Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mikro İşlemcili, Stance Faz Kont Diz eklemlerinin Bak.-Servis ve Batarya Değişimleri

VİRGO

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
1
SGK dan Mikro işlemcili Stance Faz Kontrollü diz eklemi alan ve kullanan arkadaşlardan eklemi servise gönderenlerin ve eklemin bataryasını değiştirenlerin görüşlerini almak istiyorum..

SGK ile yaptığım görüşmelerde bu eklemleri üreten firmaların 2 sene garanti verdiğini bu garanti süresi sonrası ortaya çıkan arızaların kullanıcı tarafından karşılanacağını öğrendim...

Bu tip protezlerde kullanılan bataryaların miadını doldurduğunda ve 2 yıllık garanti süresinin dolduğunda SGK tarafından ödenmediğini de öğrendim.

SGK bu tip protezlere 10 yıl miat koymaktadır.. Firma ise 2 yıl garanti vermektedir.. Bu arada geçecek zaman diliminde (garanti süresinin biteceği 8 yılda) oluşacak servis ihtiyaçları ve batarya bedelleri hasta tarafından karşılanacak gibi görünüyor..Bu bedeller piyasa araştırması yapıldığında oldukça yüksek meblağlara ulaşıyor ki bunun kullanıcı hasta tarafından karşılanması mümkün gibi görünmüyor.

Bu koşullar altında SGK dan bu protezi istemek ne kadar mantıklı? 2 yıllı garanti süresinin dışında çıkan masrafları karşılayamayan hastaların SGK ile mahkemelik olması olasılığı çok yüksek. Çünkü SGK bu yedek malzemelerin SUT kodu yok nasıl ödenecek diyor.

Bu tip protezleri kullanan arkadaşlarımızın gerek servis-bakım, gerekse batarya bedelleri ile ilgili karşılaştıkları sorunları buradan paylaşmaları bizler (bu protezi kullanmayı düşünenler) açısından son derece faydalı olacaktır..

PLIE 2.0 MPC KNEE eklem kullanan varmı? Varsa deneyimlerini aktarabilir mi acaba??

Bu eklemlerin verilmeye başlanma tarihi 2012 yılı başları gördüğüm kadarıyla..Bataryalarının 1,5 - 2,5 yıl idare ettiği söyleniyor..Ve fiyatları da oldukça yüksek. SGK bunları ödemeyeceğini söylüyor.. İlk alanların 2 yılı aşağı yukarı dolmak üzere.. SGK ile papaz olmaya hazırlanın..

ÖSSUR Rheo Diz eklemi kullanan kişilerin Diz eklemleri 20.ayında ücretsiz olarak servise gönderiliyor.Daha sonra Eklem bozulmadığı sürece servis ve bakım gerektirmiyor.

Tüm Mikro işlemci protez kullanacak kişiler uygulama yapacak firmadan bakım ,sevis ve garanti konusunda bilgi ve belge almalıdırlar.

iyi günler ben sağ bacak diz üstü protez kullanıyorum markası endolite sgk güvencesiyle ldım ama protezimden hiç memnun değilim eklemi çok sert adım atarken bükülmüyor birde 48 bin tl ödemişler bunu iade etme yada değiştirme şansım varmı acaba bilenler yardımcı olursa sevinirim

Maalesef SUT da (sağlık uygulama tebliği) mikroişlemcili protezler için 10 süre verilmiş.. 10 yıldan önce arızalanması ve bunun da yetkili bir yerden teknik olarak raporlanması (çok zor bir süreç buda) durumunda değiştirebilirsin..

O nedenle mikroişlemcili eklem almadan önce mutlaka deneme protezi ile kullanmanızı öneririm..

merhaba arkadaşlar çift bacak diz üstü protez kullanıyorum.mikro işlemci protezlerin sgk tarafından ödeme yapılmadıgını ögrendim çift bacak oldugu için ,iş kazasından dolayı ampute oldum. iş kazası geçirip sgk tarafından protezi ödenen arakadaşlar varmı yada sgk ya nasıl ödemeleri yaptırabilirim. bilgisi olan arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum . saygılar

Arkadasım öncelikle gecmıs olsun hepimizin Allah yar ve yardımcısı olsun çift bacak protez ödemesini devlet yapıyordu ve ne olduysa k4 seviyesi değildir denildi ödeme durduruldu sadece tek bacak ödüyor böyle bir mantıksız Saçma bir düzen olamaz adamın bir bacağına veriyor diğer bacağına vermiyor bir kaç protez Firması yeni SGK SUT un çıkacağını ümid ederek çift bacak ödemesinin olacağını Söylüyorlardı inşallah da olur arkadasım eskiden SGK protez ödemelerini hemen karşılıyor du doktor hemen protez yazıyordu ne olduysa Haramı helali bilmeyen gazi kardeşlerimiz Yüzünden oldu devlet sınır kota gaziye koymamış tı ve adam bacak yaptırıyor bacağına takmadan Satıyor protezi Bir sonraki ay baska bir mikro işlemcili bacak yazıyor fatura kesip sadece Parasını alıyor öyle bir hal Aldı ki hastahaneye gitmeden doktorla anlaşıp para karşılığın da sen bana bu bacağı yaz 20000 senin olsun diye sonunda ne oldu açığa çıktı devlet doktorlara soruşturma açtı şimdi bir soket yazdırmaya gittim 3 yıl oldu geniş olmuştu ve kullanılmayacağı içindi doktor burnumuzdan getirdi maliyeti 1200 lira felan yazmıyorlar korkuyorlar ne oldu olan bizim gibi gariban insanlara oldu gazi bacağını hemde istediğini yine alıyor alsın almasın demiyorum ama çift bacak protez kullanan insanlara olan oldu tek bacak kullanan normal insanlara olan oldu Bende plie kullanıyorum tavsiye edebilirim plie yaptırmak isteyen İstanbul'da ise benim Yaptığım bi protez Firması var insanlıkları mükemmel çıkarcı menfaatçi üçkağıtcı firmalardan değiller Allah rızasını da kul Hakk'ını da gözetiyorlar bu Yüzden onlarda Yaptım bakım işlerimi de hep ordan Yaparım yapacak olan arkadaslarıma yardımcı olabilirim bu sut için birşeyler yapmamız Lazım 10 yıl çok uzun bir süre çift bacak ödemesini yapması için şikayet edelim

Üst Alt