Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler araç kullanımında yönetmeliğin 4. maddesindeki aynalara ilişkin..?

mitas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar,

Monokülerim ve Ocak 2008'den beri B sınıfı Monoküler ehliyete sahibim.

Normal bir araç aldım, yalnız yönetmelikte yer alan ilgili 4.Maddeye (4-Kullanacakları araçların içinde, sağında ve solunda olmak üzere en az 3 ayna bulunması zorunludur.) göre aracıma kendi aynaları haricinde bu bahsedilen aynalardan da takmam gerekecek.

Daha önceden bu tarz bir işlem yapan arkadaşımız var mıdır?
Bu aynaların özellikleri nasıl olacaktır?
Bildiğiniz tanıdığınız, bu aynaları takan eden bir servis veya aksesuarcı var mıdır?
Bu işlemin tahmini maaliyeti nedir?

Gece kullanma yasağının ve de aracın arka camına monoküler stikırı yapıştırma zorunluluğunun kalkması haberini geç de olsa almış bulunmaktayım. Bu karara ön ayak olan Bekir Yarım ve Oğuz Akdemir arkadaşlarımıza sizin nezdinizde teşekkürler ederim.

Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nün Yanıtı:

Konu ile ilgili "Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü" aradım ve sordum. Kendilerinin bu konuda bilgileri olmadığını ve "Trafik Tescil Şube Müdürlüğü" nün daha net bilgi verebileceğini ilettiler. Ardından onları aradım ve sordum; "Monoküler ehliyetle ilgili yönetmeliğin 4. maddesinde yer alan bu ibareye göre ne yapmamız gerekiyor? Bu aynaların şekli ve standardı var mıdır? Bu aynaları nasıl ve nerden tedarik edeceğiz?".

İlgili memurun bana verdiği yanıt şu oldu:
"Monoküler arkadaşlar şu anda zaten normal B sınıfı araç kullanabiliyorlar, gece de trafiğe çıkabiliyorlar ve stikır zorunluluğu da kalktı. Ayna konusuna gelince, şuanda her araçta zaten üç ayna mevcut, dikiz aynası soldaki ve sağdaki aynalar her araçta var, ilave ayna takmanıza gerek yok."

Bu bilgiyi kendi inisiyatifi ile mi verdi ilgili memur, bilemiyorum. Ama sanırım ayna aramayı bırakacağım.

Doğrudur Mitas, aynen memurun yazdığı gibi... Eskiden Şahin'lere Doğan'lara bi ayna koyarlardı, iki yıl sonra diğer tarafa da bi ayna koyuo hoop yeni model derlerdi; o zamanlardan kalan saçma bir ifade "yeterli ayna" ifadesi.
Zaten her araçta yeterli ayna var. O ifadeyi dkkate almayın...

Üst Alt