Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Muhabbet kuşu

bi zamanlar , daha doğrusu geçen seneye kadar besliyodum. 8 yıl sonra kaçırdım :( bi daha da almadım yenisini

Ben besliyorum birde cennet papağanım var :D

Kaç sene önce bende beslemiştim çok sevimli 2 muhabbet kuşum vardı. Kafese kapatmazdım onları hiç evin içinde dolaşırlardı hep ama daha sonra evi çok kirletiyorlar diye annemin ısrarı üzerine arkadasıma verdim kuşları.. Ama o konuşan kuşların bir tanesi hayata küstü o günden sonra ne konuştu ne sesi çıktı bize bile küsmüştü. Bu bana çok koymuştu. bir dahada asla kuş beslemedim..

Benim de muhabbet kuşum var,yaklaşık 5 senedir aileden biri gibi kabul ettik onu da .Aslında bir önceki muhabbet kuşumuzun intiharından sonra(çok üzücü bir olay,ilgisiz kalınca hayatlarına son verebilen canlılarmış) ailece bir daha hayvan beslememeye kesin karar vermiştik ama onu(ismi Kıvırcık)sokakta savunmasız görünce dayanamış getirmiş annem.Onun eve geldiği ilk günü hiç unutamıyorum,hepimiz etrafında toplanmıştık annem bir ayağının rahatsız olduğunu farkedip bunu söylediğinde ayağını gizlemeye çalıştı,inanamadık ama bizi anlıyordu,annem(ki genelde pek duygusal değildir)bu durumda gözyaşlarına engel olamamıştı.Onu bu şekilde asla bırakamazdık,iyi ki de bırakmadık.Şu an da benim odamda ve sanki benim onu anlattığımı hissetmiş gibi konuşmaya başladı:)Her sabah ve akşam onunla sohbetimi ihmal etmem,çünkü tüm canlılar gibi o da ilgiye ihtiyaç duyuyor.Bir önceki kuşum ilgisizlikten seçti ölümü:(Hastayken onunla çok ilgilenmiş ama sonra iyileşince derslere kaptırmış unutuvermiştim kendimi bile,çok ağladım ölünce
Korkarım ömürleri epey kısa oluyor ama dilerim Kıvırcık uzun süre daha bizimle kalır

evet doğru benimde kazadan önce kuşum vardı konuşuyordu adı candı kazadan sonra onunla ilgilenemedim ve ilgisizlikten öldü çok canım yanmıştı şimdi çılgın isminde bir kuşum var onunla ilgileniyorum inşallah oda konuşacak.

yaz gelsin bende alacam bir taneeee onu kendıme aşık edecemm hiç degilse o anlar

evinde muhabbet kuşu besleyen varmı?

vardı sımdı yok eskı (hain)esim atti kafesinden..

bizimde vardı ama bayramın 2. günü onu kaybettim.(cici kuşumuz).

benim bitanem mavişim var elimden hiç cıkmaz kafesinde durmaz
pek yaramazdır ama cok severim kusumu sadece babişşşkooo diye biliyo:D

boncuk adında maviş bir muhabbetim vardı,pencerenin arasında görmedim sıkıştırınca bir dahada kuş alamadım,elim gitmedi

_M_İ_K_A_İ_L_' Alıntı:
abi bu kuş pardon cennet papanı hangi dil biliyo abi neler ögrettin paylaşırmısın :lol:

:D benim de vardı cennet papağanım ama ne hikmetse ağzını açmadı uyus :evil: Ben de Sattım hıh :evil:

yani İngilizce falan konuşamıyo bu hayvanat Mıko :lol: :lol:

muhabbet kusları benım herseyım evde 2 cıftım var ızın verseler dolduracamda kızıyolar evde olmaz dıye kusları cok sevıyom :) ve herkese onerrım bı muhabbet beslemelerını korkuyorum dıyenlere soyluyorum bende ılk aldıgımızda korkuyodum ama ınsan alısıyo ve cok sevıyo cunku onların ınsana hıc zararı yok hele bıde erkek muhabbet alıp beslersenız sızı hıc bırakmaz

BENİMDE WAR Bİ TANE CENNET PAPAĞANIM ADI:FISTIK

benimde bir tane muhbişim var adı yaşar inşallah uzun yaşar :D 10-15 günlükken aldımki konuşsun diye ki öle oldu şimdi 10 aylık ve 7 kelime öğretebildim :D

Bizim de üniveristede öğrenci evinde vardı bir çift muhabbet kuşu.Erkek olanın adı cumaali dişi olanın adı cemile idi.Bizimle mezun oldular :)

Muhabbet kuşu bir zamanlar benim de vardı ama şimdi yok. Ama ileride belki beslemeyi düşünebilirim. Çünkü çok neşeliler.

Muhabbet kuşu bakımı hakkında bilgilerinizi paylaşır mısınız?

arkadaşlar 2 tane muhabbet kuşu aldım biri dişi biri erkek,tek olmasın dedim öyle aldım,alırken adam 2 aylık falan yavru kuş dedi,şimdi ben bu kuşlar hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum nasıl alıştırcam kendime,bide bakımı falan tabi spreyi vitamini var,eger yavrularmı ne gibi bir yenilik yapmam gerek..

Üst Alt