Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Malülen emekli olursam yaşlılık aylığına göre daha mı az maaş alırım?
Selamünaleyküm can kardeşlerim size bir sorum olacak
ben 1979 doğumlu uzun dönem sigorta başlangıcım 1997 Sgk girişli 25 sene 8 ay sigortalı 7155 gün pirimi olan vatandaşım psikolojik problemlerimden dolayı ( 8 senedir rahatsızlığım sürüyor ve raporlu ilaç kullanıyorum ) doktorum gerek SGK yılım gerek prim günümün tamamlaması nedeniyle bana %42 oranında puanla malülen emekli olmamı teklif etti buraya kadar herşey normal fakat SGKnın emekli maaşı hesaplama sitesinden yaptığım hesapla 11600 TL gibi maaş hesaplıyor siz üstadlarıma sormak istediğim soru şu
Eğer malulen emekli olursam maaşımda herhangi bir düşme olur mu olursa da ne kadar olur
Geçmiş olsun %42 raporla malulen Emekli olamazsın. malulen emekli olabilmek için SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanılı almalısın,
Eğer %42 rapor varsa ve SGK 4 a statüsünde primlerin yatırıldıysa, çalışırken vergi dairesine başvurup vergi indirimi almalı, sonra Emekliliğe müracat etmelisin. sigorta süresi ve primlerin fazlasıyla yeterli
Bu arada vergi indirim belgen yoksa bir işyerinde sgk'lıı olarak çalışman gerekir başvuru yapabilmen için. Senin Emekliliğinde Esas belge vergi indimidir
Maaşında anlamlı bir azalma olmaz. Aksine, bilmem kaç yıl erken emekli maaşı almak çok daha avantajlıdır.
yildirim79 sen malulen emekli olursan emeklilikte başka bir işte calışamazsın. Arkadaşın dediği gibi senin izleyecegin yol engelli raporu çıkartıp %40ve üzeri alacağın oran yeterlidir. Cıkardıgın raporu bulunduğun ilin maliyenin engelli biriminden bir dikekce alıp işlerinin insan kaynakları birimine doldurtup tekrar aynı yere verip vergi indirimi sonucunun Ankaradan gelmesini bekleyip ortalama 3 hafta sürüyor gelen vergi indirimi yazısı ile ssk ya gidip emeklilik için dilekceni vereceksin.ssk nın emekli olur yazısını alıp işyerine verip çıkışını alıp aynı gün içinde emeklilik işlemlerini baslatacaksın.emekli olunca alacağın ücret ssk lı çalışırken yatan sigorta pirimin ile hesaplanır Asgari ücret üzerinden yatmış ise ortalama alacağın ücret 3500 civarı.60 yaşındada emekli olsan yastan aynı ücreti alırsın. Demek istediğim vergi indirimi ile emekli olunca düşük maaş alma gibi bir durum söz konusu değil.sadece sağlık sorunları olduğu için kisinin yaş kriteri ortadan kalkıyor yasaya göre.182 yada mhrs den erişkinlerde için engelli sağlık kurulu raporu için randevu alıp seni takip doktorundan da durum bildirir raporu alıp heyete girip %40 ve üzeri oranda rapor alman
cevaplarınız için teşekkür ederim üstatlarım dediğiniz çok mantılı malulen yerine vergi indirimi almak daha mantıklı bir soru daha sormak
istiyorum vergi indirimi ile emekli olursam (40-59 puanla yani 3. derece vergi indirimiyle) maaşım ne kadar düşecek şu an için emekli olsam 11600 tl alacağım diye görünüyor sgk nın emekli maaşım sitesinde ve şimdi çalışıyorken maaşım 9500 tl civarında zaten eyt liyim onu mu beklemem daha mantıklı olur
En iyi Emeklilik erken emekliliktir ee tabi tercih senin ister bekle ister Emekliliğe başvur bu kararı verecek olan sensin
Vergi indirimiyle Emekli olduğunda SGK nın maaş hesaplama sitesinde ne görüyorsan en az okadar alacaksın 300,500 tl yüksek olur altı olmaz ben 6 ay önce Emekli oldum SGK nın maaş hesaplama sitesindeki rakamdan 200 tl fazla aldım
Sayın üstatlarım verdiğiniz bilgi ve paylaşımlarınız İçin çok teşekkür ederim bu ayın 30 unda Allah izin verirse heyete çıkacağım inşallah herşey yolunda gider de doktorumun dediği gibi 42 ve üzeri alırım (yıllardır beni takip eden doktorum heyet doktorları arasında) sonrası vergi indirimi için Ankarada güzel bir sonuç verirse bu şekilde ilerleyeceğim ercan 34 üstadımın dediği gibi en iyi emeklilik erken emeklilik olacak benim hayırlısı olsun inşallah sizde dualarınızı eksik etmeyin