Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik ile vergi indirimi arasında maaş farkı var mı?

yildirim79

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selamünaleyküm sayın üstatlarım size bir sorum olacak malulen emeklilik ve vergi indirimi ile emeklilik arasında maaş farkı
olur mu
ben 1979 doğumlu 1997 1.ay sgk girişim var sgk ya 25 sene 8 ay hizmetim 7155 gün pirimim var sgk nın emekli maaşı hesaplama sitesinden 11600 TL maaş çıkıyor son 14 senedir sgk pirimim tavandan yatıyor bu maaş doğrumu yada heyetten alınacak sonuca göre malulen emekli olursam emekli maaşımın 5000 6000 arasında olacağını iddaa ediliyor bu doğru olabilir mi eğer bu doğruysa
malulen emekliliğin hiç bir anlamı olmaz diye düşünüyorum vergi indiriminden emekli olmak daha mantıklı

yorumlarınızı alabilir miyim

siz değerli üstatlarıma cevaplarınız için teşekkür ederim...

yildirim79

Başka birinin bakımına ihtiyaç duyar durumda olan malulen emeklilerin maaşı %10 arttırılır. Onun dışında herkesin maaşı aynı hesaplanır....

"Başka birinin sürekli bakımına muhtaç olma halleri

MADDE 10 – (1) Sigortalıların başka birinin sürekli bakımına muhtaç olduğu durumlar aşağıda belirtilmiştir:

a) Kuadripleji, parapleji, dipleji ve sigortalının yaşamını kendi başına yürütmesine engel hemipleji veya merkezi sinir sisteminin sfinkter bozuklukları ile birlikte olan diğer hastalıklar.

b) Süreli veya sürekli ruh sağlığı ve hastalıkları kliniğinde kalmayı gerektiren ve tedavi edilemeyen psikotik hastalıklar.

c) İki gözde de yüzde yüz (tam) görme kaybı.

ç) İki elin kaybı veya yok hükmünde olması.

d) Bir kolun omuzdan ve bir bacağın kalçadan kaybı veya yok hükmünde olması.

e) Her iki bacağın alttan en az 1/3’ünün kaybı veya yok hükmünde olması.

f) Tedavisi olanaksız bir hastalıktan ileri gelen ağır beslenme bozuklukları ve kaşeksiler.

g) Solunum yetmezliği nedeniyle yardımcı solunum cihazlarının sürekli kullanılması.

ğ) Giyinme, beslenme, fonksiyonel mobilite, bağırsak ve mesane bakımı, kişisel hijyen ve tuvalet ihtiyaçları gibi günlük yaşam aktivitelerinin sağlanamaması.

h) Bu maddede tespit edilen durumlar dışında kaldığı halde tedavi edilemeyen ve başka birinin sürekli bakımına muhtaç duruma gelinmesine sebep olan sekeller ve ağır hastalıklar."

OturanBoğa verdiğiniz cevap İçin çok teşekkür ederim

Bu gün heyete girdim doktorum olumlu konuştu
heyet sonucunu e devlette veya e nabızda ne zaman görebilirim
Bunları gördüğüm anda e devletten yada e nabız sistemi üzerinden renkli kare kodlu çıktısını alıp önce vergi indirimi sonra da engelli kartı İçin başvuru yapacağım
Eğer işyerinde problem olmazsa çalışmaya devam edeceğim problem olursa da hemen SGK ya gidip emeklilik dilekçemi vereceğim
Hayırlısı olur inşallah siz değerli abilerim ve üstatlarım hayır duasını üzerimden eksik etmeyin

Hocam e devlette prime esas kazancınız ne kadar çıkıyor geçen ay için? Ben de oradan mukayese yapacağım kendim için. Uzun yıllar çalışmam gerekecek gibi görünüyor daha

can0138 selam üstadım ilk işe giriş 03.01.1997 uzun dönem SGK başlangıcım (yani EYT liyim) 25 sene 9 ay SGK lı sürem 7185 gün SGK’nın maaş hesaplama sitesinden çıkan rakam 11600 TL don 14 yıl pirimlerim tavandan yattı

Tavan dediğiniz şeyi tam olarak anlamaya çalışıyorum da ondan soruyorum hocam. Benim en son p.e.k değerim 27.625,88 lira görünüyor. Bu tavan mıdır?

Malülen emeklilik ve Engelli emeklilikte yatan maaş Farklı mı?

Asgari ücretle çalışıp malülen emekli olan birisine şu an ne kadar maaş bağlanır?

Aynı şekilde çalışıp Engelli emekli olan birine ne kadar maaş bağlanır?

Şu an en düşük maaş olan 5.500 ₺ mi bağlanır iki şekilde emekli olana.

kenan91

Bende bu konunun "memurlar" için olanını merak ediyorum.

Farketmez ama 5.500 tl den aşağı olamaz.

kenan91
Malülen emeklilik ile erken emeklilik (yaşlılık aylığı) arasında hiçbir fark yoktur. Sadece malülen emekli olunduğunda bakıma tam muhtaçlık söz konusu ise %10 kadar daha fazla aylık bağlanır. Ancak malülen emeklilerin emeklilik sonrası çalışmaları mümkün değildir.

Engelli emekli olan ile malulen emekli olan arasında sadece %10 fark vardır. Maaşı 3800 yada 4000 olsa da hazine desteği ile 5500 tamamlanıyor.

Üst Alt