Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurusunda vergi indiriminin bir önemi var mı?

dertas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
4c emekli sandığı üzerinden kamu kurumum aracılığıyla malulen emeklilik başvursu yaptım vergi indiriminden bi haber ama.acaba vergi indirimi belgesini geç almam malulen emekliliğe engel teşkil edermi

Vergi indirimini basvurumdan hemen hemen 3,4 ay sonra aldım sgk 5510 25 maddeden red etti bende itiraz ettim şu an itiraz sonucunu beklemekteyim

Sgk hastalık listesi’ne göre Ağır tanısı alabiliyorsanız malulen emekli olursunuz. Aynı listeye göre Hafif ya da Orta tanısı alırsanız erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanırsınız

Üniversite hast. %65 şizofreni tanı ile rapor aldım; sgk , 5510 25m 1 f maddeye göre maluliyet uygun görmedi

Son düzenleme:
Doktorunuz tedaviye rağmen çalışmaya olanak vermeyen düzeyde olduğunuzu teyit ediyor mu?

Kısmen düzelen demiş yani teyit etmiyor olarak aldım ben

Şartlar uysa Bile tanı uymuyor diye red ediyor anladığım kadarıyla, şu an yüksek sağlık kurulunda, red gelirse dava etsem yine red gelir diye tahmin ediyorum sn oturanboga

Aynı rapor ile tekrar başvurulabilir mi 🤔

Hayır. İşimize de gelmez zaten, yine reddedilir. Yeterli tanı bulunmalı ki raporda işe yarasın

@dertas,

2008 öncesi memursanız 5510 sayılı kanunun geçici 4. maddesine göre , 2008 sonrası memursanız 5510 sayılı kanunun 28. maddesine göre çalışma gücü kaybınız belirlenip ona göre yıl / prim şartlarınız tamamlanırsa emeklilik başvurusunda tekrar bulunabilirsiniz. 2021 hastalık listesinde hastalık durumunuz geçiyorsa şartlara göre emekli olursunuz veya hastalık listesinde yok ise yine ret gelir.

@reciss,
07.01.2009
Prim 5858
Tanı şizofreni ve %65 oran
2021 hast. Listesinde varmı bilmiyorum

@dertas,
5510 sayılı kanun 28. maddesine göre iş gücü kaybıyla başvuru yaparsın. 2021 maluliyet ve çalışma gücü kaybı tespit yönetmeliği ekli Hastalık listesinde
şizofreni tipleri yazıyor.
  1. Şizofreni ve alt tipleri
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen
Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Tedaviye rağmen kısmen çalışma olanağı veren

5510 sayılı kanun 28. madde

Ocak_2025_sonrasi.jpg

sizde ağır ( malul ) işgücü kaybı ret gelmiş , 09.01.2025 yılı itibari ile 5510 sayılı kanun 28. maddesine göre iş gücü kaybıyla değerlendirilip emeklilik talebinde bulunabilirsin diye düşünüyorum... sonuçta orta düzeyde çalışma gücü kaybı verirse heyet şartlarınız oluşmuş...

@reciss,
Emeğine sağlık; yüksek sağlık kurulu cevabını bekliyorum; o da red gelirse 6 ay bekleyip tekrar "elimdeki rapor ile orta düzeyde çalışma gücünden (kısmen düzelen) , " kurumum aracılığıyla başvuru mu yapayım
Raporum 08/2024 tarihine ait.

@samedo99,
Durum bildir. Raporum yok almadım ben direk univ. Hast den yüzde 65 yetişkin engelli raporu(süresiz)alıp malûl dilekçesi yazıp raporu ekine ekleyerek 12.08.2024 te kamu kurum vasıtasıyla sgk gönderdim

Son düzenleme:
Üst Alt