Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane daralması oldu. Sebep ne olabilir?

devogulo

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Ben omirilik felçliyim seviyem t3 t4...

Sizlere mesane daralması ile ilgi danışmak istiyorum... Enson yaptığım ürodinami testinde 600 cc ye kadar mesanem sıvı alıyordu ama geçen hafta yaptığım ürodinami testinde 280 cc den sonrasında kaçaklar olmaya başladı ve dahası kaçak olayı 2 aydan beri devam etmekte . Anlayacağınız mesanemde daralma olmuş. ürodinami sonucunu daha doktora gösteremedim ama merak ediyorum acaba neden olmuş olabilir?
Bu arada ilaç olarak 30 mlg lık spasmex ve kasılmalar için lioresal kullanıyorum.. Ilaçlarda herhangi bir kullanmamazlıkta yapmadım acaba neden olmuş olabilir ve ne yapabilirim... Daha önceden bu tür sorunu olmuş olan arkadaşlarımdan bana bu kanuda yardımcı olamlarını istiyorum...

şimdiden herkese teşekkürler ediyorum

Mesane daralması olmadığını düşünüyorum.
1- İdrar kültürü yaptır, enfeksiyon varsa sızıntı olur
2- Üşütüyor olabilirsin
3- Üretrada başka bir sorun olabilir. İyi bir doktora muayene olmalısın
4- Ürodinami denen şeyi 3-5 ayda bir yaptırmak para tuzağına düşmek demektir! Sürekli tansiyonu ölçülen birinin tansiyon hastası olması gibi! :)

Bülent bey ürodinami yapmadan önce idrar tahlili istiyorlar eğer enfeksiyon varsa bu testi yapmıyorlar...
Bende tahlil yaptım ve sonuç temiz çıkmıştı. Ona rağmen bir anlam veremedim acaba mesane daralmasına ne neden olmuş olabilir.

Merhaba,

Tak yapıyorsanız ve kaçaklardan söz ediyorsanaz büyük ihtimalle idrar yolları enfeksiyonunuz var.
Öncelikle üredinomi sonucunuzu doktorunuza göstermeden, bence bir idrar tahlili daha verin, nadirende olsa bu sonuçlar yanlış çıkabiliyor.

Evet, yeniden (ve başka bir laboratuarda) idrar kültür testi yaptır mutlaka. Ve sakın unutma, testten en az bir hafta öncesine dek antibiyotik vb. bir ilaç kullanmamış olman çok önemli. Aksi halde kültür sonucu yanlış çıkar.

Daralma öyle şaktanak olan birşey değildir.
Mesanenin sürekli 500-600 cc kapasitesiyle kullanılması gerekir. Bunun için yeterli sıvı tüketmek ve 4-6 saatte bir TAK yapmak şarttır. Böylece kapasite hiç düşmez.

Eğer; 1) Sabit sonda kullanılırsa, 2) Herhangi bir sebeple sürekli (erken) sızıntı olursa, ve 3) Mesane iç basıncını düşürücü ilaçlar aksatılırsa, mesane normal kapasitesiyle kullanılamamış olur ve zaman içinde daralmaya başlar.
Çözüm, yukarıda saydığım sorunların giderilmesi ve mesane kapasitesini olabildiğince normal ölçülerde kullanmaya çalışmaktır.
Eğer mesane daralmışsa ve normal yollarla geri döndürülemiyorsa;
1) Botoks tedavisi olabilir. Basit bir operasyonla mesanenin içine botoks şırınga edilmesi yöntemidir. 6 ay ila 1 yıl süreyle mesane kapasitesinde artışa olanak sağlıyormuş. Daha sonra mesane kapasitesinin sürekli artmış olması da mümkün, sürekli bu şekilde botoks yaptırmak da.
2) Ameliyatla barsaktan parça alınıp, mesanenin büyütülmesi operasyonu. Bu kesin çözüm. Mesane kapsaites normale dönüyor ve ömürlük...

Not: Ne kadar zamanda bir ürodinami yaptırıyorsun ve bu süreyi kim belirledi?

6 ayda bir yaptırıyorum,ankara fizik tedavi rehabilitasyon ve araştırma hastanesinde söylemişlerdi.
Bende elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.

bende tak yapıyorum düzenli olarak 500-600 cc çıkıyor bu normal ama bu kaçırmalar için konuşmak istiyorum benim onun için kullandığım ilac var Spasmex diye ürodinamiden sonra vermişlerdi ilaç çok etkili o zaman 9-10 ay önnce günde 1 buçuk tane içiyordum şimdi günde bir tane içiyorum ilacı bıraktıgım zaman 2-3 sora kaçıntılar başlıyor dewam edince kaçıntıçar duruyor.
belkim faydası olur size :...

Üst Alt