Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sınav puanı ve değişik illerdeki tercihlere göre atama kıstası..?

hakan0101

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Meb nın sınav kılavuzunda
"Tercihlerim Dışında Atanmayı Kabul ediyorum”
seçeneği 6. tercih olarak verilecektir. Adaylardan 6. tercihi seçenlerin Bakanlıkça uygun görülen İl Millî Eğitim Müdürlüklerine atamaları yapılacaktır.

adana ılıne toplam 37 memur alınacaktır. Dıyelım o 37 kısının arasından ben 50 ıncı geldım.
Balıkesıre de ıgdırada toplam 7 kisı alınacak. Ben diğer tercıhlerım arasındada ıgdırı sectım ve ıgdırda ilk 7 arasına gıren kısılerden daha fazla puanım var.
O zaman ıgdıra atanır mıyım?

Iğdıra normal tercihlerin ile ataman olmamışsa, yani tercihlerin arasında Iğdır yok ise ve sen son seçeneğe kalmışsan yani tercih edilmemiş, boş kalan kontenjanlara atamam yapılsın demişsen o zaman puana göre sıralanıp ataman yapılır. Yoksa ilk olarak bakılacak seçenekler yaptığın tercihlerdir.

Yani sen Iğdırı ilk 5te tercih etmemişsin, ığdıra ise ilk sıradan giren kişinin puanı 70 olsun, Sen ise 80 puan almış ol. Oraya normal tercih yaparak girmediğin için senden düşük puan alan Iğdır tercih eden kişi senden önce yerleşir.

Atamam MEBçe yapılsın seçeneği sadece boş kalan kontenjanlar için yapılacak puan sıralaması ile belirlenecek bir seçenektir.

:D sanırım kavram karmaşası olmuş. Atamam MEBçe yapılsın diye bir seçenek yok ama 5 tercihten sonra isterseniz MEBin uygun göreceği yere atamanızın yapılmasını kabul etme hakkınız var siz bu şarta göre sormuşsunuz sorunuzu.

battusay;

arkadasım altıncı secenek yok 5.tercıhten sonra tercih dısı diye bir secenek var.
orayada tercıhlerıme atanamamam halınde tercih dısı atanmayı ıstıyorum secenegını ısaretledim....

sayko;

aynen oyle sayko.

Bence bu madde çok saçma olmuş şöyleki;

Diyelimki ben çevre illerden 5 tercih yaptım ve 6. tercih hakkımı meb'e bıraktım MEB de beni gönderdi ağrı'ya ve ben malum engelim yüzünden gidemedim.

O kadroya puanım yüksek olduğu için atandım ve ağrıda oturupda benden 1 puan düşük alan arkadaşım ben gitmediğim için işsiz kalacak, kadroda boş kalcak. Sonraki prosedürü bilmiyorum....

Bence şu şekilde olmalıydı herkes sadece gitmek istediği 5 ili yazmalıydı. Açık kalan kadrolar için yeniden başvuru imkanı sağlanmalıydı.

Bu tarz seçme şansının devredilmesinde mantık kontenjanların tamamen dolması. Zaten gitmeyecekseniz niye illa ki atamam olsun diye bu seçeneği seçeceksiniz ki? Kendi tercihlerinizi yaparsınız ve başkasının hakkını gasp etmemek için bu seçeneği seçmezsiniz. Sizce makul değil mi? ;)

sayko;

Bence makul değil zira benim için geçerli olmasada bir çok arkadaşımız tercihleri dışında çevre illere atanmayı kabul ediyor ama bu arkadaşları alakaya maydonoz bir ile sürerlerse kaçı gider o muamma.

Beni sorarsan tek tercih yaptım. ANTALYA, başka yerde silah dayasalar gitmem :)

Açıkçası bende tercihlerim olmazsa tercih dışı atanabilirim seçeneğini seçtim. Çünki ekmek Ankarada, İzmirde kısıtlı değil artık. Sıkıntı, dert çekeceğim ama şansımı yok etmeden bir işe gireceğim. Ankaradayım ama bana derlerseki Şırnak çıktı atamanda, gideceğim.

Relaks, sakin. Birbirimizi kırmayalım. ;) Herkeste bir stres durumu var. Belirsizlik kötü birşey...

arkadaşlar neresi olursa gitmek lazım bu fırsattır çünkü gittiğiniz yerde 1 yıl dişinizi sıkar tayin istersiniz ben öyle yapıcam

aday memurluk bittikten sonra oda 1 bazı kurumlarda 2 yıldır tayin isteyebilirsin araştırdım ordan biliyorum umut

buda muhtemelen 6 tercih tercihler dışında bir yer olur

Üst Alt