Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB kazanılan özürlü sınavından sonra yeni baştan özürlü raporu ister mi?

osmanlı_1453

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Sınava girecek arkadaşların tümüne canı gönülden başarılar dilerim allah zihin açıklığı versin

istenmeyecek diye biliyırum ama..

ne munasebet bunuda nerden cıkardın sen sımdı raporlarımızı bavuruda verdık ya onlar neydı .bız bu raporları mahalle bakkalından almadık ya.

meçhul bir soru?? konunlara göre evet
kişisel olarak hayır

arkadaşlar raporunun üzerinde süreklüdür ibaresi olanlar daha sonra herhangi bişe istenmez...diğerleri meçhul.

süreklilerden alınması zaten saçmalık sürekli olmayanlardan alınması gerek
657 atama kanuna göre istenmesi gerek ön başvurularda kurum kendi istegi ile belge talep edebilir ama atamada degiştirilemez

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM : İlk Defa Devlet Memurluğuna Atama ile İlgili Ortak Hükümler
Atama Sırasında İstenilecek Belgeler
Madde 20 - Devlet memurluğuna atanacakların;
a) Vukuatlı nüfus kayıt örneği,
b) Öğrenim durumlarını gösteren belgenin aslı veya komisyon başkanlığı, ilgili öğretim kurumu ya da noterden onaylı örneği,
c) Diploma yabancı ülkelerden alınmış ise aslı veya noterden onaylı örneği ile birlikte denkliğinin kabul edildiğine dair yetkili kurumca verilecek onaylı belge,
d) Adli sicil kaydı,
e) Askerlik durumlarını gösteren belge,
f) Bu Yönetmeliğin 5 ve 6 ncı maddelerinde belirtilen sağlık kurulu raporu,
g) Başka kurum veya kuruluşa karşı mecburi hizmetle yükümlü bulunmadığına dair bildirim,
h) 6x9 ebadında iki adet vesikalık fotoğraf,
ı) Mal bildirimi,
i) Sınav sonuç belgesi,
vermeleri gerekir.
Özel Düzenlemeler
Madde 21 - Korunmaya Muhtaç Çocukların İşe Yerleştirilmesine İlişkin Tüzük, Sakatların Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Hangi İşlerde Çalıştırılacakları Hakkında Yönetmelik ve Terör Eylemleri Nedeniyle Şehit Olan veya Çalışamayacak Derecede Malul Kalan Kamu Görevlileri ile Er ve Erbaşların Yakınlarının Malul Olup da Çalışabilir Durumda Olanların İstihdamı Hakkında Yönetmelik ile diğer özel düzenlemelere göre yapılacak atamalara dair hükümler saklıdır.
ÜÇÜNCÜ KISIM : Naklen Atama

kanunlara göre evet isteniyor, istense ne olacak sanki başvuruda kabul edileni götüreceksin işte. neden bu kadar bu konu üzerinde yok istenmeyecek diyenler var, devlet işinize geleni yapmaz, devlet bir yönetmenlik çıkarmış zaten bunuda herkes tamam demesi gerek

Ya arkadaşlar bu konu sınav yapılmadan öncede yüzlerce kez konuşuldu.Yok 2006 raporları hariç kabul edilmeyecek,yok efendim 6 aylık yeni rapor istenecek v.s v.s.ne oldu 1998 tarihli raporlar bile kabul edildi.Adamlar senin mevcut raporunu kontrol edip sınava alıyor sınavı kazandıktan sonra bu rapor kabul olmaz yenisinimi al diyecek mantıklı olun biraz.

Sevgili arkadaşlarım bu soruyu sormaktaki maksatım siz veya ben fark etmiyor bu sınavı kazanan arkadaşlarımız ( 2000 kişi ) eger yeniden rapor isterlerse işimiz çok zor çünkü süreklide yazsa bile rapor isteme hakkına sahipler ama her kurum bunu istemiyor
meb özürlü çalışan arkadaşlarımız varsa onlar daha iyi bilirler diye sorum çünkü kazndıktan sonra sürekli ibaresi olsa bile rapor isteseler aynı yüzdeyle almanız çok zormuş
çok iyi araştırdım düşünün zor bela sınavı kazandığınız kılpayıyla memur olmuşsunuz yüzdelik yüzünden memururiyetiniz elinizden alınıp sizin altınıza verildigini düşünün ne kadar kötü bir şey
kurmun inisiyatifine kalmış çogu kurumda istemiyormuş benim raporum 1999 yılına ait süreklidir ve çalışabilir ibaresi var ben var oldukşa o rahatsızlığım mezara kadar bende var demek derecem de %45 ama yeni rapor isterlerse %30 iniyormuş bilginize

rapor istense de genel heyetli değil de iş görülebilirlik ile ilgili olabilir. yoksa başvuruda verilen ve onaylanmış bir rapor varken,sınavdan sonra sizi engelli statüsünde görmüyoruz tekrar rapor istiyoruz demek düpedüz insanlarla dalga geçme olur.

[SIZE=2]"SÜREKLİ" ibareli sağlık raporuyla müracaat edip, sınavı kazanıp ataması yapılan hiç kimseden atama esnasında tekrar rapor İSTENMEYECEK ![/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]Sadece vergi muafiyeti müracaatında bulunan kişilerden tekrardan rapor çıkartmaları istenir, bunun dışında tekrardan rapor istenmeyecek ![/SIZE]

kesinlikle istenmeyecek arkadaşlar... eminim... olan raporun aslını vereceğiz..

baycin ;

bu konu hakkında 100 kere yorum yaptın hala aynı havada devam etmektesin.Atama esnasında rapor isteyecekler arkadaşım.Bir tek rapor değil, başka evraklarda isteyecekler. Sen kanuna karşı geliyosan, ne yapalım

Kuru laf karın doyurmaz.

neden birileri yeni rapor istenmesinden çok rahatsız yada istenmemesinden rahatsız anlamıyorum
ister istesinler isterse istemesinler nolucak ki???

bulut25 ;

bimer den alınan eki ekle buraya hepimiz görelim, aynen sanada sölüyorum "kuru laf karın doyurmaz" ben kanuna ve yasalara göre söylüyorum. bunu daha öncede kanıtladım.
Meb arayıp ve sor, "atama sırasında bizden istenecek belgeler neler" diye. onlar sana sölesinler.

lgi: 14,18,21/05/2010 tarihli Bilgi Edinme Başvuru Formlarınız.

Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) tarafından Başkanlığımıza yönlendirilen, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu uyarınca yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiştir..

Söz konusu Yönetmeliğin; Kazanılmış Haklar’a ilişkin Geçici 1.maddesi ç) fıkrası: 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan “Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları geçerli olup, bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez” hükmü gereğince, 1998 yılı ve sonrasında alınan ve üzerinde Süreklidir ibaresi bulunan Özürlü Sağlık Kurulu Raporlarının yenilenmesi gerekmemektedir. Ancak süreli verilen raporlarda, herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda rapor özür durumuna göre yeniden düzenlenir, hükmü ile 2006 tarihinden önce alınan raporlar geçerlidir. Sağlık Bakanlığı ile yürütülen ilgili mevzuat çalışmalarında konuya ilişkin talebiniz göz önünde bulundurulacaktır.

Ayrıca, başvuru formunuz Başbakanlık İletişim Merkezi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığına iletilmiştir.

Bilgilerinizi rica ederim.

arkadaşlar bu son noktadır kanaatimce.bimer'e atmış olduğum mesaja aldığım cevabı paylaşıyorum sizlerle.atama sırasında yeni bir rapor istenmiyecektir.bilgilerinize

saygılar

bulut25;

" yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez” diyor. Açık ve net.

Atama sırasında rapor alınmıyacak demiyor. Devlet Personel Başkanlığından kurumlar istekde bulunur ve dpb ilan eder. İlk defa devlet memuru olacaklar atama sırasında bazı evraklar istenir.Bunu kurum ister. Bu kanunda belirtilmiştir.

Üzülme...!!! İstediğin Bir Şey Olmuyorsa, ya Daha İyisi Olacağı İçin yada, Gerçekten de Olmaması Gerektiği için Olmuyordur.... ''Mevlana''

Ancıl;

Sen benim tekrardan rapor istenmeyecek sözümden şimdiye kadar ne anladın çok merak ediyorum. Benim tekrardan rapor istemeyeceklerden kastım Yeni Bir Rapor istemeyecekler. Atama sırasında elbetteki bi takım gerekli olan evrakları (Sen bilmezsin) özlük dosyanda bulundurmak ve yine sen bilmezsin Mebbis sistemine bilgi girişi yapabilmek için isteyecekler. Ben atama sırasında tekrardan rapor istenmeyecek derken mevcut raporu kabul etmeyip gidip yeniden rapor çıkarttırmayacaklarını söylemiştim ama anlamamışın.

"Eşşeğe Altın Semer Vurmuşlar, Eşşek Yine Eşşekliğinden Vazgeçmemiş"

bay_cin;

Sen bu madde ye karşı çıktın çok daha önceden, şimdi de diyosun ki elbette alınacak atama sırasında gerekli evraklar.

7.1- öğretmen, memur ve hizmetli kadrolarına atama esnasında adaylardan istenilecek belgeler:

a) Gerekli hallerde, 657 sayılı devlet memurları kanununun değişik 40'ıncı maddesinin 2. fıkrası gereğince kazai rüşt kararının
b) kısaca diploma asılları ve nüshaları
c) 16 Temmuz 2006 Tarihli ve 26230 sayılı resmi gazetede yayınlanan özür durumlarına ilişkin Özürlülük Ölçütü Sınıflandırması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında Yönetmenlik hükümleri gereğince sağlık kuruluşlarından alınan sağlık kurulu raporu...

Ancıl;
"SÜREKLİ" ibareli raporla müracaat eden hiç kimseden sınavı kazandığı taktirde atama esnasında tekrardan
RAPOR İSTENMEYECEK . . !

Yukardaki yazı kimin acaba, baycin, lütfen daha önce konuştuklarını çevirme.

Bu atasözü sana göre yazılmış.

"Eşşeğe Altın Semer Vurmuşlar, Eşşek Yine Eşşekliğinden Vazgeçmemiş"

Arkadaşlar çok uzatıyorsunuz konuyu yarın her şey belli olacak bekleyip görelim...

Ancıl;

Tamam işte gülüm ben konuştuğumu söylediğimi inkar etmiyorum, benim tekrardan yeniden rapor istenmeyecek dememdeki kastım mevcut raporu kabul etmeyip yeniden rapor çıkarttırmayacaklar dedim ilk baştan beri. Sen o alıntı yaptığın mesajımın olduğu başlığa bak soran arkadaş sınava girip kazanırsam yeniden rapor çıkarttırırlarmı demişti ona cevaben de hayır demiştim. Anlaşılan benim ne dediğimi anlamamışın :)

Ben en baştan beri tekrardan rapor istenmeyecek derken mevcut raporu kabul etmeyip yeniden rapor çıkarttırmayacaklar dedim sen söylediğimi anlamadıysan ki anlamanıda beklemiyorum zaten böyle davranman gayet normal . .

Niye üzerine alındın ki bu sözü ? İlginimi çekti acaba ?

Arkadaşlar yarın açıklanıyor değil mi kimileri 28 diyordu ?

Baycin,

SEN MEB DE ÇALŞIYORSUN ÖĞRENSENE Bİ ZAHMET SONUÇLAR YARIN AÇIKLANACAK MI? ATAMALARI NEYE GÖRE YAPMIŞLAR İLK 2000'E GÖREMİ DİYE?. SEVİNDİR ARKADŞALARINI SEVABA GİR.

:p

hala ilk 2000'e göre mi diye neden soruyorsunuz ki kılavuzda gayet net şekilde yazmışlar tercihler doğrultusunda puan sıralamasına göre atanacak diye. ilk 2000 söylentisini kim çıkardı merak ediyorum.

7.3- MEMUR VE HİZMETLİ KADROLARINA ATAMA İŞLEMLERİ
b) Adayların tercihleri doğrultusunda, sınav puanı üstünlüğüne göre yerleştirme
işlemleri Bakanlıkça yapılacaktır. Yerleştirilmesi yapılan personele ilişkin listeler, atama
kararnameleri düzenlenmek üzere İlgili İl Millî Eğitim Müdürlüklerine elektronik ortamda
gönderilecektir. Yerleştirmeleri yapılan adayların dağılımları İl Millî Eğitim Müdürlüklerince
yapılacaktır.

BaY_Cin'in söylediğini de neden farklı tarafa çekiyorsunuz? yeni baştan rapor çıkarılması istenmeyecek diyor. daha ne desin?

baycin;

Sadece benmi aynı şeyi farkediyorum, yoksa senmi.

Kanıtlar ortada daha ne çabalıyorsun ki, bari yanlışımı düzelteyim. Özür dilerim arkadaşlar diyebilirdin. Ben burda yanlış bir fikirde bulunduysam bunuda farkettiysem özür dilerim, diledim de. Mesajlarımı kontrol et.

1996 yılında işe başladıgım zaman 15 sonra emekli olacaktım.kanuna göre bu benim kazandıgım hakkımdı ama daha sonra bir yasa ile benım kazandıgımı sandıgım hakkım uçup gidiverdi.yani kazaılmış bir hak oldugunu sanmıyorum.
öyle böyle yazıp atanlar oluyor peki kayıt için gittiğiniz zaman size yeni rapor derlerse ve öyle bir hak yok rapor getir derlerse değneğin neresinden tutacaksınız

bak bunaa katıldım işte haklısın.mormalde kazanılmış haklar tekrardan alınamaz.alıyorlar hemde hakkından geşle gele...:)

Üst Alt