Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim. Bakımevi, rehabilitasyon merkezi veya huzurevinde kalabilir miyim?

Maverick1234

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
TSK dan bipolar bozukluktan ötürü adi malulen emekli olmuş subayım. Raporumda bir hecmeden fazla tekrarlayan bipolar bozukluk vasi tayinine gerek yoktur yazıyor.Bu yüzden yüzde 40 engelli raporu verdiler. Emekli olduktan sonra Şu an halihazırda kötü huylu testis kanseriyim. Testisimin biri ameliyat ile alındı. Ve koruyucu kemoterapi gördüm. Yaklasık bir buçuk yıldır her 3 ayda bir çekilen filmlerde sonuçlar temiz cikmaktadir.Tek başıma yaşamaktayim. Bekarım. Anne ve babamı kaybettim.Kardeşim yoktur. 38 yasindayim.Hayata karşı tek başıma mücadele vermekteyim. Akrabalarım başının çaresine bak demektedir.
Ameliyatımı tek başıma oldum kemoterapilere tek başıma gittim.

Kanser Filmleri temiz çıksa da gün geçtikçe ekonomik kriz ve kanserden ve tek başıma mücadele etmemden ötürü psikolojikman ve madden gücüm tukenmektedir. Vasi konusunu biraz araştırdım korkunç derecede kötü mahkemenin izni olmadan ve sürekli ona bağlı yaşıyorsunuz maasinizi bile izinle çekiyorsunuz bu durum açıkçası hareket imkanını çok daha fazla kisitliyor ve vasiye de yaptığı işler için para odeniyormus bu durumun açıkçası bana hiç uygun degil

Sizlere sormak istediğim; kanser sıçraması durumunda devlete ait bir bakımevi yada rehabilitasyon merkezi her neyse yerleşmeyi düşünmekteyim.Özellere sordum gelir düzeyimin çok ustunde ve ödeme yapılmaması durumunda kapı önüne koyuyorlar. Bir sürü dolap dönüyor diyorlar para almak için Hiç kimse tavsiye etmiyor

Bu hususta TSK ya ait bana sahip çıkabilecek bir bakımevi yada rehabilitasyon merkezi var mıdır?
TSK ya durumu bildiren bir yazı yazsam yardımcı olurlar mı?
Ya da buna benzer bir durum yaşayıp kendisi ya da yakınını devlete ait bir merkeze yerleştiren ya da onerebileceginiz devlete ait bir kurum var mı?

"Örneğin darulacezeyi internetten araştırdım kabul maddelerinde akıl ve ruh hastalığı olmamak diyor.
Devlete ait Huzurevleri ne bakiyorum 60 yaş üstünde olmak ve akıl ruh sağlığı yerinde olmak diyor.

Bazıları büyükşehir belediyelerine ait bakimevleri var diyor
İzmir Güzelyalı da emekli sandığının yeri varmış diyorlar 6 sene de sıra geliyor dediler "

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımın paylaşımı benim için çok önemlidir. bilgileriniz ile yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Geçmiş olsun. Tsk'nın sanırım böyle bir uygulaması yok. Belediyelerin uygulamalarıda yaş kriterini karşılamayabilir huzurevleleri ve bakımevleri genelde yaşlı bireyleri kapsar. Size yakın belediyelerin sosyal hizmetlerinden bu konuda bilgi alın isterseniz.bazı belediyelerin uygulamaları farklı olabilir.

Üst Alt