Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB atamalar nasıl olacak? Neye göre belirlenecek?

slcko6

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
net bilen varsa buraya yazsın artık diğer taraflar çorba oldu.
* tercih illere göre mi dağılım yapılacak yoksa komple puanlar mı sıralanacak.,buyrun

tercıhlerde puan ustunlu on planda 90 aldın dıyelım 5 ıl tercıh ettın yerlesmedın altını tercıhe evet dedıysen otamatık puanın yuksek ıse baska bır yere atanıyorsun.sunuda soleyım 90 aldın mısal turkıyede sen yerlesmedıgın surece 88 alan yerlesmıyor ıstedıgı kadar kendı ılını secsın sen onune yerlesıyorsun.ınsalar kafadan uyduruyo ogretmen atamasına benzer bır durum bu yuksek yerlesmedıgı surece kucuk yerlesmıyor puan ustunlugu burda on planda bu soledıklerım yuzde yuz dogru ısteyen herkes arastırsın ınanmayan olabılır.60 alan benım teıch ettıgım yerı kımse secmedıgınde ben gıderım gıbı hayal urunu seyler soluyor bunlarla ınanmayın sen bes tercıhıne yerlesmessen altını tercıhınde pc kurası onun onune yerlestırı sınavında hukmu bu yuksek puan ve puan ustunlugu

arkadaşlar peki atamalarda puanın yanısıra özür % (derece) durumuda etken bi durummudur? emin değilim belki vardır ama ben şimdiye kadar hiçbir kamu görevinde ağır derece özürlü çalışan birini görmedim, fakat sınavda ağır derece özürlü arkadaşlar vardı, başka bir başlık altında bir arkadaş atamalarda %40 - %60 arası özürlülerin önplanda tutulacağını yazmış. eğer öyleyse bu bi haksızlık değilmidir? sınava giriş şartı olarakta %40 -60 arası şartı konulması gerekmezmi?

elest yanlışın var. 6. tercih olayı,tercih edilmediği için boş kalan kontenjanlar için geçerli. yani ben ilk 5 tercihime yerleşemediysem ne kadar yüksek almış olursam olayım, tercih etmediğim şehirlerden birini başkası tercih etmiş olsun ve benden düşük puan almış olsun. 6.tercihime evet dediğim için ben onun önüne geçmiş olmam

80 aldım ama ümidim hiç ama hiç yokkk...nası bi atama yapaacaklar bu soru işareti ama özür kriterleri yaş öğrenim derecesi dikkate alınır kardeş

84 le o zaman 1 tercihim balıkesir e yerleşemiyeceğim yani. kimsede orayı tercih etmesede bu olay değişik ya. ya nasip diyeceğiz o zaman

Arkadaşlar Gökhan kardeşin dediği doğru ne olur artık anlayın.MEB başvuru kılavuzunu okuyun lütfen özellikle b şıkkını

b) Adayların tercihleri doğrultusunda, sınav puanı üstünlüğüne göre yerleştirme işlemleri Bakanlıkça yapılacaktır. Yerleştirilmesi yapılan personele ilişkin listeler, atama kararnameleri düzenlenmek üzere İlgili İl Millî Eğitim Müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir. Yerleştirmeleri yapılan adayların dağılımları İl Millî Eğitim Müdürlüklerince yapılacaktır.
c) Tercih ettikleri İl Millî Eğitim Müdürlüklerine puan üstünlüğüne göre atanamayan
adaylardan 6. Tercih olarak “ Tercihlerim Dışında Atanmayı Kabul ediyorum ” seçeneğini işaretleyenlerin, tercih yapılmadığı için boş kalan kontenjanlara Bakanlıkça bilgisayar kurası ile yerleştirmeleri yapılacaktır.
Burda açıkca yazıyor lütfen artık arkadaşlarımız kendilerine göre yorum yapmasınlar,gerçekten artık çok sıktı bu durum bizi.

meb öğretmen atamaları nasıl olacak

arkadaşlar meb öğretmen ataması nasıl olacak kesin atanacak mı herkes . herkes farklı şeyler söylüyor lütfen doğru bilgi sahibi olanlar açıklayıcı bir şey yazsın

Coşkun bey 1000 öğretmen adayı alıncak 964 kısı basvurmuş bu duruma göre atancak gıbı görünüyor inşlh atanırız sizin puanınız kac??

ya başvuran kişi sayısının az olması,hepsinin atanacağını göstermez ki

ne yani gökhan bey 1000 kişi alıcaz dedilersee bu kriterlere uygun kişileri almak zorundalar biz 4 yıl bosunamı okuduk yani::((anlayamıyorum bu türkiyeyi milleti umutlandırıp bi andaa hüsrana uğratıyorlar herkesin hakkında hayırlısı olsun..artık konusmak bile istemiyorum bu sınavla ilgili 15 gün sukunet ıcınde beklemek daha iyi...

Meb sınavı atama kriterleri sıralama

bir çok arkadaş bu konu hakkında yorum yapmış fakat mantıksız bir şekilde kendince yorum yapanlar olmuş.şimdi ben son nokta olarak bu konuyu size izah edeyim anlayan anlar anlamayan kafasını duvara vurur belki devreler çalısır oda anlar.
ilk önce ilk 2000 kişi yerleşecek safsatasını aklınızdan silin eger böyle olsaydı tercihler sınav sonrasına bırakılırdı
şimdi puanlarımız açıklandı bunun akebinde tercihler doğrultusunda her ilde o ili tercih edenler yarışır istanbul ili kontenjanı 150 olsun istanbulu tercih eden kişi sayısı 500 olsun (bu tercih edilme sırası 1 de olur 3. tercih 5. tercih de olabilir)alınan puanlara göre tercih ednler de üstün gelen 150 kişi yerleşir geriye kalanlar öteki tercihleri dogrultsunda şanslarını ararlar.
şu konuyada bir açıklama getirelim.diyelimki a kişi ilk tercihini istanbul olarak yapmış 90 puan almış b kişi ise 5. tercih ile istyanbul yazmış 92 puan almış b kişi yerleştikten sonra a kişi yerlerşir.ayrıca diyelimki x şehri 10 kişi alacak ve bu şehri 5 kişi tercih etsin ama bu 5 kişi 30 ar puan alsın paşa paşa yerleşirler.kalan 5 kişilik yer ise kontenjan dahilinde yerleşir.
şimdi en son olarak şu kontenjan olayına gelelim.tüm yerleştirmeler yapıldı diyelim geriye 500 kişilik kontenjan boşlugu kaldı yerleştirilenler listeden çıkarılıp kalan ve 6. şıkkı işaretleyenler puan sıralamasına konur daha sonra muhakkaki aynı puanı alan çıkacaktır bunlarda göz önüne alınarak ki bunlar eğitim ve yaş gibi kriterler sıralama yapılır ve o 500 kişi seçilir.daha sonra bu 500 kişi bilgisayar kurası ile boş kontenjana seçilir.kura ile kasıt budur.
gayet eçıklayıcı şekilde yazmaya çalıştım bundan ötesi hikaye boş yere kafalarınız yormayın

arkadaşlar hizmetli olarak kaç kişi girdi acaba ben 84 puan aldım hizmetliler arasın da yüksek puan alan ilk 2000 kişinin içindemiyimdir bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

nilay hanım galiba siz anlamamıssınız özellikle b kısmını:)

Adayların tercihleri doğrultusunda, sınav puanı üstünlüğüne göre yerleştirme işlemleri Bakanlıkça yapılacaktır. Yerleştirilmesi yapılan personele ilişkin listeler, atama kararnameleri düzenlenmek üzere İlgili İl Millî Eğitim Müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir. Yerleştirmeleri yapılan adayların dağılımları İl Millî Eğitim Müdürlüklerince yapılacaktır.

birinci kırmızı: öncelikle puan üstünlüğü
ikinci kırmızı: yerleştirilme yani atama işlemi gerçekleştirilmiş
üçüncü kırmızı : yapılan atamalar il milli eğitim müdürlüğüne gönderilecek
dördüncü kırmızı : amet memet nimet şevket senin ili kazandı buları ilinde dağıt demek bu

hala tercih cok önemli 88 alan girer 90 alan giremez demeyelim.. haaa 88 alan gireceği 90 alanın giremeyeceği bi pozisyon yok mu var

90 alan tercih ettiği illerde alınan kontenjana puanı yetmez 6. zımbırtıyı işaretlemez ondan düşük alan 88 onun yerine yerleşir

;)Ben çözüm buldum. Arkadaşlar 7 ay bekledik bi 3 ay daha bekleyelim doğum gerçekleşek ve bebeğin kız mı,;) oğlan mı olduğunu göreceğiz. bekleyelim...;)

16.09.2004 tarihli ve 25585 sayılı "ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK YARIŞMA SINAVLARI HAKKINDA" yönetmeliğin 18 maddesi şöyle diyor: (Madde 18- (Değişik: 13/2/2006-2006/10129 K.)
15 inci maddede belirtilen konulara göre hazırlanan sınavlar yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Her özür grubu ve öğrenim durumuna göre başarı sıralaması en yüksek puandan başlanarak kendi grubu içinde ek (III)'te yer alan "Özür Grupları ve Öğrenim Durumları İtibarıyla Başarı Sıralaması Cetveli"ne göre ayrı ayrı düzenlenir. Duyurudaki her unvanlı kadro için talep edilen öğrenim durumları itibarıyla, özür gruplarındaki başarı puanları da dikkate alınmak suretiyle son bir sıralama yapılarak sınav ilanında belirtilen boş kadro sayısı kadar aday başarılı sayılır.
Yapılan başarı sıralamasında puanların eşitliği halinde 22 nci maddede belirtilen kriterler esas alınır. Buna göre bir başarı listesi hazırlanır. Aynı usulle boş kadro sayısı kadar yedek belirlenir. Hazırlanan bu listeler sınav kurulu üyeleri ve başkanı tarafından imzalanır ve kurum amirine teslim edilir.)
---
Bu madde işlenecek mi? İşlenmeyecek mi? işlenirse kadrolar 5 engel grubuna bölünecek

Gökhan arkadaşım

zehirliyaprak;

arkadaşlar öğretmenlikte sayı dolmamış taban puan yok branş yok şimdi bizi elerseler ne icin eliyecekler meb bunun cevabını verebilirmi yok veremez kaldiki ben meb de en yetkili kişiyle görüştüm dediği şu 1000 kişilik kadro dolmadığı icin herkes atanıcak kimin kac puan aldığı önemli değil burda sonucta herkesin şartları uyuyorsa ve 4 yıllık ünveriste okumuşsa mecburen ataması yapılıcak ama kimin nereye verileceği konusunda bir bilgi vermedi cünki 10 gün önce konuşmuştum bu konuyu... Yani işin özü öğretmenler atanacak herkese yayırlı olsun şimdiden.

yorgun savaşçı

Yönetmelikte belirtmiş olduğu ÖZÜR GRUBU ile ilgili madde tabi ki işlenecektir. En yakın arkadaşlarımız MEB'i arayarak yada uğrayarak bilgi almıştır. Belirtilen her şehirdeki kontenjanını özür grubu sayısına göre bölerek ve o özür grubunda iyi puana sahip olanlar atanacaktır.

bence herkes atanır. burada başarı puan olayı yok 70 almak gibi yani aldığımız puan üstünlüğüne göre herkes tercihlerine atanacaktır. çok nadir tercihlerinin dışında atamalarda olabilir. bu aynı kriterde olanlarla tercihlerinin aynı olması durumunda olacaktır yani aynı branşta ve tercih yapanlar arasında puan üstünlüğü önemli olur diye düşünüyorum.

diyelimkii okula atandık görvi kabul etmezsek bi daha memur olamıyomuyuz

benim bildiğim bir yıl boyunca olamıyorsun.. arkadaslar ne der bilemiyorum.

ikitisatçı kardeş diyelimki sen istanbul il milli egitimine atandınız diye telofon geldi.senden sabıka kaydı ,fotograf ,diploma aslı ,vb gibi seyleri getir dediler.sen eger bu evrakları hazırlayıp

götürmedin.süre geçti.atanma iptal oldu.1 sene memur olmama cezası yok.eger sen evrakları hazırlayıp,teslim eder göreve başlar sonra istifa etseydin 1 sene memur sınavına girmezdin.
dolayısıyla her bakanlıgın,sınavına girebilirsin.bunları bana saglık bakanlıga başvuru esnasında görevli söyledi.diger arkadşlar ne der bilmiyorum,tartışmalı konu oldugu kesin,biraz sonra başka cevaplarda yazarlar..sen bu sorunun cevabını il milli egitim müdürlügündennet olarak ögrenebilirsin

Üst Alt