Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim. İşyeri açmak istyorum. Bir sorun olur mu?

fatihonal44

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar malulen %90 özürlü raporum var ve emekli oldum. dükkan açmak istiyorum. Herhangi bir sakıncası veya ek olarak gereken bir durum ve ayrıcalık var mı?
Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum...
Şimdiden teşekkürler

İşveren statüsünde bağkurlu olduğunuz sürece emekli olmanız sorun yaratmaz. Sadece bağkur'a sosyal güvenlik destek primi ödeyeceksiniz o kadar... Bu esnada emekli maaşınızı almaya da devam edeceksiniz tabii.

peki kaç yılda emekli olurum bağkurdan yaşım 24 şuan şimdiden tşkler

İkinci emeklilik mi istiyorsun?
Böyle birşey sözkonusu değil arkadaşım.

fatihonal44;
evet işveren oluyosun ama sgdp li işveren oluyosun gun saydıracak primin yatmaz yanı ödediğin sgdp sana gun primi getirmez istersen 100 yıl yatır

Ne zaman ki emekliliğinizi iptal ettirir ve tam sigorta primi yatırarak sigortalı olur, sonra da istediğiniz zaman emekli olmak için sıfırdan başvurursunuz ve başvurunuz kabul edilir, o zaman o ikinci döneme ait primler emeklilik hesabınıza dahil edilir.
SGDP ödeyerek ne ikinci bir emeklilik ne de varolan emekli aylığınızda bir artış da mümkün.

Üst Alt