Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Menisküs ve diz kapağının aşınmasısı için hangi oranda rapor verilir?

May be

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba ben önümüzdeki ay heyete başvuracam.

Aort damar kapak degisti yüksek tansiyon ve mitral kapakta yetmezlik var. Buna ek olarak diz mr'da evre 3 kıkırdak aşınması ve evre 3 menisküs yırtigi mevcut.
Nöroloji aurali migren tanisi koydu ömürlük ilac verdi.
Gögüs bölümü hafif astım tanisi koydu ilac raporlari.
Ben bunlara ne kadar oran alirim diye düsünürken ortapedi doktoru bizden puan cikmaz dedi.
Dizim için doktor acil ameliyata girmem gerek diyor. mr sonucu evre 3 yaziyor doktor puan alaman diyor

dizden bu sekilde puan alan oldu mu ,nörolojiden migren icin puan alan oldu mu?

@May be, Menisküs için oran verilmiyor. Kalp kapak hastalıkları, tansiyon ve astımdan alabilirsin solunum testi sonucuna göre.

Astımda az etkilenme % 20, tansiyon % 10, kalp kapak hastalıkları için EF değerine göre aşağıdaki şekilde oran alabilirsin.

A. Kapak hastalıkları Klas l hastalar %10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

Klas 2 hastalar %30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).

Klas 3 hastalar %50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55, diğer durumlarda %30-%50).

Klas 4 hastalar %100
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF<%30).

Tüm oranlar Balthazard Formülü ile toplanarak sonuç bulunur.

Teşekkür ederim ,dizde menisküs yırtıgı da varda oran istedigim kısım kıkırdak yapı evre 3 aşınmıs.diz kapagi icin oran istedim aslinda

Merhaba 5 bölümden kronik rahatsızligim var kalpten açık kalp ameliyatliyim aort damar kapak degisti ve 4 farklı bölümden raporlu ilaçlarim var.Sorum şu : Çalıştıgım için heyet raporunu tatilime denk getirmek istiyorum.tatilimdede ailevi sebeblerden dolayi baska sehirde oluyoruz.beni hiç tanimayan bir hastaneden rapor almak dejavantaj oluşturur mu, tanı kodlarim ve raporlari ilaçlarim sistemde mevcut .Görüşleriniz benim için değerlidir.

Dezavantaj veya Avantaj sağlamaz... prosedür neyse onu uygularlar.

@May be,

İlk tavsiyem araştırma hastanelerine gitmeyinşz.
Vergi indirim için ya da hangi amaçla rapor alacaksınız bu ayrıntı önemli, hangi amaç için kullanacaksınız alacağınız raporu
Hastalık geçmişi ve tahlil, emar laboratuar sonuçlarına göre oran veriyor doktorlar. Heyet sadece tastik eder.
Sağlıklı günler dilerim

@OğuzHan112
Buna sevindim

@aybar52
Alanya eğitim araştırma hastanesine ,vergi indirimi için ,birde söyle düsündüm tahmin ettigimden daha düsük çıkarsa 3 ay sonra da beni taniyan bana taniyi koyan ilçe devlet hastanesine başvurayim diye ,3 ay geçince başka hastaneye başvurma hakki oluyormus

Aldığınız rapora 1 ay içinde itiraz hakkınız var. İtiraz etmeyip daha sonra yeni rapor almayı düşünüyorsanız 6 ay beklemeniz gerekiyor.

@May be

"Alanya eğitim araştırma hastanesine, baş vurmayın zor sonuç alırsınız.devlet hastanelerine başvurun "başvuru yapaparken engelli kimlik kartı almak için başvuru yaptım diye söyleyin. Bütün süreç tahlil emar vs. İncelenerk tanı konuyor ve oran veriliyor. Örneğin KOAH hastalığınız var doktor rotgen ve solunum testine bakarak tanı ve engelilik oranı veriyor. Tüm tahlilleriniz sağlık kurulu inceliyor kardeşimiz dahi olsa sizde olmayan hastalığa engel oranı veremez rahat olun randevunuzu alın gidin hastaneye.
Sağlıklı günler

@aybar52

Cevap için cok teşekkür ederim.ALkü icin süreç cok uzar o anlamda mi dediniz ,ben ögretmenim okul dönemj dersten geri kalip bir haftami rapor için raporlu geçirmeyeyim ,yaz tatilinde alanyada oluyorum bolca vaktim oluyor rahat rahat giderim diye düsündüm.Eger sorun sürecin uzun olmasi ise sorun yok, ama sorun oran kısmında olursa haksızlıga ugramak elbette istemem

May be

Devlet hastanesinden aldığınız yüksek oranları araştırma hastanesinden alamazsınız. Tecrübe ile sabittir.
Sağlıklı günler dilerim.

@aybar52

Her ikisininde de doktorlar aynı engelli oran cetveline göre oran veriyorlar. Sebebini merak edenler olacaktır kısaca özetleyebilirsiniz.

Devlet Hastanesi
Eğitim Araştırma Hastanesi
Üniversite Hastanesi

Aynı hastalıktan mesela bu üç hastanede de engelli raporu almak isteyen bir kişi farklı oranlar mı alacaktır 🤔

@BnymnYldz,
Eğitim Araştırma Hastanesi: Uzun randevu süresi. Genç yaştaki doktorların hastanın hastalığının engel oran cetveline göre belirleyememesi eksik ya da fazla oran vermesi!
Tecrübe ile sabittir resim yükleyemediğim için yazı şeklinde paylaşıyorum 2 ay ara ile alınan araştırma ve devlet hastanesi hastalık oranı buyurun:

Araştırma hastanesi:
GÖĞÜS HASTALIKLARIBİLATERAL HAVALANMA ARTIŞI. SS DERİNDEN GELİYOR. FEV1 1.55 FEV1 FVC%78 16.05.2023 APNE HİPOPNE -İNDEKS 17.5. ORTA DERECEDE OSAS G47.3UYKU APNESİ+KOAH KISMI BAĞIMLI %40+%20 = 52
Devlet hastanesi:

GÖĞÜS HASTALIKLARIPA AKC AMFİZEMATÖZ GÖRUNUMDE SFT FVC: %53 FEV1:39 SO2:91 TANI KOAHORTA (%40) + UYKU APNESI ORTA (%10) :46

KARDIYOLOJI HİPERTANSİYON KLASS 1% 10
Devlet hastanesi:

KARDIYOLOJI HİPERTANSİYON KLAS 1 %10 ARİTMİ KLAS1 %10: 19

Hastalıklarım aynı ben aynı umarım yeterince aydınlatıcı olmuşumdur.
Ayrıca BAĞ-KUR mensubu olduğum için kurum mecburi araştırma hastanesine sevk yapıyor. 1 kez değil 2 kez tecrübe ettim
Araştırma hastanesi:

@aybar52

Herkesin yaşadığı tecrübe farklı tabii ki. Bende geçtiğimiz aylarda SGK tarafından devlet hastanesine sevk edildim. Muayeneleri oldum ve raporum SGK ya gönderildi. SGK bu nasıl rapor diye raporu değerlendirmeye bile almadı.

Şu yönden katılıyorum size rapor alma süreci bakımından devlet hastanesi çok hızlı geçti benim mesela 7 bölüme bir günde bütün muayeneleri bitirdim fakat aldığım rapor doktorların gelişigüzel yüzeysel muayeneleri sonucu hiçbir işime yaramadı.

Bazen bizlerde hata yapıyoruz doktor tamam baktım oranın yok diye geçiştiriyor ve tamam diip çıkıyoruz. Şu an üniversite hastanesinden rapor alma sürecindeyim mesela burada da doktor kolesterol için oran mı olurmuş dedi. Telefondan engelli oran cetvelinini açıp, ilaç tedavisi ile regüle edilen %10 kısmını gösterdim ve böyle oran alabildim.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi otomatik olarak poliklinik randevularını oluşturup bu evrağı veriyor. Bu bölümlerin hepsini bitirdim doktorlar size hiçbir şekilde yazılı kâğıt vermiyor direk bilgisayara yazıyor. Muayeneler bitince kurul sekreterliğine teslim ettim bu verilen randevu evrağını ve 2 ay sonra E-DEVLET üzerinden kontrol etmem söylendi. Tek kötü yanı bu işte süreç çok uzun.

Son olarak bizde hastalar olarak nerde olursa olsun engelli raporu alırken doktorla tartışma derecesine gelmeden hakkımızı ararsak tekrar rapora itiraz etme gereği duymayız süreci de uzatmayız. İyi Geceler.

Son düzenleme:
@BnymnYldz,

Malul emeklilik için doktor durum bildirir raporu için hastaneye sevk edildiniz?
Ya da engelli rapor almak için mi?
Sağlıklı mutlu günler dilerim

@aybar52

Teşekkürler. Malulen emeklilik başvurum olmuştu 2023 Temmuz ayında bunun için sevk oldu devlet hastanesine. Burada düzenlenen rapordaki eksiklikler yüzünden SGK tarafından karara bağlanamadı.

NÖROLOJI
MALULİYET TESPİTİ İÇİN GELEN HASTA SAĞ ÜST EKSTREMİTE AĞRILI ŞİŞLİK

Örnek olarak nöroloji doktorunun görüşü böyle mi olur. Bu kol neden şiş neden ağrılı neden kullanılamıyor. Sinir hasarı var mı yada EMG çekilmesi gerekli mi değil mi. Bunun gibi muayeneler yüzünden.

Tekrar hastaneye sevk işlemleri falan derken süreç çok uzadı halen bir sonuç yok. Olumlu yönde sonuçlanacağını da pek düşünmüyorum açıkcası. %56 oranlı engelli raporum vardı ve başka hastalıklarım çıktı şu an kendi isteğimle üniversitesi hastanesi engelli raporu alma sürecindeyim muayene işlemleri bitti çıkacak sonucu bekliyorum. %60 ve üzeri olma durumu olursa vergi indirimine başvurup bu şekilde emekli olmaya çalışıyorum. İyi Günler.

Son düzenleme:
Meehaba ben de rapor icin kurula basvurdum. Astim rahatsizligim var sft sonucumda fvc%70, fev1 %68, hipotiroidi rahatsizligim.var. varis var. Heriki tarafta kruris medialinde vena safena magnada kaudal dekompresyon ile anlamlı reflu izlendi. Dr ameliyat önerdi olmadim. Diizimden ameliyat oldum kikirdak zedelenmesi evre 2, diger dizimde miniskus var. Omuzunda yırtık ve kireçlenme var kolunda tenisci dirsegi ve fibromiyalji teşhisi var. Aynı zamanda dis sıkma rahatsizligim var. İlk muayene de fizik dr u sizdeki hastaliklar herkeste var diyip kolumdaki ve bacağımda hareket kisitliligina bile bakmadan tersledi beni. Yuzde 40 rapor alabilirmiyim. Fikirleriniz önemli.

Üst Alt