Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB hizmetli alımında yaş sınırı var mı?

dostum37

Yeni Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar meb in hizmetli sınavında yaş sınırı varmı orasını pek anlayamadım , birden fazla hizmetli için tercih hakkımız varmı müracat yaparken diyelimki internetten müracatı yapıp çıktı aldıktan sonramı gidip onaylanıp mühürlenecek tabiki önce hesaba 110 tl yatırılıcak olması gerekir lütfen aydınlatırsanız sevinirim hepinize başarılar dilerim

yaş sınırı yok formu doldurup netten çıktısını alın müdürlüğe götürüp onaylatın

Selamlar,
Yaş sınırı yok öğretmenlik hariç ok. Lakin ssk ve bağkur emeklisi girebilecekmi?

Emekliler hiçbir şekilde kamuda istihdam edilemezler.

Ufukalp arkadaşım bunu nereden çıkardın??Bir bildiğinmi var yoksa tahmin mi?? Benim bildiğim edilebilirler ancak aldıkları emekli maaşı tümüyle kesilir. Memur emeklisi tekrardan Kamuda istihdam edilmez. Böyle değilmiydi??

Birde şöyle bir uygulama okudum. Bu konu benim açımdan çok önemli. Kesin bilgisi olan varsa lütfen bana bilgi versin.

Emeklilerin Yeniden Devlet Memurluğuna Alınmaları
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 93 üncü maddesinde; "T.C. Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre emekli olanlardan (emeklilikle ilgili görevlere yeniden atanamayacaklar hariç) sınıfında yazılı nitelikleri taşımakta bulunanlar Kanunun 92 nci maddesi hükümlerine göre kurumlarda boş kadro bulunmak şartıyla yeniden memurluğa alınabilirler." hükmü yer almaktadır.
Yukarıdaki hüküm çerçevesinde ve 5335 sayılı Kanunun 30 uncu maddesindeki şartlara uygun olarak yeniden memurluğa dönmek isteyen emeklilerin, atanmak istedikleri kamu kurum ve kuruluşlarına başvurmaları gerekmektedir.
Kamuda çalışanlar
Engelli bir vatandaşımız, nereden emekli olursa olsun, emeklilik sonrasında herhangi bir kamu kuruluşunda çalışmaya başlarsa 5335 Sayılı Kanun'un 30. maddesi gereği emekli aylığı kesilecektir. Bu konuda da 1 Ekim 2008 öncesi ve sonrası için farklılık bulunmamaktadır. Yani emeklilik sonrası kamuda çalışmak isteyenlerin, SGDP ödeyerek emekli aylıklarını da alma imkânları bulunmuyor.
Diğer taraftan, 5335 sayılı Kanunun 30 uncu maddesi ile de herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanların kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamlarına ilişkin düzenlemeler getirilmiştir.

Üst Alt