Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Engel durumuna göre iş verilmiyor!?

semihyilmaz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben görme düzeyi yüzde 10 olan bir memurum.
2 yıl oldu Meb'e atanalı yalnız atandığımdan beri ilçe okula göndermek istiyor okula görevlendirmem çıkıyor durumumu anlatıp engelime göre bir iş istiyorum bizim işimize yarayacak personel lazım diyorlar.Ne yapacağımı şaşırdım.Psikolojim bozuldu atandığıma bile sevinemedim doğru düzgün müthiş bir mobbing yapılıyor kurumu veya kişileri kötülemek için söylemiyorum ama yaşadığım bu talihsizliği kiminle nasıl paylaşacağımı bilemedim şu an okuldayım 1 ay oldu görevlendirmem yapılalı telefon santrali istedim, herkes artık cep telefonu kullanıyor ne gerek var dediler. Kağıt okuyamıyorum bilgisayarı ya büyüteçle ya da sesli programla kullanabiliyorum yinede çare yok doğru düzgün kullanılmayan içinde varla yok arası üç beş kitap bulunan okulun kütüphanesinde bekliyorum akşama kadar sonra da çalışmıyorsun oluyor.
Özetle durumum bu arkadaşlar ben bu konuda çok ama çok rahatsızım ilk etapta bimere yazmayı düşündüm ama işler daha mı kötü olur kimden yardım istemeliyim gözlerimi çok yormadan aktif bir görev almak istiyorum.Hem boş oturtulup hemde işe yaramaz muamelesi görmek istemiyorum .
Buradan herkese sesleniyorum benzer bir durumu olan veya çevresinde yaşamış görmüş olan biri varsa lütfen ama lütfen yardımcı olabilirse gerçekten çok sevinirim.Teşekkürler

semihyılmaz

Kardeşim durumunu müdür ile paylaş o sana yardımcı olmaya çalışacaktır.Kimsenin sana işe yaramaz muamellesi yapacağını düşğnmüyorum.Kendini bu şekilde dolduruşa getirme

semihyilmaz İl ya da ilçe meb de telefon santralinde görevlendirebilirler çokta faydalı olursun, il memler telefon trafiği açısından daha yoğun olur ilçeler de nispeten ile göre az olur bence il/ilçe meb'lerde görevlendirilmeni istemelisin, bu sıkıntını atamadan sorumlu şube müdürü ile konuşarak çözüme kavuşturmayı dene olmazsa milli eğitim müdürü ile konuşmayı dene.

@Suqer,

ciddi anlamda bir sorun yaşamasam sizlerden akıl danışmaz kendim halletmeye çalışabilirdim fakat durum can sıkıcı bir boyut almaya başladı ciddi anlamda psikolojim bozuldu

@Life,

yanıtınız için çok teşekkürler yalnız şöyle bir durum var kimse kolay kolay kurulu düzenini bozup ta işe yarar bir şekilde değerlendirmek istemiyor bağlı bulunduğum ilçede ben santrali gayet iyi bir şekilde yerine getirebilirim dediğimde zaten burda 2 sekreter var hem bu iş bayanlara göre demişlerdi.Bir süre o ilçedeki 2 sekretere yardımcı olmaya çalıştım fakat yinede bir görev tanımlamadılar.Başka kuruma görevlendirme istesemmi diye düşünüyorum daha iyi olurmu acaba

@semihyilmaz İlçede görevliysen ilçe milli eğitim müdürlüğüne, ilçe milli eğitim müdürlüğünün telefon santral biriminde görevlendirilmen için bir dilekçe yaz ve bu dilekçeyi ilçe meme ver ve kayda girdir bu dilekçeden mutlaka fotokopi çektir bir örneği sende dursun kayıt numarasını yani tarih ve sayısını da al not et bu dilekçeni dikkate almazlarsa bir dilekçe de valiliğe yaz daha önceki dilekçenin de fotokopisini ekle dilekçende durumundan bahset vermiş olduğun dilekçeden bahset ve engeline uygun bir birimde görevlendirilmen için gereğini arz ederim şeklinde bitir, burdan da yanıt alamazsan cimere ve bimere yazacaksın, ama bu aşamalardan mutlaka bir sonuç çıkacaktır.

ilginize çok teşekkür ederim çok bunaldım 2 haftalık izne ayrılacağım iznim boyunca bu işle meşgul olacağım.Tavsiyeniz için çok teşekkürler tekrar

semihyilmaz Rica ederim, pes etmek yok mücadeleye devam, olumlu sonuçlanacak inşallah sabret :)

bu durumda benden yazışma yapmamı evrak düzenlememi bekliyorlar tamam bende çok isterdim yapmayı fakat nasıl yapabilirim empati yapıp demiyorlar ki yap diyoruz ama nasıl yapacak diye

@Life

Merhaba bir yakınım adliyede santralde görev yaparken isteği dışında başka bir birime görevlendirildi. Kendisi kas hastası. O birimdeki işleri yapacak durumda değil. Yerine görme engelli bir verildi. İtiraz dilekçesi verildi lakin değişmesi zor. Cimere şikayet hakkı var mı yada dava açma hakkı? Nasıl bir yol izlemeli?

@gül_sen, Cimere şikayet olayı çözmeyebilir valiliğe gidip olayı anlatarak engel durumundan dolayı görev değişikliği talebinde bulunmanız daha doğru olacaktır. İl amiri olan vali yakınınızı valilikte de başka bir birimde de görevlendirebilir. Şikayet amaçlı değil de vali beyin yardımına ihtiyacımız var çaresiz durumdayız mağduruz şeklinde valinin sekreterine danışmanına ulaşırsanız yardımcı olacaklardır. Valiliğe giderken yakınınızın yanında engelli raporu kimliği vs mutlaka olsun.

bizim işimize yarayacak personel lazım diyorlar.
bu sözü kamuda çalışanlardan çok duydum yakın zamanda. şimdi burda sizde haklısınız bunu diyen adam da haklı. bende özel sektörde çok uzun süre sıkıntılı şekilde çalıştım halada çalışmaya devam ediyorum. yani şimdi bir laf geldi dilimin ucuna neyse Allah yardımcınız olsun...

Üst Alt