Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miyopoti ve polinöropati ön tanısı aldım. Sonuç henüz belirlenemedi.

ChuzTR

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
14 yaşında nöroloji tarafından esansiyal tremor diye öntanı konuldu, 17 yaşımda doktora gittiğimde miyopati ön tanısı konuldu, daha sonra dumlupı ar üni hastanesinde 2 doktor miyopoti ön tanısı 1 doktor polinöropati ön tanısı koydu,

emg yarıda kaldı çünkü kaslarım çok kasıldı ck 7100 ldh 2190 çıktı alt ast 5 kat yüksek, emg yarıda kaldı kaslarım çok kasıldığı için, bugün cerrahpaşaya gittim, doktor çok belli miyopati var dedi biyopsi için melih beye yönlendirdi,

şikayetlerim kol ve bacaklarda aşırı güçsüzlük titreme, denge kayıpları kramlar, dahada köyüsü 14 yaşımdan bu zamana kadar ilerledi, biyopsi yapıldıktan sonra net türünü görücez, sözleşmeli katibim umarım bi sorun yaşatmaz bu hastalık..

Miyopati olduğu söylendi ama çeşidi için teşhis konulamadı!?

Merhabalar, 23 yaşımdayım, liseden beri aşırı güçsüzlük, heyecan,korku yada beni yoran durumlarda titreme, kollarda ve bacaklarda güçsüzlük şikayetiyle ÇAPA'ya gittim, daha önceden de pek çok nöroloji doktoruna gittim, ve sonun da ÇAPA'da yapılan emg'de miyopatiye rastlandı, fakat biyopside kaslarda yuvarlaşma yazıyor başka'da herhangi bir bilgi yok, Şişli eftal de bu konularda uzman olmadığını söyleyen bir doktor, miyopati içeren tüm hastalıklarda askerlikten muaf olduğumuzu söyledi, ÇAPA'da ki doktorumuz Melih TÜTÜNCÜ ise seni heyete çıkarırım sen askerlik yapamazsın dedi, dıştan görünüşte hafif yürüyüş bozukluğu dışında bir sorun yok, 30 eylülde Melih beye tekrar randevum var, sizce durum ne olur ? EMG tek başına yeter limidir bu gibi durumlarda ?

Engelli raporun varmı askerlik den muaf olursun diye düşünüyorum

ChuzTR

Çapa'daki doktorlarla iletişime devam edin. Mutlaka teşhis konulacaktır.

biopside teşhis yazması lazım aslında emg yeterli olur askerlik için heyete zaten elinde sonunda çıkacaksın

bende tanı için cerrahpaşa getam a gitmiştim ordan kan alınıyo saç tırnak falan alınıp tam teşhis konuluyo

zelihaabaydın

haklısınız orası veriyo ama teşhisden sonrası daha önemli savaş açmalı bu hastalığa kaba bir tabirle

teşhis edilse bile ilacı varsa doğru ilacı bulmak çok önemli.her kas hastalığının ilacı yok.olsa bile kortizon tarzı ilaçlarda doğru verilmiyor

engelli raporum yok, biyopside sadece kas uçlarında yuvarlaşma yazıyor, emg de genel miyopatik hastalılar mevcut gibi bir şey yazıyor hemen nefes nefese kalıyorum 5-10 dk yürüyüp efor sarfedince, 2-3 kiloluk şeyleri kaldırırken 1 dk sonra titriyorum ellerim salıyor

Bu tür hastalıklarda en iyi tanı yöntemi genetik inceleme ana yapıldı daha sonra oğlumada yapıldı ikimizdede aynı hastalıklar mevcut ullrich congenital muscular dystrophy 1 nöroloji doktoruz bir söyleyin 5_6 ay kadar sürüyor inceleme Allah yardımcınız olsun toplumdan uzaklaşıp kenara çekilmeyin en güzel tedavi moralinizi yüksek tutmak bu da en güzel imanı güçlendirerek oluyor muteber tefsir kitapları ve peygamber lerin hayatını anlatan kitaplar okuyun nacizana tavsiyem.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hala doktora gidiyorum, emg'de miyopatik etkilenimle uyumlu çıktım, kan testi ve kas biyopsisi temiz çıktı, doktor önce tanı olarak esansiyal tremor dedi, mysoline,dideral,keppra denedi hiçbirinden sonuç alamadık, öntanı olarak önce vertigo koydu, daha sonra 2 ay önce gittiğimde rapora MS olarak işledi, bu iş nereye gidecek anlamadım, ne hastalığımın tanısını bilebiliyorum ne tedavisini, bende bunlara göre askerlik işlemlerini halletmek istiyorum ve artık sorunumu öğrenmek istiyorum (tedavim cerrahpaşa nörolojide devam ediyor)

klinik miyoklonus olarak tanı aldım şimdide, tekrar emg çekilmesi gerekiyormuş, miyoklonus hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa hoş olur

Üst Alt