memet solak, siz temel, hazirlayici ve uygulamali egitime katilmadiniz mi? Bahsedilen egitimler MEB bunyesinde yeni goreve baslamis aday durumdaki ogretmen, memur ve hizmetlilerin tamami icin yapilir ve katilim mecburidir. Bunun icin calistigin kuruma hizmetici egitime katilmaniz gerektigini belirten bir yazi gelmesi lazim. Detaylar o yazida mevcuttur. Egitim nerede yapilacagi, kac kisiyle yapilacagi, suresi, hangi derslerin oldugu, dersleri kimin , hangi tarihlerde ve saatlerde verecegi, egitim sonrasi sinavin ne zaman, nerede ve hangi saatte yapilacagina dair bilgileri iceren yazi mutlaka calistiginiz kuruma gonderilir. Temel egitim kursunda memurlukla ilgili bilgiler gosterilir. Hazirlayici egitimde Turk Milli Egitim Sistemi ve Personel Ozluk Haklari ile ilgili daha detayli bir egiitim veriliyor. Uygulayici egitimde ise kurumunuzda gecen sure. Toplamda 120 saat egitim ve sonrasinda sinav. Aklima gelenler bu kadar. Bazi arkadaslar ne tur sorular var diye sormus ama maalesef sorulari ezberleme gibi bir becerim yok. Sinavdan sonra unuturum sorulari. Umarim aciklayici olmustur.