Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB Sınav öncesi düşünceleriniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ancıl

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
Bu sınavda tahmini olarak onaylı 25.000 engelli gireceğini düşünüyorum. sınava az bir süre kaldı. 1 ay dediğin ne ki... bu sınavda kazananlarda olacak tabiki giremeyenlerde, sınava kazananlara şimdiden tebrik ederim. kaybedenler hiç üzülmesin bu dünyanın sonu değil, bir daha sınavlar açılacak, temmuz-ağustos 2.dönem alımı burdada aynı yine 5.000 den az alım olmayacağını düşünüyorum,

şimdiden herkese bol şanslar....

unutmayın " başarının anahtarı yardımlaşma ve dayanışmadır ". ayrıca başarı sabırdan geçer

5.000 de özelde yer açılacak demek özürlüler için iyi fırsat rabbim herkesin yardımcısı olsun inşaallah, herkese başarılar

SADECE MEB ICIN DEGIL,BUTUN SINAVLAR ICIN...yapılan butun sınavlarda eger sadece bir tane kontenjan varsa.O BENIM OLUURM :)
hayali bile yeter...

meb in özürlü alımında torpil hakkındaki düşünceniz nedir? bence yerleşecek olanların büyük kısmı şimdiden bellidir. sizce?

ancıl;

ancıl girenlerde giremeyen derken ağzın kulaklarına varıyıor ben senin kadar egoist insan görmedim arkadas ortopedik,duymayan,görmeyen, epilebsi,böbrek hastası vb bunların hepsi engelli hepside normal insan gibi yaşayamıyor,iş bulamıyor,çalışamıyor ise bunların hesi %40 engellidir arkadaş seni bu siteye almamaları gerekiyor İNŞALLAH KAZANAMASSIN senin yerine sınava girmesini engellemeye çalıştıgın gerçekten engelli olupta 2006 sonrası %40 raporu alamamış engelli bir arkadaşımız kazanır...

Şaban çok kırıcı oluyorsun susayım diyorum ama yazdıgın bütün konular kitleniyor..
Bende şöyle diyeyim ozaman sen sınavı inşallah kazanırsın ama inşallah da senden yeni ve güncel rapor isterlerde işe yerleşemezsin..
Hoşuna gittimi?

ilker haklı olabilirsin kırıcıyım ama haksızlıklara karşı susmaktan başkalarının bu durumdan faydalanmasından bıktım ve ben her engellinin bu sınava girmesini istiyorum bu konuda yanlış bir durum varmı?ortopedik vb engellerde taşlar yerine oturana kadar %40 yerine %10-15 veriliyor bu tarihi sınavı 10-15 yıldır bekleyenlere yazık degilmi,kırıcıyım belki ama kırılmak isteyenlere karşı....kazanma konusuna gelince kendim için yemin edrimki okadarda kasmıyorum işimde var güzel maaşımda ama bu sınavıda çok bekledim kazanamassam üzülmiycem yeniden rapor istselerde veremesemde ama ya ihtiyacı olan gerçekten ihtiyacı olan engelliler sınava girme hakkı dahi kendi içimizdeki kişiler tarafından engellemek isteniyor bu durum vicdanen ne kadar dogru ilker söylermisin...

ilker 7. madde dediğin madde hangisi gönderirmisin

Yayınlanan ilanın 7 maddesini okudunuz mu ARKADAŞLAR İdaaya girmeye filan gerek yok yeni rapor istenecek ....
atama işlemleri
7.1- öğretmen, memur ve hizmetli kadrolarına atama esnasında adaylardan istenilecek belgeler:

a) Gerekli hallerde, 657 sayılı devlet memurları kanununun değişik 40'ıncı maddesinin 2. fıkrası gereğince kazai rüşt kararının
b) kısaca diploma asılları ve nüshaları
c) 16 Temmuz 2006 Tarihli ve 26230 sayılı resmi gazetede yayınlanan özür durumlarına ilişkin Özürlülük Ölçütü Sınıflandırması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında Yönetmenlik hükümleri gereğince sağlık kuruluşlarından alınan sağlık kurulu raporu...
http://www.engelliler.biz/forum/cal...ce-rapor-alip-girecek-olanlar.html#post688977

ilker arkadaşım

16 temmuz 2006 tarihli resmi gazetenin en alt kısmındaki kazanılmış haklar kısmında eger engeliniz %40 ve sürekli ise raporunuzun geçerliligi devam etmektedir demektedir
eger raporunuz süreli ise süre bitimi sonunda yeniden rapor istenecektir ibaresi vardır

lütfen okurmusun ilker,savundugun 7. madde bu kısımda çürütülmüş oldu tamam

Tamam şaban kardeş sen nasıl istersen öle olsun ama sınavdan sonra neler olacak bekleyip görelim biz burada ne kadar şöyle olacak böyle olacak de sekte sınav sonrası atamaları bekleyelim bakalım...

ilker benim söyledigim kısımda yanlışlık varsa lütfen sende beni uyar;)

6 ayda biraz sallama olmuş :D 2006 öncesi olanlardan rapor istenecek. ama 2006 öncesi sürekli raporlar resmi gazetede de yayımlandığı gibi ömür boyu geçerli. meb isteyecek rapor için başvurmayıp itiraz edip mahkemeye gidenler için söylüyorum kesinlikle kazanacaksınız. 2006 öncesi olmuş olsada sürekli alınan bir raporun ömür boyu geçerliliği vardır. yarın 2010 yönetmeliği çıkar öbürgün bir başkası bunun sonu. süreklidir raporunun ömür boyu geçerliliği vardır eğer böyle olmasaydı adı sürekli olmazdı!!

off ya hiç nişi okumazmısınız siz erman kuzu gibi oldum ya yiter ya yiter. devlet memurluguna ilk defa atanacaklardan istenecek belgelerde yazıyo okuyun biraz yaa...

sayın battusay daha önce de dediğim gibi kurum yeniden hastaneden rapor alep edebilir. 6 ay çıkarımınızı öncelikle kendinize saklayın öylebirşey meb atama klavuzunda da yok! daha sonra sürekli raporlara gelelim. sürekli raporu olan bir kişiden yeniden rapor isteyemezler!

[SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2]16/07/2006 tarih ve 26230 sayılı Resmi Gazete[/SIZE][/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2]
RAPORLARIN DÜZENLENMESİ
[/SIZE][/FONT]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2]Madde 6 - Sağlık kurulu raporu düzenlenebilmesi için, özürlülerin kamu kurum ve kuruluşlarınca resmi yazı ile gönderilmesi veyadoğrudan raporu verecek olan hastanenin baştabipliğinemüracaat etmeleri gerekir.[/SIZE][/FONT][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
[SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2] Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların kontrol süresi dolmadan tekrar rapor istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerden daha önce sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişikin beyan istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, [SIZE=4]evvelcerapor verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez.[/SIZE][/SIZE][/FONT][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]

bilmem anlatabildim mi!!

lütfen konu üzerinden sapmayalım, konu üzerinde konuşalım

saban; forum kurallarını okumanı özenle tavsiye eder, bir daha olmaması dilerim,

Başka bir Üye için ağza alınmayacak Laflar yada aşağılayıcı Cümleler kullanan, yada her türlü Forumun huzurunu kaçırmak isteyen Kullanıcılar hakkında derhal 1. ihtar verilir, ayni hatayi ikinci defa yaptığında derhal Forumumuzdan uzaklaştırılır.

sayın ancıl ve ilker bey
brova üzerinde 2 forum kilitlendi yine aynı konuyu dile getirmişsiniz
siz MEB nin sanırım sadece 7.maddesini okumuşsunuz
neyse uzatmak istemiyorum çünkü artık baygınlık geldi söylemlerinizden

MAGNUM

ANCIL anlamak itemiyor ama ilker be sanırım anladı
ancılı kendi haline bıraksak sanırım iyi olacak

ancıl insanlarla dalga geçme...

yazmaya değmez ,ne demişler sokma akılla akıl olmaz
ne halleri varsa görsünler :)

Başka bir Üye için ağza alınmayacak Laflar yada aşağılayıcı Cümleler kullanan, yada her türlü Forumun huzurunu kaçırmak isteyen Kullanıcılar hakkında derhal 1. ihtar verilir, ayni hatayi ikinci defa yaptığında derhal Forumumuzdan uzaklaştırılır.

arkadaşlar ben sınava girmiyorum ama üzerinden yıl geçti sanırım 2005 yılında girdiğim MEB sınavında soru kitapçıkları 5 şıklı cevap kağıtları 4 şıklı gelmişti :)
salondaki görevliye söylediğimizde cevap anahtaları toplandı ve inanmayacaksınız belki ama cevap kağıtlarına elle 5. şık eklenerek tekrar dağıtmışlardır...ve tabi bende boşa emek ve ümit harcamamak için salondan hemen çıkmıştım...

Bu sınav hakkında (bilgi amaçlı olan konular hariç) açılan bir çok başlık bence gereksizdi, şu şöylemi olacak, bu böylemi olacak, şöyle olursa nolacak, böyle olursa nolacak vs vs tarzında şeyleri tartışmak hem zaman kaybı hemde bir sonuç doğurmayacak konulardı. Bu tarzda başlıklara ben katılmadımmı katıldım. Meb çalışanı olarak bildiklerimi elimden geldiği kadar sınava girecek arkadaşlarla paylaşmaya, bilgi vermeye çalıştım ki haala gelen sorulara cevap veriyorum.

Bunları bi kenara bırakarak, sınava girecek olan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum, allah herkesin hakkında hayırlısını versin.

Sınavla ilgili düşüncelerim, kesinlikle torpil olacağını düşünmüyorum, çünkü Milli Eğitim Bakanlığı ilk kez bir merkezi sınav sistemiyle ve tarihinde ilk kez bu kadar büyük sayıda personel alımı yapıyor. (Bilenler vardır mutlaka) Yapılacak olan sınav soruları Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanacak ve sınav sonuçları yine aynı müdürlük bünyesinde bulunan optik okuyucularda incelenecek ve bu optik okuyucunun kurulu olduğu birim 24 saat boyunca kameralarla izlenmektedir olası herhangi bir değiştirme olmaması için.
Milli Eğitim Bakanlığının uzun bir süre bu kadar büyük kapasitede tekrar personel alımı yapacağınıda düşünmüyorum diğer bakanlıklar alır o konuda bişey söylemek yanlış olur.

Tekrar sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar . .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt