Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler sürücülere ticari araç kullanma hakkı verimeli!

Celil01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar bir olalım bu monokuler kısıtlanmasını kaldıralım kendi işimizi yapamıyorum ben ticaret yapmak istiyorum gün içinde gece bile yasak yok ticari araç kullanmak yasak gece süren o işi zaten yapar belge almak gerekiyor ise ben almaya razıyım ama bu kısıtlamalar kalksın biz kamyon otobüs demiyoruz pikap sürsek yine belge soruyorlar src piskoteknik en azından işimizi yapalım belgeyi de alalım bil gi toplayalım gerekirse dava açalım

Kardeşim trde engelliyi adam yerine koyanmi var?200 sene geçse bir şey değişmez bu ülkede Avrupa değil burası

Cimer sıkıntıları çözmek için se sürekli yazalım belki duyan olur yoksa mahkemeye basvuracagim

Şirketin tahsis edeceği binek araçlarda mı ticari araç sayılıyor bu arada? Yani sırf monoküleriz diye şirket aracı da mı tahsis edilemiyor? Resmen engelliye eziye başka bir b.k değil afedersiniz. Zaten insanın psikolojisini alt üst eden bir problem ile yaşamaya çalışırken bir de bu tarz saçma sapan işler ile uğraştırıyorlar. Ha bu arada engelli de saymıyorlar sağlam da. Emekliliğe gelince yok kardeşim engelli değilsin ama ehliyete gelince engellesin. Tüküreyim böyle adalate

Ya öyle değil diye biliyorum şirket taksi bazında bir araç verecekse hususî dir ama ben manav açmak istiyorum polislere ürün getirecegim pkapla diyorum bana src psikoteknil belgen olacak yoksa ticari araç kullanamazsin diyor bende yargıya taşıcam az kaldı

Ya sağlam adam iş yapmıyor biz yapacak olunca bin türlü engel kısıtlama ne dir ya özgürce yaşayacağım yerde lüzumsuz konular gece araç kullanıyoruz gündüz bir pkap suremicekmiyiz 2 ton malla zaten taksiyi sürüyorum minibüs de sürüyorum 35/9 Iveco kamyonette sürüyorum ama konu ticari araç mevzusunda polis yazarım cezayı diyor

dostum gece yasak kalkalı yıllar oldu yeni yönetmeliği oku bi yada Oturanboğa Bülent beye danışın

Monoküler araç sürücüleri 26.09.2006'da çıkarılan yönetmeliğe göre gece araç kullanamıyordu. Ancak 2015'de çıkan yönetmelik ile gece sürüş yasağı ortadan kaldırıldı. Artık monoküler ehliyet sahipleri geceleri de araç kullanabiliyor.

Onu biliyorum gece araç kullanıyoruz ama neden kendi işimizi yapazak kadar ticari araç kullanamıyoruz ben onu dile getirdim kısıtlama neden abartılıyor Türkiye'de belgesini alalım ne gerekiyorsa ama gün icerisin de sadece belli saat aralığında ticari araç kullanmak serbest olsun

Celil01

bazı polısler ehlıyete el koyabilir zıtlaşma kardeşim benım hayalım motor ehlıyetı almaktı alabıldım ama 102 kodu verdıler mecburı hiç yoktansa azı ıle yetıeceksın. bana kalırsa başka iş bak derım bende 2.grub istedim rapor alabılmeyı hekım vermedı zaten cımere daha once sormuştum sağlık sorunu olanlar 1.grub surucu olur kısıt kodlarıyla rapor alabılıyor 2.gruba onay veren pek yok

Dün bir başvuru yaptım cimere monokuler ehliyet ticari araç gündüz bir kaç saat surebilsin diye b ehliyeti ile kamyonet sürelim sıkıntı değil milli eğitim bakanlığı'na yönlendirme işler oradan da özel öğretim kurumları müdürlüğü'ne incelenmek üzerine yine sevk etmişler bu konunun arkasında duracağım gerekirse dava bölümüne gideceğim inşallah bizi kenarı atan bu devlet buna da bir çözüm bulacaktır yani

Ehliyet

Tek gözü görmeyenler için ehliyette kısıtlama veren birim kimdir İçişleri mi karayollari genel müdürlüğü mu özel eğitim müdürlüğü mü biz hakkımızı arayanlar olarak bu engel kalksın artık şikayet dilekçesi göndermek istiyorum

Merhaba, konu ile ilgili bir geri dönüş alabildiniz mi acaba ?

Merhaba, ticari araç kullanımının yasak olmasının da hiçbir mantığı yoktur.Monokuler kişilerin ticari araç kullanması sağlık açısından bir engel taşımamaktadır.Zira araç aynı araçtır ve aynı ehliyet ile kullanılmaktadır.Monoküler bireylerin sosyoekonomik hayata katılımlarını engellemek akil dışıdır.Bunun yurt dışındaki yasalarda yerini bilen varsa bilgilendirebilirse sevinirim.

Üst Alt