Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sınavı sonucunda sıralama nasıl olacak?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
M.E.B. atamasında şu iki kıstas belirtilmiş kılavuzda.

b) Adayların tercihleri doğrultusunda, sınav puanı üstünlüğüne göre yerleştirme işlemleri Bakanlıkça yapılacaktır. Yerleştirilmesi yapılan personele ilişkin listeler, atama kararnameleri düzenlenmek üzere İlgili İl Millî Eğitim Müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir. Yerleştirmeleri yapılan adayların dağılımları İl Millî Eğitim Müdürlüklerince yapılacaktır.

c) Tercih ettikleri İl Millî Eğitim Müdürlüklerine puan üstünlüğüne göre atanamayan
adaylardan 6. Tercih olarak “ Tercihlerim Dışında Atanmayı Kabul ediyorum ” seçeneğini işaretleyenlerin, tercih yapılmadığı için boş kalan kontenjanlara Bakanlıkça bilgisayar kurası ile yerleştirmeleri yapılacaktır

Sorum şu , bir aday 70 puan almış olsun ama tercih ettiği beş kentte de puanlar 70+ olduğu için atanamamış olsun. Başka bir aday ise 60 puan almış olsun ve tercih ettiği beş kentten birine puanı yeterli gelmiş olsun.

Burada hizmetli ya da memur adaylarının atamalarında ilk iki bine girenlerin tercihleri mi önemli olacak yoksa sınavda 5 bininci de olsa tercih ettiği kente puanı yetenlerin tercihleri mi?

Yani yüksek puan alıp ilk iki binin içinde de olsa atamanın yapılmaması mümkün mü? Eğer doğru anladıysam sınavda 300. olup açıkta kalmak da mümkün, 4 bininci olup bir yere yerleşmek de mümkün.[FONT=Cambria,Cambria][SIZE=3]
[/SIZE][/FONT]

Mantıken bakarsan.
Ben sınavda sonuncu bile farzedelim ki kırşehiri hiç kimse tercihte bulunmamış ve ben orayı tercih etmişim doğal olarak ben sonuncu bile olsam ben kazanacam orayı bu bütün sınavlarda böyledir

Abi bide bu 80 puanlar 75 puanlar nerden çıkardınız ben onuda anlamış değilim. KPSS ile kıyaslamayın. Puanlamanın nasıl olacağınıda kimse bilmiyor bence. Her sorun 2 puan diyorsanız o ayrı 50 soru sorcaklar her soru 2 puan 100 üzerinden gibi bir mantık mı yapıyorsunuz ben bu puan olayınıda anlamadım.
Soykankaan aynen senın dedıgın gıbı olcak benım anlatmak ıstedıgımde o Talep ne kadar varsa o taleplerın puanları uzerınden sıralama yaparlar

Paranoya bencede aynı dediğin gibi büyük illerde bir önemi kalmıyor bencede.
Ama ufak illerde önem kazanabilir bazı illerde belki önem kazanabilir doğu anadolu ve ya güneydoğu anadolu tercih edilmez ise MEB oraya otomatik olarak puanı yüksek olan adaylar kaydırabilir.

arkadaşlar aslına bakarsanız sınava bile gerek yoktu kpss puan üstünlüğüyle alınabilirdi 2 3 milyon boşuna masraf
onlarda talebin bu kadar yüksek olacağını düşünmedi belkide her an ek bir açıklama ( alışkanlık oldu) yapıp baraj koyabilirlerde bence

Atama Usulü;
Her aday 5 il tercihinde bulunur, sınavda aldığı puan üstünlüğüne göre puanı hangi tercihini tutuyosa oraya atanır.

Şimdi arkadaşlar, il bazında düşünmeyin Türkiye ile yarışacaksınız. Yukardaki açıklamam çok özet olabilir biraz daha açayım. Yazılanları okudum ve evet bir kişi 60 puanla atanırken siz 70 - 80 ve hatta 90 puanla açıkta kalabilirsiniz. Tercih sırası, Türkiye genelinde aldığınız puanınız ve Türkiye genelinde sizin tercih ettiğiniz illeri kaç kişinin tercih ettiği çok önemli.

Mesela Adana İlinin 75 boş kontenjanı var (Adana ilinden veya herhangi bir ilden o il sınırları içerisinde kaç kişinin sınava girdiğinin hiç bir önemi yok. Formda böyle bi kaç başlık gördüm ama il sınırları içerisinde kaç kişinin sınava girdiğinin hiç bir önemi yok, sınava giren herkes Türkiye ile yarışacak) ve tüm Türkiye genelinde Adana ilini 5000 kişi tercih etmiş diyelim, sizin Adana iline atanabilmeniz için o 5000 kişi içerisinde aldığınız puanla ilk 75 kişinin içinde olmanız gerek. Bu tüm illerin kontenjan sayısı için geçerlidir.

Siz 5 il tercihinde bulunursunuz sınavdan 80 puan alırsınız ve o 5 tercihinize sizden yüksek puanlılar atanır siz açıkta kalırsınız. Ama diğer taraftan başka biri 60 puan alır kimsenin tercih etmediği veya az tercih edilen yer(leri) tercih etmiştir puanı tercihinin birini tutar ve atanır.

- Sınavda baraj yok. Puan üstünlüğüne göre atama yapılacak.
- Çoktan seçmeli test şeklide 50 soru sorulacaktır. Her soru 2 (İki) puan olup değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır.

teşekkürler devrim
peki kurumda çalışan biri olarak şu 35 bin başvuru hakkında bilgin var mı doğrumu yada olabilirmi? birde kurs bitirenlerde lise mezunu sayılacakmış bilgin varsa paylaşırmısın?

herkez 6. tercihi atlıyor gibi. benim tahminim memur ve hizmetli branşından 6. tercihi işaretlemeyen çok azdır. yani birisi hiç kimsenin tercih etmediği biryere 60 puanla atanabilmesi için öncelikle 6. tercihi seçenlerin puanından yüksek olması gerekir.

bu atanma durumu biraz karmaşık gibi görünsede aslında anlaşılmayacak birşey yok :)

bulut25;

Bencede mantıklı olan bu yöntem.

c) Tercih ettikleri İl Millî Eğitim Müdürlüklerine puan üstünlüğüne göre atanamayan adaylardan 6. Tercih olarak “ Tercihlerim Dışında Atanmayı Kabul ediyorum ” seçeneğini işaretleyenlerin, tercih yapılmadığı için boş kalan kontenjanlara Bakanlıkça bilgisayar kurası ile yerleştirmeleri yapılacaktır

6. tercihin değer kazanabilmesi için şartnamede belirtildiği gibi boş kontenjan olması gerekiyor. ki bu da böyle yoğun bir talep karşısında mümkün değil.

Yaptığım açıklamada 6. tercihten evet bahsetmedim. Çünkü bu 6. tercih isteğe bağlı bi durum yani kişi istemezse Tercihleri Dışında Atanmayı Kablu Etmez o yüzden bu konuyu açıklamadım ama evet. 6. tercih: Tercihlerim Dışında Herhangi Bir İle Atanmayı Kabul Ediyorum diyenler büyük ihtimalle kaç puan alırlarsa alsınlar herhangi bir İl'e yerleştirilebilirler.

Ama bunun garantisini kimse veremez. Yani ben Tercihlerim dışında atanmayı kabul ettim beni bi yere atıyacaklar gibi bir mecburiyet söz konusu değildir.

Tüm kadrolar tercihlerle puanını tutanlarla doldurulup siz yine açıkta kalabilirsiniz.

metınmert arkadsım sız nerden cıkarıyorsunuz kırsehıre tercıh yapılmadıgını ben yaptım.ve benım gıb bırt suru ınsan vardı tercıh ve basvuru yapan.ayrıca sadece kırsehırde basvuru yapanlar alınmayacak kı cevre ıllerde oturupta kırsehırı tercıh edenlerde cok.o kadar cok bılıyordunuz da sız neden kırsehırı tercıh etmedınız.kazanmanız garantı olurdu sızın hesabınıza gore.bır kırsehırlı olarak kırıldım dogrusu.sen bızı adam yerıne koymadın galıba.

haklısın soykankaan bıtsede kurtulsak.stres yaptı valla okulu bıtırelı 17 sene olmus ne bılgı kalmıs ne akıl .ders calısıyım dıyorum kafa da almıyor zaten kendımız ce sorunlarımız var bıde ders hıc cekılmez.

soykankaan gel sen bu sınav ısınden vazget be arkadasım emeklı olursan 700 tl alırsın memur olursan 1200 tl alırsın degmez be arkadasım sabahın 7 sınde kalk ıse gıt aksama kadar calıs sen canın sıkıldık ca bır kosede sımıt satsan aradakı farkı zaten alırsın.gel bızı uzme vaz gec bu sevdadan gırme sınava.bır kısıyı daha sınava gırmeden eleyelım.

saka saka herkez nasıbını yer hak eden gırsın.gercekten ıhtıyacı olan gırsın.ınsallah bu ve bundan sonrakı sınavlarda butun engellı arkadaslarım gırerler.

burda herkes 6. tercihi küçük düşünüyor gibime geliyor. bence burada yorum yapıldığı gibi değil. ne yani kahraman maraşa tercih yapan az oldu bunlardan 20 kişilik alıma 20 kişi toplamda tercih yaptı diyelim. 20. kişisin 40 puanı var atandı. 6. tercihi işaretleyip 80 puanı alan açıkta kalacak öylemi. bence bir yanlışlık var. kpss ye giren öğretmenlerin 21. tercihinde bile böyle bir mantıksızlık yok.

gursa;

Abi kırılmana gerek yok ya ben orda "farzedelim ki kırşehiri" dedim örnekleme yapmak istedim yoksa güzel Türkiyemin her yeri aynı. Amacım kırşehirlileri üzmek değil örnek vermekti.

sessiz harf;

Sessiz harf, dediklerine harfiyen katılıyorum ama puanlamadan önce ilk tercihe göre sıralanacak. ardından o il sıralaması içinde de puana göre sıra oluşacak. Yerleşen yerleşecek kalanlar için ise 2. tercih safhası başlayacak. Benim bildiğim bu şekilde

tercihini iyi yapanlar kazanacak ozaman. ben 80le atanamayıp 30 la atanan birini görürsem kafayı yerim herhalde :D

metıncım hadı senı affettım canım benım allaha emanet olun hepınıze ıyı aksamlar.

Hizmetli ve memur adayları için belirlenen iki biner kişilik kontenjan genel başarı sıralamasında ilk iki bine girmeye yönelik değil, tercih edilen kentlerin kontenjanlarına yerleşebilecek puanı almaya yönelik. Bu durumda yüksek puan alıp açıkta kalma ihtimali çok yüksek. Bunun yanısra çok çok düşük puan alıp atanma ihtimali de yüksek. Açıkçası bu durum haksızlık gibi geliyor bana. Hiç olmazsa 6. tercihi, yani tercih dışı atamayı kabul edip de genel sıralamada ilk iki binde yer alan adayların yerleştirmeleri il kontenjanlarına göre olan puan üstünlüğüne göre öncelikli olmalı. Yani şöyle ki, sınavda 600. olup tercih ettiği kentlere atanamayan bir aday, eğer tercih dışı atamayı kabul etmişse, sınavda genel sıralama sonucu 5 bininci olup da tercih ettiği kentlerden birine puanı uyan adaya göre öncelikli yerleşebilmeli. Fakat 6. tercih durumu şartnamede boş kontenjan olursa gerçekleşebilir diye belirtilmiş. Rapor,sınav tarihi, sınav ücreti gibi bir çok konuda değişiklik yaptı MEB sınav duyurusundan sonra. Hiç olmazsa 6. tercihi kabul edip de ilk iki binde yer alan adayların da atanması konusunda bir düzenleme yapılmalı. Öbür türlü gerçekten haksız bir durum çıkacak ortaya.

bu konuyla alakalı MEB e Bimere ve Cumhurbaşkanlığına dilekçe yazdım dün gece. bence büyük haksızlık olur böylebir uygulamayla. umarım dikkate alınır. bu duruma hepimiz birlik olup yazarsak birşeyler olacağı kanaatindeyim.

"Hizmetli ve memur kadrolarında sınava girecek adaylar, genel başarı sıralamasında ilk iki binin içinde yer almaları durumunda, tercih ettikleri illere atanamasalar dahi, tercih dışı atamayı kabul etmişlerse, puan durumlarına göre uygun illerden birine öncelikli olarak atanırlar" şartı getirilirse, hem ilk iki binin dışındaki adaylara göre avantajlı duruma geçerler, hem de adaletli bir yerleştirme yapılır. Şartnamede, tercih dışı atama, sadece boş kadrolar için belirlenmiş. Yoğun bir talep olduğu için boş kadro olmayacaktır. Sınavda 5 bininci olmuş bir aday, tercih ettiği ile puanı yetiyor diye, sınavda 700. olmuş ama tercih dışı atamayı da kabul etmiş bir adayın önüne geçer de atanırsa bu çok büyük bir haksızlık olur.

MEB sınav duyurusundan sonra bir çok şartta değişiklik yaptı. Rapor, sınav ücreti, sınav tarihi gibi... Atama şartında da bu şekil bir değişiklik yapmalı mutlaka. Ben de dilekçe verdim bununla ilgili. Adaletli bir atama için mutlaka duyarlılık gösterilmeli.

öğretmen atamalrı gibi yapar kanaatimce. doğru memurlar için puan üstünlüğü şartı koymamış ama böyle yaprsa büyük haksızlık yapmış olur o zaman 100 puan alsan da yerleşemeyebilirsin.veya çok arkadaşımız kontenjanları fazla verilmiş illeri tercih etti. o zman onların şansı hiç yok gibi.puan üstünlüğü şartı olmalı

bir işi de düzgün yapsa şu kurum

bzm;
puan üstünlüğü şartı olmalı, yoksa yüksek puan almanın bir anlamı kalmaz,

Arkadaşlar MEB i aradım ve en yetkili kişi ile görüştüm. Daha önce benimde dediğim gibi olacak. yani bir ile 25 kişilik alım yapılacak o ile de 21 kişi başvurmuş. 21. kişininde puanı 30 diye 30 puanlı olan kişi atanmıyacak. 6. tercihi işaretleyen ve puanı yüksek olan kişi tabiki tercih edilecek.

Bu sınav bir yarıştır şans oyunu değil tabiki başarısı yüksek olanlar atanacaktır dendi bana. KPSS öğretmen atamaları nasılsa burada da uygulanacak yöntem aynı olacaktır. Bu konuda netleşmiş oldu. Çok sinirim bozulmuştu buradaki arkadaşların yanlış çıkarımından dolayı

Meb engellı sınavında yerlesme oncelıgı

Adanadakı meb engellı memurluk sınavına basvurdum adana ılk tercıhım.adanaya ayrılan toplam memur kontenjan sayısı 37 kişi.diyelımkı ben adanada ilk 37 kişi arasına gıremedım.aldıgım puanda 75 puan...batman 2.tercıhım.batman 21 kısı alıyor ilk 20 kısı 75 puanın ustunde alsın.21.kısıde 74 alsın ve ılk tercıhı batman olsun.benmı yerlesırım yoksa o kısımı yerlesır...
Saygılarımla...

arkadaşım bu sınavda esas olan puan üstünlüğüdür.

bu konu hakkında sorulan soruya veriler cevap öğretmenler için bizim içinde aynı durum sözkonusu..

Puan üstünlüğüne göre. Şimdi biz adayın öncelikle bilgisayar sistemiz puanına bakıyor. Puanından sonra tercihlerine bakıyor. Diyelim ki tercih biz 20 okula kadar tercih hakkı veriyoruz. Nokta atama yapılıyor biliyorsunuz ama aday bir bakıyorsunuz tek tercih yapıyor, 3 tercih yapıyor, 5 tercih yapıyor. O puan yüksekliğinde o okulları onunla başka adaylar istemişse önce bir puan alanında yarışıyorlar kendi aralarında. Puanı kimin yüksekse o tercihlere gidiyor. Eğer arkadaşımız 20 okulu da tercih etti, 20’sine de puanları tutup gidemedi. Tercih dışı istiyorum’u işaretlemişse bilgisayar onu sistemin dışına bırakmıyor. Gelip tabanda kestiği zaman o branşta kaç kontenjan ayrılmışsa oraya geliyor, tekrar bu arkadaşımızın puanına dönerek bu sefer batıdan doğuya doğru atama gerçekleştiriyor.

Üst Alt