Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim ama durmadan kontrol ve ara karar ile bezdirmeye çalışıyor SGK!?

Yilmaz_1981

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

2022 temmuz ayında malulen emeklilikten kontrol muayenem oldugundan sgknin sevki ile Boz.Eğtm.ve Ars.Hast. ne heyete girdim. Raporum once Konak sgkya sonra sgk nin kuruluna gitti. Buradan gelen kararda baska hastaneye sevk seklinde ara karar verilmis.
Bu ara karar sonrasinda Sgk beni İzmir disinda bir hastaneye Manisa ruh.sağ. gitmemi istemiş. 2016 yilindada ilk emekliligime ayrildigimda once Bozyaka dev. hast. sevk etmisler fakat karari begenmeyip yine beni Manisa ruh.hast.hast. ne sevk etmisler fakat ben sehir disinda bir hastaneye gitmeyi rededip dilekce yazinca beni izmir ege uni. tip fakultesine sevk ettiler ve 3 yil sonrasi kontrol muayenesi ile ilk emeklilige adim atmistim. Sonrasinda 2019 da girdigim kontrol muayenesinde yine uzattilar 2020 de birdaha girdim 2022 ye yine utattilar. 2022 de bidaha girdim yine 2016 ya donduk sevk ettikleri bozyaka devlet hastanesinin raporunu yine begenmeyip ara karar ile beni Manisaya sevk ettiler.

Donup dolasip basa geliyorum surekli olduguda yok ve sevk ettikleri hastanenin raporunu begenmeyip izmir disinda hastaneyede sevk etmeleri cabası. 2016 dan buyana bir o hastane bir bu hastane benimle oynuyorlar. Hastaligim %46 fiziksel %80 ruhsal ve duyusal. Kac kez hastanelerde heyete soktular ve hep bu sonuclar cikmasina ragmen sgk ya 2 yillik emekliligi uzatiyo yada ara kararlarla sehir disina sevk ederek bezdirmeye calisiyor.
Ben dilekce verip bu son muayenede verilen ara karara itiraz edip yuksek saglik kurulunda yeniden degerlendirilmesini isteyebilir miyim? Yada ben gercekten artik bıktım oraya buraya yollanmaktan sgkya dava acacagim boyle bir hakkim var mi .

1.dereceden surekli vergi indirimim var sigorta girisim 2000 yili ama sigorta gun sayim 1900 oldugu icin vergi indiriminden emekliligede basvuramiyorum bunlarda boyle bana iskence cektiriyor resmen. Yahu ben 2011 den bu yana hic aksatmaksizin bir fiil psikiyatri ilaclari iciyorum ve evden disari cikamiyorum bana sehir disina cik rapor al diyorlar ben izmiri bilmiyorum evden cikamiyorum zaten hastaligimdan oturu. Sevk ediyorlar gidiyorum hastanenin raporunuda begenmiyorlar. Begenmiyosan ne sevk ediyon kardesim beni bozyaka dev hastanesine. Neymis tetkik eksikmis omus bumus... 2016 dada aynisini demislerdi. Begenmiyosan devlet hastanesi raporlarini insanlari oyalama herkesi uni. hastanelerine sevk et.
Bu kadar da olmaz ben bunlari cimerede heryere yazicam sikayet edicem. Sgk daki dosyamda 10 tane rapor olmustur bugune kadar yahu ve hepsindede durumu devam ediyor diyor iste ne istiyorsun daha!

Bana yardim edebilimisiniz bu ara karara karsi itiraz edebilir miyim tekrar saglik kuruluna gitmesi ve degerlendirilmesi icin, yada dava hakkim var mi varsa nedir?

ben bıktım bunlardan cunku simdiden tesekkurler.

Son düzenleme:
Güzel kardeşim 2017 den beri bana da aynısını yaptılar sadece son sene başka hastaneden rapor istediler.onlarin keyfî uygulamalarına maruz kalıyoruz çoğumuz.Bende fiziki olarak %86 var tek hastalıktan %60 üstü 5 senedir devam ediyor du en son bu sene saçma sapan bir nedenden anal anal manometre sonucundan geçen seneye oranla daha fazla olduğu halde inkontina tam olmadığı için kısmı olduğu için red verdi.red verdikleri zaman yüksek sağlık kurulu na itiraz hakkın bulunuyor ben de başvurdum YSK ya ama onlarda red verdi.diger türlü ara karar in geçerliliği SGK da bulunan doktorlar tarafından veriliyor.Bi arkadaşımın yanına girip vergi indirimi aldım emekli oldum.maliye %86 olan raporumu %88 olarak onayladı.

Hayırli olsun erkandomur kardes.Benim 3600 gunum yok 1900 gunum var birinci dereceden surekli vergi indirimim var Ankara onayli ama prim gun sayim tutmadigi icin mecpur malulene basvurdum onuda oyalayip duruyorlar iste.Bakalim yarin gidip dilekce vericem ben İzmir de yasiyom beni İzmir içi bir hastaneye sevk edin diycem insallah sorun cikarmazlar.Çikarirlarsa da sorun illa şehir disi Manisaya gidecen diye ozaman Cimere yazacağim ben evde cikamayan adamim sehir disina gidemem hic kusura bakmasinlar.

Ben 2014 de malulen emekli oldum,2018 yılına kontrol verdiler,2018 kontrol sonrasında ise 2022 kontrol verdiler!! Neredeyse 10 yıl olacak emekli olmam ama kontroller bitmiyor!!
Bu zalim yöneticileri Allah'a havale ediyorum!!

Yilmaz_1981

Ne tetkiki istiyorlar?
Maalesef yapmaktan başka bir yol yok. Bir şeyleri aksatırsan emekliliği keserler. Bu sefer de yapın, emekliliğin devamını sağlayın, sonra yine bir kontrol koyarlarsa, o zaman ciğere yazıp durumu anlatır, emeklilikteki, kontrol şerhinin kaldırımasını talep edersiniz. O da olmazsa ombudsman'a yazıp yardım istersiniz.

Kontrol muayeneleri hepimizin başının belası.

Kontrol muayenesinden şikayetçi olan tüm engelli arkadaşlarımız özellikle Millet İttifakı liderlerine ve Cimer'e hiç durmadan her gün "Bu kontrol muayenesi işkencesinin biz engelliler organ nakli olmadıktan sonra ve iyileşmeyecek olanlarımıza uygulanmamasını gerektiğini" yazalım.

(Ben hiç bıkmadan özellikle seçimleri kazanması muhtemel olan millet ittifakının iki büyük parti başkanının sosyal medya hesaplarına yazıp duruyorum).

Bizler, ailelerimiz ile milyonlarca oy'dan gelen yaptırım gücümüz var.

Bu gücü onlara hatırlatmamız lazım ve bu saçma kontrol muayenelerinin kaldırılması için çalışmamız lazım. Dernekler hiç bir işe yaramıyor. Ne yapacaksak kendimiz yapmalıyız.

Biz çalışmazsak kimse bizleri umursamıyor. Derneklere hiç güvenmeyin.

ŞİMAL YILDIZI

ben de yazdım onlarca kez tbmm sitesinde çoğunun mail adresi var copy paste yapa yapa müsait zamanlarımda attım parti ayırmadan inanın teki de ilgileniyorum diye yazmadı . eskiden her vekilin maili olurdu onu da kaldırmışlar mailler yok ...millet vekiline ulaşamıyor. ankaraya mı gidelim...bir vekilin 10 danışmanı nerde adresileri telleri mailleri yok ....ben de 2 yıllık rapor aldım ve raporda yazan her hastalığımın tedavisi yok .... çoğu da ölümcül...oraya yazıp hepsi belgeli raporlu canı istemedği için puan verilmeyen hastalıklarım var .kaıcı ve ilaç içiyorum her allahın günü...ben beddua ediyorum allah bin hastalık verdi ama beddualarımı kabul ediyor ve ettiğim kişinin perişan olduğunu duyuyorum görüyorum ....çünkü adalet hak hakkaniyet hukuk kavramları kalmadı ...yönetmelikleri uygulamayan memurlar var ....yetti yetti

Şimal Yıldızı kardeşim. Seçim kazanmaları muhtemel millet ittifakına yazalım diyorsun. Hoş diyorsun, güzel diyorsun ama millet ittifakının seçimleri kazanması muhtemel midir değil midir o bilinmez işte. Bu nedenle iki kapıdan birini sıkı sıkıya kapatıp bir tekine yüklenmek bence doğru değildir. ++Mühür kimde ise Süleyman odur++ özlü sözünden hareketle asıl şu anda mührü tutana baskı yapmak gerek. Yılmadan usanmadan cumhur ittifakına yazmak gerek. Önümüzde seçim var, tam bir vaat zamanı. Olur olmaz her şey için vaatte bulunacak siyasetçiler.
Ancak siyasiler, kendilerine gelen not ve pusulaların ekseriyetini okumadan çöpe attıkları gibi, e-postaları da maalesef aynı şekilde çöpe taşımaktalar. Bu nedenle önemli olan iktidar partisinde etkin bir konumda olan birisine ulaşıp onun kanalı ile şu anda devlet idaresinde tek söz sahibi olan cumhurbaşkanına ulaşmak. Aksi halde işler biraz zor.
Selametle.

alifatih1958

5 li cete ve yandaslari kayirarak 3 5 10 yerden maasa baglamak dururken engelli bireylerin ne onemi olacak tek adam rejiminde:p

Dostum sadece bu devirde değil her devirde bizlerin hiç bir önemi pek fazla olmadı maalesef.
Selametle.

Bundan ben diyeyim 7, siz deyin 8 sene önce bir AKP mebusu bizleri İstanbul.da Yıldız Parkında yemeğe götürdü. Yaklaşık 20-25 kişilik bir dost meclisi diyelim. Mebus büyüğüme sakatlarla ilgili politikalarında çok eksiklikleri olduğunu söyleyip bir kısmını da sıralamaya başladığımda adamcağız konuşmama bile fırsat tanımadı, lafı ağzıma tıkadı adeta ve sakatların hemen hemen bütün problemlerinin çözüldüğünü iddia etti. Yanında oğlu da vardı, oğlunun yanında kendisi ile münakaşa etmek istemedim ve o günden bugüne kadar da aramızda soğuk rüzgarlar esip durmakta. Bizim kaderimiz bu işte.
Bu arada işte bu mebus büyüğüm de MeTePe dostumuzun dediği gibi mecliste önerine konan çay, kahve faturalarının yüksekliğinden şikayet etmişti. Selametle.

kendi cebinden cikan cay kahve masraflari dokunmus hazrete:)
oy almak icin verdigi uc kurusu cok kiymetliymis helal alin terini hupletirken

alifatih1958

Arkadaşım, CİMER'e de yazdığımı söyledim. Sanırım dikkatinden kaçtı.

Ama ben ne Cimerin ne de mevcut iktidarın bu sorunumuza çare bulacağını hiç zannetmiyorum.

Çünkü bu sorunu bizlerin başına bela eden eski dönemler olsa da bile son yıllarda çok bezdirici yöntemler uyguladıkları için ve sorunun şu andaki kaynağı oldukları için onların düzeltmeleri mümkün değil. Çünkü "SORUNUN BAŞINDAKİLER O SORUNA ÇARE OLAMAZLAR" prensibi vardır.

O yüzden belki bir umut olarak diğer ittifakın belki çözebileceğini denememiz lazım.

Ha... Eğer onlar kazanır ve bu hepimizin büyük belası olan kontrol muayenelerini kaldırmazlar ise sonumuz hayrolsun diyelim.

Yoksa... Siyaset falan zerre umurumda değil.

Son 3 seçimdir hiç bir siyasi parti ve adaya oy kullanmıyorum. Siyasetin canı cehenneme ama istemesek de bu sorunumuzu maalesef siyasetçilerden başka şu anda çözecek kimse yok.

Yok Yok mesajımı yazarken siyaseti işin içine hiç katmadım zaten.
Bizlerin derdi siyaset değil dertlerimize çare bulabilmek.
Cimerden bir sonuç çıkacağını hiç sanmıyorum bende.
Selametle.

Syn Oturanboğa ne tetkikleri istediklerini bilmiyorum ama tahminen 2016 daki gibi psikiyatri bolumunden bircok bilgi,belge,tetkik istiyolardir.Yarın Sgk'ya gidip Ege Üni. Hast. sevk etmeleri için memurlara rica edicem.Kabul etmezlerse şeflerinle konuşup dilekçe yazacağım.Çünkü ben psikolojik rahatsızlık olarak halk otobüsleri,dolmuşlar,düğünler,konserler vb. gibi topluluklara giremiyorum.Şehirlerarası otobüse hayatta kimse bindiremez,o yüzden Manisa Ruh. Hast. ne gitmem imkansız.İzmir içi olursa annemle taksi ile heyet işini hallederiz Allah ın izniyle.

Benim anlamadığım ara karar verdiler madem neden bir baska hastaneden bütün bölümlerden tekrar heyete girmiyorum.Benim sadece ruhsal ve duyusallık açısından ara karar ile psikiyatri ile ilgili heyete girmemi istemişler.İyide benim sadece psikolojik hastalığım yok ki,ben 2011 de iş yerinde cam kazası geçirdim yani iş kazası.Yani benim fiziksel olarakta ortopedi,fizik tedavi ve nöroloji servislerindede heyete girmem gerekir.Zaten halihazirda 2015 te devlet hastanesine şahsi olarak basvurup almis olduğum elimde %46 fiziksel,%80 ruhsal ve duyusal toplamda baltazara göre %90 surekli raporum var.

Yani ara karar ile tekrar rapor almam isteniyorsa sadece psikiyatriden değil,beni tüm bölümlerden baska bir hastaneye sevk etmeleri gerekir.Çünkü fiziksel olarakta engelliyim.2022 temmuzda kontrol muayenesinde sevk ettikleri İzmir Bozyaka Eğtm. Hast. de tüm bölümlerden girdim ve hastane onu Sgkya gonderdi.Bu giden raporda zaten fiziksel olarakta engelim yaziyor.Hatta cam kazasinda ameliyat oldum 3 gün yattim ve bunlarin epikriz raporlarini ve EMG lerimi hep teslim ettim.Sağ elimde 3 parmak calişmiyor imza atamiyorum,tras bicaği tutamiyorum hatta ince beceri gerektiren ve agir işler yapamiyorum sag kolumla.
Yani bu ara kararda benim fiziksel rahatsizliğimi gormezden gelip sadece psikiyatri servisinden şehir dışına sevk etmelerinin gerekçesini anlayamadim.Benim anladığım sadece psikiyatriden heyete girersem ordan gelen sonuca göre emekliliğimi ya devam ettircekler ya sonlandırcaklar.Peki fiziksel rahatsızlığım ne olacak baltazar formulunden yararlanamayacağım böyle.
Fiziksel rahatsizliğimda olmasina rağmen nasil oluyorda beni tek bir hastaliktan ara karar ile sadece psikiyatri bölümünden sevk ediyorlar.Burada hak yenme yok mu yani...Bilmiyorum ben anlayamadim bu işi.

İzmir Bozyaka Hastanesinde heyet için imza toplarken fiziksel rahatsizligimda olduğu için ortopedi,fizik tedavi ve nöroloji bölümleri Emg ve epkrizlerimi istedi bende verdim.Hatta imza toplama aşamasinda bu üç bölümün yazdıklarınıda gördüm.Hepside elimdeki oluşan hasari yazdilar emg me bakip.
Sizce fiziksel olarakta puan almam gerekiyorken neden benim verdikleri ara kararda baska hastaneden butun bolumlere yine girmemi istemedilerde tek bir bolumden istediler.

Ege Üniversitesinde psikiyatriye girsem bunlarin ara kararina uyup atıyorum 45 puan verse SGK emekliligimimi kesecek yani?Bu nasıl bir saçmalık halbuki benim 40-50 puan arasi engelimde var fiziksel olarak yani.Bu şekillde olursa fiziksel olarak puan alamayacağım için, baltazar formulunden yararlanamayip emeklimi kesebilirler yani...

Ben neden tek psikiyatri bolumunden ara kararla heyete giriyom yahu benim sadece psikiyatrik rahatsizligim yok ki.
Ne yapmaya calisiyolar anlayamadim arkadaslar anlayabilen varsa da anlatsin lutfen.

Üst Alt