Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için başvurdum. Hangi cetvele tabiyim?

alaaddinsarac

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba sigorta girişim 1989 4a - toplam 2300 gün kadar ödenmiş primim var , malülen emeklilik için başvurdum hastaneye sevk ettiler, %45 orta dereceli her iki bacakta lenf ödem,%10 hiper tansiyon ve %30 ağır obezite için oranlar aldım. 4a sigortalı olarak 2008 öncesi girişliler malülen emeklilikte balthazard formulüne göre mi hesaplanacak yoksa , yeni yasaya göre olan hastalık listesine göre mi ?... bu şartlar içinde emekli olmam mümkün mü ?

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Bahsettiğiniz oranlarla malulen emekli olma imkanı yok, malulen emeklilikte balthazar formülü uygulanmaz, sadece tek hastalıktan enaz %60 oran isteniyor

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@alaaddinsarac, 15 yıl 3.600gün den emekli olabilirsiniz. Yıl tamam 1.300gün eksiğiniz var. Askerlik yaptıysanız askerlik süresi kadar borçlanıp.5/6ay çalışırsanız emekli olabilirsiniz.

Malulen emeklilik için 2008 öncesi-sonraı fark etmiyor. Herkes malulen emeklilik için aynı şarta tabi: SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı almak. Birden fazla hastalık/oran malulen emeklilikte bir anlam ifade etmez. Tek bir hastalık maluliyet düzeyinde işgücü kaybına neden olmalı ki malulen emeklilik mümkün olsun

Batmanda bir vatandaş yüzde 60 rapor çıkarıyor malulen emekli olmak için başvuruyor fakat engellisin ama çalışmana engel değil diyerek emeklilik talebi red ediliyor yasa çıksında daha erken emekli olayım diye yeni yasayı destekleyenlere yaşanmış bir örnek okabilir haber link aşağıda Engelli vatandaşa ‘çalışabilir’ raporu verildi

@samedo99,
Yüzde 60 rapor ile malulen emekli talebi edilmiş yeni yasa engelli emekliliğinde benzer durumu getirmiyormu ? Rapor almak yetmiyor sanki

Üst Alt