Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurumuz iki kez reddedildi. Neden olabilir?

cenker34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba bülent bey bende birşey sormak istiyorum
benim annem 58 yaşını geçti 2003 girişli 5000 primi var normal emeklilik için 25 yıllık sigortalılık süresine takılıyoruz daha 6 senemiz var normal emekli olmak için 64 yaşında olacak , bu arada kulakta tümör rahatsızlıgımız cıktı ve nöroloji kbb ve onkoloji bölümlerınden toplam %62 oranında sağlık raporu aldık şimdi biz malülen emkli olmak için iki kez ankaraya başvuruda bulunduk vergi indirimi ile iki kez ret geldi bunun nedeni kimisi aktif bir işte çalışması gerekiyor 10 gün diyen var 1 ay diyen var 2-3 ay diyen var 5-6 ay diyen var bu şekilde başvuru yapmanız lazım işyerinden çalışıyor belgesi ile dediler burda acaba en az ne kadar süreli bir işte çalışmak lazım birinci sorum bu ve ikinci sorumda malülen emeklilikte hastalık tanılarına göre emekli olabilirmişiz bana yardımcı olurmusunuz ne yapmam lazım
tanılarımız da
KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARI : H90.3 - SENSORİNÖRAL İŞİTME KAYBI, BİLATERAL
NÖROLOJI : G50.0 - TRİGEMİNAL NEVRALJİ
GENEL CERRAHI : K75.9 - ENFLAMATUVAR KARACİĞER HASTALIĞI, TANIMLANMAMIŞ

ret gelme nedei sizce tanılardan dolayı mı aktif bir işte çalışmama durumumu

abicim cevap verdıgınız ıcın cok tesekkur ederım
tam anlamadım soruyu ama e devletten baktım
4a olarak toplam 4250 gun 4 b olarak 750 gunumuz var
bunlarda uzun hızmet dokumunde 01/10/2003 yılından başlayarak 2011 1.ayına kadar 4 a (2602 gun )
2011 2.aydan 2013 4.ayına kadar 4 b (750 toplam gun )
sonrada 2013 10.aydan baslayarak 2018 5.aya kadar tekrar 4 a olarak gozukuyor (1648 toplam gun )
toplam 5000 gun abı yuzde 63 oranında saglık raporumuz var kulak da tumor rahatsızlıgı ısıtme cıhazı takılı ıkı kulakta ısın tedavısı gorduk beyınde ufak tumor cıktı bır kulak tamamen duymuyor tanılarda yukarda belırttıklerım aktıf oalrak calısmıyor napmamız lazım agır tanıya gırıyormu bızım durum ve sordugunuz 4 a 4 b olayını anlatabıldımmı abı

cenker34

4a'lı. Malulen emekliliğe gerek yok.

1- Bir yerde 4a'Lı çalışan olarak sigortalı olsun
2- Vergi indiriminden yararlanmak için elindeki raporla birlikte işyerinin bağlı olduğu defterdarlığa sakatlık indirimi için başvursun (bunu sen de yapabilirsin)
3- Eğer rapora karşılık 2. derece vergi indirimi onaylanırsa (gün/ay/2003 +) 18 yıl 4000 primle, eğer 3. derece vergi indirimi olursa 20 yıl sigortalılık süresi 4400 primle emekli olur. Günü geldiğinde vergi indirim belgesi ile sigorta müdürlüğüne gidip erken Yaşlılık emekliliği için başvurabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

cenker34 Anneniz muhtemelen mulen emeklilik için başvuru yapmış oda Red gelmiş.Sizin yekwcwgınıs iş mevcut raporunuzu 4a statüsünde işçi olarak herhangi bir yerde iki hafta gösterip. Bulunduğunuz ilin vergi dairesi engrlli hizmetleri biriminden dilekce örneği alıp birisini siz dolduracak birisi i ssk başlattığını işlerine dolturtup vergi dairesi engelli bitimine vermeniz olacak. Maliyede bu evrakı tarayıp Anjarayq gönderiyor yani mevcut sağlık kurulundan aldığınız engelli raporunu orada heyette inceliyor doktorlar vergi indiriminden faydalanır yazısını evrakları teslim ettiginiz vergi dairesine gönderiyor.orasida işlerinize gönderiyor.Msj ile bildirim geliyor zaten sonuclanınca direk gidip vergi dairesinden engelli bitiminden bu srgi indirim yazısını alıp ssk ya götüreceksin vergi indirimi ile emekliliğe müracaat edecekseniz 1 ay içindede maaş bağlanır toplam gün sayınız sigorta giriş tarihiniz şartlar uyuyor. Sadece vergi indirimine müracaat eserken bir işte çalışıyor olmalı evrakları gönderdikten sonra çıkış alsanıza önemli değil.Twnidik bir muhasebeci bulup iki haftik sigorta girişi yaptırın vergi dairesine gidip dilekce örneğini alın. Emekli olur iki ay içinde anneniz.

allah sizden razı olsun abi çok teşekkür ediyorum eksik olmayın

abilerim teşekkür ederım allah sızlerden razı olsun soyledıklerınızı yaptım ve annem emeklı oldu 3500 lıra aylık maasıyla 1980 lirada farkı yattı her ayın bundan sonra 18inde 3500 lıra aylıgını alacak yaslılık aylıhı ıkı sene surelı cok tesekkur edıyoruum cok sağolun

Üst Alt