Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Manuel aracım var. ÖTV'siz otomatik vites araç alabilir miyim?

paradoxus

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhabalar

ben 2009 yılında sıfır manuel vites bir araba almıştım ancak daha sonradan yapılan yasa değişikliğiyle sol bacak engellilere otomatik vites araç alma şansı doğmuştu.
şimdi öğrenmek istediğim şey acaba maliyeye bir dilekçeyle başvurup bir defaya mahsus 5 yılım dolmadan ötv siz bir araç alabilir miyiz. tabiiki 2. bir araç alma niyetinde değilim sadece daha kolay kullanabilmek adına bu arabamı satıp yerine otomatik vites araç almak istiyorum.

BÜLENT ABİ bu konuda beni bilgilendirirsen sevinirim. şimdiden teşekkür ederim:)

Merhaba,

Mesajı ilk açan Paradoxus'un sorusu için yazmak istedim. 5 yıl dolmadan kesinlikle yasa gereği ikinci bir araç alımı imkansız. Ancak araç pert ya da benzer durumlarda yeni araba alma hakkınız doğuyor bu da ekspertiz ve benzer raporlar sonrası karar verilip onaylanınca. Ayrıca Sağ bacak sağlam olan kişiler özel tertibat taktırmadan da ÖTV'siz araç alabilirler.

Ayrıca bu konuda çıkan yeni yasa hükümlerini ööğrenmek için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz. Detaylıca anlatıyor.

Engellilerin Araç Alımlarındaki Belirsizlik Sona Erdi - Engelliler Haber ve Bilgi Portalı - Yaşadıkça

Elinizdeki aracı vergi avantajı ile satın almışsanız, 5 yıl dolmadan ikinci bir araç alma imkanınız yok. Elinizdeki aracı vergisini ödeyerek satsanız bile bu 5 yılın dolmasını beklemek zorundasınız maalesef.

Üst Alt