Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'e hizmetli atananların görevleri nelerdir?

pierre35

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
dahil olacağımız 657 sayılı devlet memurları kanunun yönetmeliğinde yer alan hizmetli olarak görev yapacak olan bizlerin oluşturduğu yardımcı hizmetler sınıfının görevleri aşağıda belirtilmiş.

bir çok forumda bir sürü speklasyon yapılıyor yok temzilik yapcaz yok wc temzilicez yok o yok bu vs. vs...

belki bir çok arkadasımızın bedensel engelinden dolayı bu tür işleri yapma imkanı olmayacak, belki hepimiz masa başında yada bilgsayarı çok iyi bilenler bilgisayar başında çalışacak yada telefona bakıcak. sonuçta bir şekilde çalışacağız.

fakat ek maddede de belirtilidiği gibi (koyu olan) temzilik olayının ihale ile yapılması mümkündür yazması biraz rahatlamamıza neden oluyor.

kaldıkı temizlik yapsak ne olacak Allah güç kuvvet verdiği sürece her işi yaparız. sonuçta hizmetlide olsakta devlet memuru olacağız...

lütfen biraz şükretmesini bilelim...

VIII - YARDIMCI HİZMETLER SINIFI:
Yardımcı hizmetler sınıfı, kurumlarda her türlü yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, müracaat sahiplerini karşılamak ve yol göstermek; hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışmak veya basit iklim rasatlarını yapmak; ilaçlama yapmak veya yaptırmak veya tedavi kurumlarında hastaların ve hastanelerin temizliği ve basit bakımı ile ilgili hizmetleri yapmak veya kurumlarda koruma ve muhafaza hizmetleri gibi anahizmetlere yardımcı mahiyetteki görevlerde her kurumun özel bünyesine göre ve yine bu mahiyette olmak üzere ihdasına lüzum gördüğü yardımcı hizmetleri ifa ile görevli bulunanlardan 4 üncü maddenin (D) bendinde tanımlananların dışında kalanları kapsar. (4)
(Ek: 28/3/1988 - KHK - 318/1 md.) Bu sınıfa dahil personel tarafından yerine getirilmesi gereken hizmetlerden hizmet yerlerinin ve tedavi kurumlarının temizlenmesi,tesisatın bakım ve işletilmesi ve benzeri nitelikteki hizmetlerin üçüncü şahıslara ihale yoluyla gördürülmesi mümkündür.

:) Pierre iyi güzel araştırıp bulmuşunda, şehir/ilçe merkezi, kasaba veya köy'deki bir ilköğretim okulunun sence "Temizlik Hizmeti" alımı yapması mümkünmü ? Bunun için ek ödeneğinin olması gerek ve maalesef bu ödenek olmadığı içinde yukarıda saydığın görevleri hizmetli kadrosu yapar.

Amacım kimsenin hevesini kırmak yada üzmek değil ama karşılaşabileceğiniz her olumsuzluğa hazır olun, iki koltuk değneyi ile yürüyen ve engelli kadrosunda hizmetli olan birine şu koridorlara paspas çek diyecek zihniyetteki bir şerefsiz ile karşılaşırsanız hiç şaşırmayın.

Şuan atananlar il müdürlükleri emrine atandı ordanda ihtiyaç duyulan yerlere dağıtımları yapılacak, seninde dediğin gibi bilgisayar bilgisi olan veya bilgisayarı pratik kullanan biri masa başındada çalıştırılabilir, santral, danışma, büro işleri ve benzeri işleride yapabilir veya alacaksın eline paspası süpürgeyi de diyebilirler o yüzden herşeye hazırlıklı olmak lazım.

Ama 657 sayılı devlet memurları kanununda şunu der; Özürlü personele özrünü arttırıcı hiç bir iş yaptırılamaz. Ama bu malesef sadece kanunda yazar.

pardon arkadaşlar işe başlarken yeni rapor isteyeceklermi onu merak ediyom.bi yol gösterirmisiniz arkadaşlar.

yakamoz;
başvurudaki raporun geçerli olacağını düşünüyorum...

by_cin sölediklerine noktasına kadar katılıyorum...

hani bir laf warya ' galiptir bu yolda mağlup' diye...

o yüzden en kötüsüne bile hazırlıklıyız...

teşekürler pierro olur ya tekrar isterler ya alamzsak napcaz özürlü olarakmı yoksa normal olarakmı devam ederiz

normal dewam etme şansımızın mümkün olmadığını düşünüyorum...

eğer bi sorun olsaydı o rapor ile sınava almazlardı heralde. bişey olacağını sanmıyorum ama pazartesi git bi görüş kafan rahat olsun...

okullarda kantin güvenlik ve temizlik ihale ile şirketlere ihale ediliyor yani güvenlik ve temizligin parası kantin geliri ve velilerden istenen para ile karşılanıyor her okulda temizlik elemanı yok olmadıgı için hizmetli temizli yapıcakdır okul aile birligine kpss öss kayıt için toplanan paranın yüzde 80 aktarılıyor her ilin il milli egitimi okullara gönderdigi genelgede velilerden kırtasiye malzemesi a 4 kagıdı ve kayıt parası alınmaması talimatı verdi demekkli okul aile birligi öncelikli olarak özel güvenligin parasını ödüycek en az 1 kişi masrafı ise az 1.250 yani arkadaşlar eger okulda temizlik elemanı yoksa yani şirket yoksa herşey hizmetli yapıcakdır temizligin dışında işlerde yapılıcakdır mesala sınava hazırlık açıklikögretim açıklise öss kpss ehlitet sınavı vs bunların numaralandırılması vs dışarı işleri evrak takibi getirilip götürülmesi her okulun müdür müdür yardımcısı memur odası vardır bunların temizligin sabah sınıfların temizligi ise akşam yapılıyor gündüz ise evrak takibi yapılıyor gördüklerim bildiklerim bu kadar kazanan arkadaşlara hayırlı olsun

yakamoz@06;

atandığın ilin milli eğitim müdürlüğü atama bölümüne

Üst Alt