Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurum neden 4a statüsünde kabul ediliyor?

Ooguz80

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Ben 2003 yılında astsubay olarak memuriyete başladım ve 2019 yılında mecburi hizmet süresi dolunca istifa ettim. 2022 yılında bir kaza sonucu ayağıma platin takıldı ve %61 engelli raporu verildi. 2 ncı kademe engelli vergi indirim belgesi aldım. Şu anda 4a lı olarak çalışıyorum ve kamu görevlileri emeklilik dairesine engelli / malulen emeklilik için müracaat ettim ama son çalışma yeri 4a olduğu için müracaatı SGK ya yönlendirdi. Benim emekli sandığında 7335 gün ve SGK da 150 gün primlerim var son 7 yılın yarısından fazlası 4c ama beni 4a dan emeklilik işlemi yapıyorlar. Benim 4c haklarım öldümü ne yapabilirim.

Ooguz80

MAlulen emeklilik söz konusu olduğunda en son çalışılan statü neyse emeklilik de o statüde olur. Yaşlılık emekliliğinde ise son 2520'Nin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde olur

Üst Alt