Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler ehliyette yer alan kısıt kodları hakkında bilgisi olan var mı?

stratozgur

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Monoküler ehliyet aldım , fakat 42.01 , 42.03 ve 42.05 kodları bulunmakta. Araştırdım bu kodlar hakkında ayrıntılı bilgi edinemedim . Benim gibi Monoküler olupta bu kodlar ile ilgili neler yaptınız arkadaşlar? Ve yapmazsak ne olur yardımcı olabilirmisiniz .

Aynalarda Kör Nokta sistemi olan araç alacaksın.
Arka Kamerası olan araç alacansın.
öbürü de içeriye ayna takıyorlar.

Merhaba
@Polmiks,
Teşekkürler cevap için . Sürücü yönetmeliğinde monokülerde böyle bir ibare yok . Artık bunlar mecburimi oldu monokülerde ?

@stratozgur,

2011de monıküler ehliyet aldım. Kendim araç alabilecek durumda değilim doğal olarak. Lakin şirket aracı, kiralık araç veya başka bir yakınımın aracı ile çok gezdim lakin hiçbirinde özel tertibat yokki özel tertibatlı araçlar vergi indirimine bağlı alınır ki bize o hakta yok! Tabi benim dikkat etmeden normal araçlarla trafiğe çıktığım dönemlerde hiç bir polis çevirmesine yada denetlemeye denkte gelmedim yani.

Hocam sürücü belgene e-devletten bak kısıt kodları neler. Bu kodlar yoksa bakmamıştırlar.

Ambulans, ticari ve resmi araç kullanamaz ve karayolları hız limitlerinden 10 km az hız olmalıdır yazıyor sadece.

özel tertibatta vergi indirimi falan yok.
engelli raporuna özek tertibat kullanması gerekir yazması lazım ki artık ötv siz olan araçlar resmen ÇÖP statüsünde alınmaz.

Üst Alt