Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur branşı için görev niteliğinde çıkacak sorular ne olacak?

bylunatic

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Görev niteliğinde çıkacak soruları defalarca aramış olmama rağmen hep şu olabilir bu olabilir gibi şeylerle net birşekilde açıklamamışlardı.

657,meb kanunu,tebligat kanunu,resmi yazışmalar,bilgi edinme kanunuhepsini duyuyordum.

yaklaşık 45 gün önce MEB bilgi edinmeye cevap yazdım bana yazdıkları cevap aynen böyle

Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Başvuru No : 514505

Cevap Metni : Bu bölüm soruları Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı Görevde Yükselme Ders Notları Kitabı baz alınarak hazırlanacaktır.

İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir

görevde yükselme kitabı soruları normalde para ile satın alınıyor;

720_soru indirin

Daha düne kadar sadece 657 den çıkacak deniliyordu şimdi ise birsürü şey çıktı. Bakalım ne yapacağız.

Görevde Yükselme Eğitiminin Konuları

Madde 10- Görevde yükselme eğitimi aşağıdaki konuları kapsar:
a) T.C. Anayasası;
1-Genel esaslar,
2-Temel hak ve ödevler,
3-Devletin temel organları,
b) Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi, ulusal güvenlik,(Ek:30.4.1999 tarih ve 1999/12865 sayılı B.K.K., R.G. 30.05.1999 - 23710 )
c) Devlet teşkilatı ile ilgili mevzuat,
d) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve ilgili mevzuat,
e)Türkçe dil bilgisi ve yazışmayla ilgili kurallar,
f) Halkla ilişkiler ve davranış kuralları,
g) Kurumlarca belirlenecek görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliği ile ilgili konular.
Kurumların düzenleyecekleri eğitim programlarında (g) fıkrasında belirtilenlere ilişkin eğitimin ağırlığı yüzde altmışın altında olamaz.

Arkadaşım Teşekkürler... Sayın bay "ancıl" sizden bir ricam olacak verdiginiz linkteki soruların pdf formatlı olanını rapidde yükleyebilirmisin,ilgili linkten indiremiyorum bazı sitelere engelleme kondugundan dolayı ilginiz için şimdiden teşekkür ederim..

kardeş pm den mail adresini yaz hemen dosyayı göndereyim...

Link silinmiş herhalde. Tekrar upload edersen seninirim :)

ancıl arkadaşım 29. soru yanlış galiba kanun teklifini milletvekilleri yapar kanun tasarısını bakanlar yapar bi bakarmısın.
1- Tasarı: Kamu kurumlarınca hazırlanan, Başbakanlığa gönderilen ve Bakanlar Kurulu üyelerinin imzalayıp Meclise gönderdiği kanun taslaklarına "kanun tasarısı" denmektedir. Bir kanun taslağının Meclise sevk edilmiş olması oldukça önemli olup, taslağın arkasında hükümetin olduğunu gösterir ve kanun taslağının yasalaşma ihtimalinin yüksek olduğunu gösterir.
2- Teklif: Milletvekillerince Türkiye Büyük Millet Meclisine verilen kanun taslaklarıma "kanun teklifi" denmektedir. Bir kanun teklifinin hangi partiye mensup vekil tarafından verildiği, iktidar partisi olsa dahi teklifi veren iktidar partisi milletvekilinin partideki ve meclisteki konumu, kanun teklifinin yasalaşıp yasalaşmayacağı konusunda fikir verir. Buna göre örneğin bir muhalefette yer alan bir milletvekili tarafından verilen bir kanun teklifinin yasalaşma ihtimali iktidar partisi destek vermediği sürece çok zordur. Yine iktidar partisi miletvekili olmasına rağmen parti organlarının onayını içermeyen kanun teklifleri de genel olarak yasalaşmamaktadır. Ancak, iktidar partisine mensup meclisteki ihtisas komisyonları başkanlarının verdiği kanun teklifleri, iktidar partisinin onayını da içerdiği, yasalaşma ihtimali yüksektir.

dare ;

29. sorunun cevabdaki b şıkkı değil, c şıkkı olacak,

TBMM' de kanun teklif etmeye Bakanlar Kurulu ve TBMM üyeleri
yetkilidir.

Kanun tasarısı sadece Bakanlar kurulu yetkilidir.

çalışmanda başarılar

arkadaşlar banada mail atabilirmisiniz.mail adresim ayla_saglamyasar@hotmail.com.
şimdiden tşk ederim.çabuk yollarsanız sevinirim.

bu arada arkadaşlar konun teklifini sadece milletvekilleri yapabilir.bakanlar kurulunun öyle bir yetkisi yok.sadece tasarıda bulunabilir.

soru tamamen hatalı

Üst Alt