Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sınavında Görevin Özelliğine Göre Mesleki Bilgiler ne demek?

SERKAN01

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar arkadaşlar. Milli egitim sınavında şu konulardan da soru çıkacakmış. Görevin Özelliğine Göre Mesleki Bilgiler den 10 adet soru gelecekmiş.Soru tipi nasılsıdır? Hangi konulardan soru gelebilir.bu tip soruları anlayamadım

Örneğin memur kadrosu için başvuru yapan arkadaşlar 657 sayılı devlet memurları kanunu bilmeleri gerekiyor

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun, 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu dâhil görevin gerektirdiği diğer temel mevzuat konularıdır.

Tebligat kanunu, 657,4483 bunları bil, dilekçe kanunuda bil çünkü kamuda çalışanları bilmesi gerekir

bence bilisayarla iligili sorular sorarlar hizmetli bransına

1 ay ayoğun calısmak çözer işi kardeş

hizmetliler için inşallah bilgisayr sorarlar....:D

emrah bilgisayar bilgin var diye söylüyosun sanırım ama hizmetli genelde bilgisasyarla değil angarya evrak getir götür vb işlerde çalışır sence bilgisayarla alakalı sorarlarmı:)

Belli olmaz Ki ticet neler soracaklar belli dğeil. bu ay sonu açıköğretim üni sınavım war su anda ona çalışıyorum 1 haziran - 30 haziran Meb sınavına kitleneceğim. Türkçeye cok ağırlık wercem walla kaçırmamak lazım... Korkudan tirt tir titriyorumda.

beni kasan matematik okul biteli 15 yıl olmuş

benıde kasan matematik olacak ama diğerleri ne olcak en az 40 doğru şart nasıl olacak bilmiyorum nereye nasıl calıscam onu dusunuyorum 30 qün yetecektir. çalısmak ıcın.

türkçe coğrafya iyi bende tarih ve 657 yi ezberliyorum :) matematikte problemleri yapar gerisini sallarım amaç hedefe ulaşmak:)

ticet77 belli mi olur ya sorarlar arada onu da :)

kamuya alınacak her personele 657 sorulur

memur olacakar;
657den 5 soru garanti gelir, diğer kanunları eşitlerler, 1739 dan 1 soru, bilgi edinmeden 1 soru, tebligat 1 soru, kamu iktisat 1 soru, sanırım 1 soruda mantık sorusu gelebilir,

hizmetli;
bunların aynısı daha basitleştirilmişi, 657 ve bilgi edinme muhakkak çıkar. birde dilekçe nasıl yazılır gibi basit sorular,

öğretmen;
657 ve 1739,222,439,1702,4357,6581,5580, yani milli eğitim mevzuatını bilmesi gerek.

ancıl yok artık arkadaşım o saydığın kanunları hizmetli olarak girecek arkadaşların bilmesine gerek yok.657 yi bilmeleri yeterli.

elif ben ne yazmışım oraya dikkatli oku.. hizmetli için 657 ve bilgi edinme muhakkak çıkar demişim. okumanızmı yok,

Üst Alt