Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malüllük Aylığından Yaşlılık Aylığına Geçiş..?

bilisimwap

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Malüllük Aylığından Yaşlılık Aylığına Geçiş için sgk ya gittim buraya gelmene gerek yok e devlet üzerinden başvuru yap dediler geri gönderdiler, e devletten başvurdum, bana bir sms geldi ama gelen sms i çözümleyemedim.

kendi calismalarinizdan dolayi gelir/aylik aldiginizin tespiti nedeniyle aylik baglama kosullarini saglamadiginizdan aylik baglanmasina iliskin talebiniz reddedilmistir. bilgilerinize sunar, iyi gunler dileriz.

170 iarıyorum yaşlılık aylığına geçme hakkın var diyor sgk kuruma gidiyorum kurumda geçebilirsin diyor ama işlem yapmıyor e devletten başvur diyor e devletten başvurdum böyle bir sms geldi, konuyla ilgili bilgisi olan varmı yardımcı olabilirmisiniz.

Son düzenleme:
bilisimwap

Yaşar ne yaşar ne yaşamaz durumu olmuş :):):):)

Eğer Yaşlılık aylığının bağlanması önünde hiç bir engel yoksa, bu durumda 1 gün sigortalı olup, wgk'ya giderek malulen emekli maaşını iptal ettirip, sonra Yaşlılık aylığına başvurmak en kestirme yok.

Ama tabii, getirisi-götürüsü iyi hesaplanmalı.

OturanBoğa

Malulen emekli olmak için sgk kuruma gittiğimde senin eller tutuyor sen malulen emekli olamazsın demişlerdi, ben siz benim sevk kağıdımı verin ben sağlık kuruluna gireceğim dedim, aldım sevk kağıdımı girdim sağlık kuruluna yüzde 92 verdiler malulen emekli oldum.

şimdide malulen emeklilikten yaşlılık emekliliğine geçiş yapmıyorlar, 2. ayda sgk kurumundan aradılar 1 haziran malullük süren doluyor dediler sevk kağıdını hemen al sağlık kuruluna çık dediler, dediklerini hemen yaptım sağlık kuruluna çıktım ama benim evraklarım hala bağlı olduğum maltepe sgk kurumuna ulaşmamış, 170 aradım evraklarım ulaşmamış 3 4 gün kaldı nasıl olacak dedim maaşın kesilecek dedi.
maaşın kesilecek ve sağlıktanta artık faydalanamayacaksın dedi, kullandığım ilaçlar pahalı dedim ilaçlar pahalı birde maaşımda kesilecek benim hatam değil ben istenilen zamanda işlemlerimi yaptım dedim yapacak birşey yok yeşil kart başvurusu yap dediler bana.

yani sığınmacılar kadar değer göremez olduk 7997 gün primim var 25 senem tamam ama malulen emekli göründüğüm için yaşlılık emekliliğine geçiş yapmadılar.
istenileni zamanında yaptım kendi hantallıklarından dolayı evraklar zamanında sgk kurumuna ulaşmadığı için maaşımıda kesecekler ve sağlıktan yararlanamayacağım.

Aynen yaşar ne yaşar ne yaşamaz durumu, sağlam insanlar emekli oldu ikinci maaşını alan var biz sakat sakat nelerle cebelleşiyoruz, Sonumuz hayır olsun.

bilisimwap

Kontrol muayenesi sürecinde maaş durdurulur ve fakat sağlık güvencesi devam eder. Kim demiş sağlık güvencesi duru diye!

Üst Alt