Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik iptal edildi, geriye dönük borç çıkarıldı!?

Balcazar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, babamın %59 engelli heyet raporu ile bağlanan emekli aylığı bulunuyor, raporu sahtecilik suçuyla 18.04.2020 tarihinde iptal edildi, Raporu Bakırköy Sadi Konuk hastanesinden aldık ve rapor Merkez Sağlık Kurulu ve Ankara'dan onaylı idi. Ancak geriye dönük borç çıkarılıp, emekli aylığı iptal edildi. Noterden raporumu tasdik ettirip, SGK'ya dilekçe yazmıştık...

Bugün Evrak takip sistemi DYS üzerinden kontrol ettiğimize açıklaması "DENETİM AYLIK İPTAL" yazan "İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ-5 (GSS VE SAĞLIK AKTİVASYON)" biriminin ilgilendiğinin yazdığı bir yazı gördük, bu yazının anlamını anlamadım... Daha önce böyle bir durumla karşı karşıya kalan varsa konu altında yardımcı olabilir mi, yardım olacak herkese teşekkürler.

Balcazar

Raporun sahte olmadığını güncel bir raporla ıspat edemediğiniz sürece cezadan kurtulmak mümkün olamaz.

Emeklilik iptal edilince genel sağlık sigortası açısından sizden prim kesilecek ya da bakmakla yükümlü kimse varsa onun üzerinden sağlık sigortası işletilecek. Buna dair bilgi yazısı o.

Merhaba raporun sahte olmadığını güncel raporla nasıl ispat edilir anlamadım.

Nejdet029

sakatlık/hastalık aynen devam ediyordur.
Eski raporu alırken yapılan tetkikler ve doktor değerlendirmeleri
Daha önce alınmış başka rapor

Merhaba, bakmakla yükümlü olduğumuz kimse yok.

Bugün eve tebligat geldi, faizle birlikte 99 bin ₺'ye yakın borç çıkarıldı.

Yardımınız için teşekkürler.

Emeklilik İptal Davası Hk.

Merhaba arkadaşlar, babamın %59 sürekli kronik engelli heyet raporu ile bağlanan emekli aylığı bulunuyor, raporu sahtecilik suçuyla 18.04.2020 tarihinde iptal edildi, Raporu Bakırköy Sadi Konuk hastanesinden aldık ve rapor Merkez Sağlık Kurulu ve Ankara'dan onaylı idi. Ancak geriye dönük borç çıkarılıp, emekli aylığı iptal edildi, itiraz edildi ve itirazın sonucunda SGK tarafından itiraz reddedildi... Emeklilik iptali hakkında dava açıldı, tekrardan rapor istenilir mi? Bunun hakkında bilgisi olan var mı? Eğer gönderilirse raporun geçerli olması için kaç olması gerekir?

Teşekkürler.

Aydoga

Orta Derece Astım/KOAH , Tip 2 Diyabet, Hipertansiyon ve sağ işaret parmağı 1. eklemden kopukluk vardı, şu anda bunların üstüne 2 adet daha rahatsızlığı bulunuyor. (Varis, Zihinsel ve Ruhsal hastalık.)

Çok çok geçmiş olsun. Raporunuzda bir usulsüzlük yoksa boşuna endişe etmeyin bence. SSK raporda usulsüzlük gibi bir durum olduğu zaman geriye dönük ödeme istiyor diye biliyorum.Bu konuyu daha iyi bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Aydoga

Teşekkürler, usulsüzlük yok belirttiğim gibi, devlet hastanesinden almıştık, 25 bin faiz olmak üzere 104 bin lira kadar geri ödeme istendi.

Hocam geçmiş olsun bekleyene kadar tekrar heyete girsenize...!

tenox07

Rapor olduğu için girilmiyor.

19.04.2021 NOT : Tekrardan borcun ödenmesine karar verildi, hastane ve il sağlık müdürlüğünde rapor geçerli olarak gözüküyor, dava açacağiz, yardımlarınız için teşekkürler.

Merhabalar, bu konuda ki olaydan sonra babamın raporu iptal edildi, ardından aynı sorunu yaşayan bir kişi ile görüştüğümüz de tekrardan rapora girerseniz bu sefer SGK kabul edecektir dedi, bizde tekrardan kurula girmek avukatla iletişime geçtik ama avukat yoğun olduğunu söyledi, başka türlü nasıl heyete girebilirim doğruluğu kanıtlamak için? SGK - İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe yazsam sonuç alır mıyım?

Malülen emekliliği iptal edilenlere tavsiyeler

Merhaba arkadaşlar, geçenlerde babamın sağlık raporunun sahte olduğu gerekçesiyle emekliliğinin iptal edildiği hakkında bir konu açmıştım ve SGK'nın ödeme hükmü verdiğini söylemiştim, bende bu durum başına gelebilecek olanlar için bir kaç tavsiye vermek istedim.

1 - İtiraz etmeyin, sonuç her türlü ödeme oluyor. Babamın sağlık raporunun sahte olduğunu iddia etseler de, İl Sağlık Müdürlüğü ve NOTER raporun gerçek olduğunu doğruladı.

2 - Hemen karar vermeyin, geriye dönük borç çıkarsa hemen ödemekte acele etmeyin, eğer illa ödeyeceğim ama biriktirmem lazım diyorsanız itiraz ederek süreyi uzatabilirsiniz ( 1 ila 6 ay, faiz işliyor.)

3 - Raporunuz gerçekten kaldırıldı mı ona bakın, 2019'dan sonra aldıysanız e-devlet ve e-rapor üzerinden raporunuza bakın, eğer çıkmazsa büyük ihtimalle raporunuz iptal edilmiştir. Eğer 2019'dan önce ise e-nabız'da çıkıyorsa yeterlidir.

4 - Aceleci davranmayın ve kendinizi yormayın, çünkü ne kadar yorsanız da sadece size zararı olacak, eğer ödemeyecek durumdaysanız son çare olarak mahkemeye başvurabilir, yada tekrardan heyete girmek için SGK'ye müraacat da bulunabilirsiniz.

5 - DYS Evrak Doğrulamayı kontrol edin, eğer SGK üzerinden itiraz ettiyseniz, bunun sonuçlarını e-devletten arama kısmına DYS yazaraktan çıkan sayfadan takip edebilirsiniz.

6 - Vergi dairesini kontrol, vergi indirimi ile de emekli olduysanız, evrak doğrulama kısmından evrağınızı kontrol edin, eğer orada da çıkıyorsa ve heyete girmekten de üşeniyorsanız, yaklaşık 3 ila 6 yıl sürecek hukuki süreç başlatabilir, avukatınıza güvenerekten sonucu bekleyebilirsiniz.

Şimdilik bu kadardı, bu konu altında başka iptal olan kişiler varsa lütfen bildiklerini paylaşsın, teşekkürler.

Bizde sürecin başında hiç bir şey bilmiyorduk, hepsini forumdan toplayarak bu konuya koydum. Kontrol sonrası iptal için her hangi bir fikrim yok.

Balcazar

Malulen emeklilik söz konusu olduğunda kişinin kendi başına aldığı raporlar hiç bir anlam ifade etmez. Yani %100 oranlı yeni rapor alsanız dahi bu raporu malulen emeklilik bahsinde sgk'ya veremezsiniz. Maalesef.

2 yolunuz var:

1- Aleyhinize verilen karara karşı dava açmak. Burada mahkeme adli tıp eliyle maluliyetin tespitini ister. Verilecek rapor maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektiriyorsa süreç lehinize sonuçlanır. (bu tür bir dava açarken geçmiş cezanın iptaline ve o yanlış karar tarihi itibarı ile kesillen maaşların size geri ödenmesine dair talepte de bulunmalısınız)

2- Altı ay bir yıl kadar bekleyin, bir ara -başka şehirde ve hatta başka bir statüde- sigortalı olun ve bu sefer yeniden malulen emeklilik için sıfırdan başvurun. maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak gerektiğinden eminseniz, bu sefer lehte karar çıkabilir.

Teşekkürler, aslında amacımız kendi değil, Avukat dilekçesiyle SGK'den yönlendirme istemek ki aynı sorunu yaşayan beyefendi de öyle yaptığını söyledi ama avukatsız şekilde SGK'ye dilekçe yazmış.

Eğer olmazsa dediğiniz gibi davayı açarız, çok teşekkürler, hiç kimse sizin kadar net açıklama yapmamıştı.

Arkadaşlar benim de raporum iptal oldu, kontrol muayenesine girmediğim için sanırsam, bana bir bilgi veya tebligat gelmedi, girmek için nereye başvuru yapabilirim? raporum sürekli ve %59 oranlı

Rapor yenilenmesi sebebiyle Adli Tıp'a gitti. Kararı orası mı verecek?

Uzun bir aradan sonra merhaba, babamın raporu kesilmişti yaklaşık 3 yıl önce, uzun bir dava süreci sonrasında 10 Kasım günü Adli Tıp'a gönderilmemiz kararı çıktı ve bir kaç rapor istendi (rapor öncesi ve sonrası hastalıklar, ilaçlar, muayene vs.) daha önce giden var mı? Bizi muayene Adli Tıp mı edecek yoksa Adli Tıp hastanelere mi sevk edecek? Teşekkürler.

Balcazar

Adli Tıp'da uzman doktorlar muayene edecek ve heyet değerlendirip sonucu bildirecek. Sıradan hastane gibi düşünebilirsin.

Üst Alt