksik olmadan idame ettirmesini yarıyor

Üst Alt