Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Motor kazası sonrası T4 kırığı oluştu. İyileşme süreci nasıl ilerler?

Mente

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 09.02.2021 tarihinde motor kazası yaptım ve T4 kırığım olduğu söylendi. Ameliyat ile C7-T4 arasına 12 çivi platin yerleştirildi. Ameliyatı yapan doktor yürüyebilmem hakkında bir şey söyleyemezken bu ameliyat ile ancak oturma seviyesine gelebilir diyordu.
Yoğum bakım sürecimden sonra hemen fizik tedaviye başladık. 15 aydır tedavi görüyorum daha öncesine hissiyatım göğüs kafesi hizasındayken daha sonrasında göbek deliğimin olduğu seviyeye kadar indi.
Önceden çok sıklıkla kabız oluyordum 4 gün tuvalete çıkamadığım olmuştu. Daha sonrasında tuvalet ihtiyacım olduğunda artık karnımda ağrılar oluştuğunu fark ettim ve bu durum ama artık tuvalete çıkmam gerektiğini haber ediyordu. Tabi idrarımı halen hissetmiyorum kalıcı sonra kullanıyorum.
Hasta epikirizimde T4 kırığı olarak geçmekte. Bu olduğunda ne anlama geliyor. Tekrar ayağa kalkabilmem mümkün mü? Üstelik tedavi ile zamanla ayaklarımın altında ve diz kapaklarımda derin tendon reflexi de oluştu uyarı verdiklerinde bacağım benim isteğim dışında hareket edebiliyor.
Hissiyat göbek deliği seviyesinde olduğundan sandalyede otururken kolçaklara kollarımı koyarak dengemi sağlıyorum. Tedavide ellerimi sağa sola açarak sağa sola olacak şekilde kısa kısa dönüşler yapabiliyorum. His kalça ve belime henüz inmediğinden otururken hafif kambur durabiliyorum.

%100 eskisi gibi iyileşemesem bile en azından kendi ihtiyaçlarımı kendim ayakta yapabileceğim düzeye gelmek istiyorum. Sizce imkanı var mıdır?
Yaklaşık 15 aydır tedavi görüyorum EMG çekildiğinde bize sinirlerle alakalı bilgiyi verecek midir?

Cevap

Mente

Çok geçmiş olsun benim de L2 L3 L4 Ucunda hafif kırık L5 T12 patlama kırığı dağıldı yani L5 ila T12 bacağım da 3 adet kırık vardı 12 vida ila sabitlendi yürüye biliyorum şükürler olsun ama kısa yürüyüşler 1.5 senedir raporluyum ALLAH hepimize şifa versin

Üst Alt