Sevgili Yera arkadaşım, inanırmısın idarenin işinin %80'i benim üzerimde. Tüm muhasebe işleri, öğretmenlerin ve tüm personelin özlük işlemleri , maaşları, demirbaş işlemleri, birimlerin bilgi işlem işlemleri,kayıt işlemleri,nakiller, tüm yazışmaları ben yapıyorum. Yani idareciler olmadan da tek başıma yürütüyorum okulu. Cuma günü gideceğimi söyledim. Müdürün etekleri tutuştu dünya bir olsa seni göndermem diyor. Ben memurun değil idarenin yapması gereken işleri de yapıyorum. Gidemeyeceğimi bildiği için tayin zor ve muvafakat vermem diye üzerime yükleniyor gitmeden pasifletiriz tüm işleri yapar diye ama kardeşim bir bilsen neler yaşadığımı inanırmısın yazarken bile dayanamıyorum. Hep umudum 1 yıldır şeflik sınavlarındaydı o yüzden sabrettim ama dayanacak gücüm kalmadı. Hem fakülte mezunuyum hem de bilgisayar programcılığı sertifikam var. 1 yıl önce geçtim bu kuruma sınavlarda yapılmayacakmış en iyi yol gitmek.
Arkadaşlar bu arada dayanağım Cuma Günü sürekli tedavi olduğum hastaneden heyet raporu için başvurdum durumumu açık açık anlatan engel gruplarım yazılı bir rapor. Zaten ortopedik engelim bile bazı şeylere izin vermiyor bastonla yürüyorum. Normal tuvalet üst katta merdivenlerden de çıkamıyorum artı engelli tuvaleti olmadan oturamıyorum çün ki omurilikte de ciddi problem var. Ben normalde de çömelemiyorum hele merdiven asla çıkamıyorum. Yani yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal. Bu şekilde hiçbir engelli bu kurumda çalışamaz. Ben akşama kadar tuvalete çıkmadan bekliyorum ürolojik sakatlığım da olduğu için gittikçe durumum kötüye gidiyor. Dayanaklarım bunlar daha ne olsun ki.
Arkadaşlar lütfen kızmayın ama ben MEB'e geçeli siteyi de takip ediyorum tanıdığım birkaç arkadaş da bu konuda sıkıntılı ben de şu düşünce oluştu. Genellemeler den nefret ederim ama MEB'in tüm birimlerin de ki idareciler ya böyleyse diye.Yanlış olduğunu inanın biliyorum ama sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş ya. Ben de yine karşıma böyle insanlar çıkarsa birde onlarla mı bu sıkıntıları yaşayacağım diye ürküyorum.