Arkadaşlar, kas hastalıklarında beslenmede proteinin öneminde hepimiz hemfikirizdir.Şimdiye kadar genel başlıklar altında konuştuk burada doğal proteni kaynakları hakkında birbirimizi bilgilendirsek faydalı olabilir diye düşünüyorum ve bugün aslında pek sevmediğim ama bu bilgiyi öğrendikten sonra daha çok sevmeye çalışacağım ıspanakla açılışı yapalım diyorum :wink: :arrow:
- ISPANAK - KOENZİM Q-10'UN DOĞAL KAYNAĞI
Koenzim Q-10 popülaritesi sürekli artan, yıldızı hızla yükselen bir besin desteğidir. Bu besin desteğinin ANTİOKSİDAN gücü bir hayli yüksek.Diğer antioksidanlardan C ve D vitaminleri ile uyum içinde çalışanQ-10'un KALP KASINI GÜÇLENDİRDİĞİ, DAMAR YAPISINI DESTEKLEDİĞİ, DİŞ ETLERİNİ neredeyse tedavi ettiği belirtiliyor. Bu güçlü doğal antioksidanın güneş ışınlarının neden olduğu cilt yaşlanmasını önlediği ileri sürülüyor. Bu nedenle son zamanlarda cilt ürünlerine de eklendi. Diğer taraftan hücrelerin enerji üretim merkezleri olan mitekondrilerde enerji üretimini artırdığı biliniyor.
Koenzim Q-10 ıspanaktan başka hayvansal etler ve deniz ürünlerinde de bulunabiliyor. ISPANAKTA BOL MİKTARDA BULUNAN diğer besin unsurları : LUTEİN(göze iyi geliyor), ZEOKSANTİN ( cilde ve göze iyi geliyor), BETA KAROTEN (kanserden koruyor), ALFA LİPOİK ASİT(Ispanak bu antioksidanın en bol bulunduğu besinlerin başında yer alıyor), B, C, E VİTAMİNLERİ ile KALSİYUM, DEMİR, MAGNEZYUM ve ÇİNKO.