siz nasıl getitiyosunuz ve şimdiye kadar herhangi yan etki oluştu mu?
bahsedilen "methionin" bu mudur ?
Arginin veya Metionin kısıtlaması | bitkisel tedavi ürünleri hakkında
yada bu:
[h=1]
Metionin[/h]Yayın tarihi
13 Eylül 2013 süperuser
http://sifalibitkilervedogaltedavi.com/metionin/#respond
Metionin
Metionin yağların işlenmesinde ve yakılmasına yardım eden,vücutta üretilemeyen gerekli amino asitlerdendir.Vücudun doğal antioksidanı
glutationun üretimi için gerekli olan sülfürü içerir.Ayrıca vücutta sülfür içeren,vücuttan toksinlerin atılması,sağlıklı dokuların oluşturulması ve kalp sağlığı için önemli diğer iki aminoasit,
sistein ve
taurinin üretimi için metionin gereklidir.
Metionin lipotropiktir yani karaciğerin yağları işlemesine yardım eder.
Diğer lipotropikler
kolin,
inositol ve betaindir.Lipotropikler vücuttan toksinlerin atılmasına,karaciğerde yağ toplanmasını engelleyerek karaciğerin düzgün çalışmasına yardım eder.
Karaciğerin toksinlerden arındırılmasında görevli glutation antioksidanının üretimi için gereklidir.
Metionin, kaslarda bulunan ve kaslara hareket etmek için ihtiyaç duydukları enerjiyi sağlamada görevli,kısa ve yoğun antremanlarda atletik performansı artıran kreatinin üretiminde de yer alır.Kreatin bütün kaslar için gereklidir.Kalp kaslarının normal çalışması ve dolaşım sisteminin sağlığı için de gereklidir.
Cilt,tırnak ve bağ doku oluşumlarının 3 te 1 ini teşkil eden collagen üretimi için metionin gerekir.
Metionin iltihaplanmaya neden olan histamin maddesinin azaltılmasına yardım eder.
AİDS hastalarında metionin miktarının düşük olduğu tespit edilmiştir.
Araştırmalar metioninin pankreas iltihabı,idrar yolları enfeksiyonları ve Parkinson hastalığının tedavisinde yardımcı olabileceğini gösteriyor.Yaban mersini bitkisinde olduğu gibi metionin bakterilerin idrar yollarının duvarlarına yapışmasını ve çoğalmasını önler.
Metionin vücutta üretilemediğinden diyet yoluyla alınması gereken amino asitlerdendir.
Kaynakları:Fasulye,yumurta,balık,sarmısak,mercimek,et,soğan,soya fasulyesi,çekirdekler ve yoğurtta bulunur.
Yetişkin bir insanın günlük metionin ihtiyacı 800-1000 miligram arasıdır.Aşırı doz metionin,
folik asit,
B6 ve
B12 vitaminleri de yeteri kadar alınmazsa kalp hastalıklarıyla ilişkili homosistein maddesinin üretimini artırabilir.
Uzun süre günde 2 grama kadar metionin takviyesinin herhangi bir yan etkisi rapor edilmemiştir.