Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olursam raporum geçerliliğini yitirir mi?

kenan91

Aktif Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
2
94% oranlı raporum var, Eylül gibi malulen emekli olmayı düşünüyorum. Emekli olduktan sonra da şirket açmayı planlıyorum.

Ana sorum şu; malulen emekli olursam mevcut raporum iptal edilip yeni rapor verirler mi? şu an rapor alirsam 70% oran veriyorlar çünkü.

Diğer sorum; malulen emekli olan birisi şirket kurabilir denmişti. Herhangi bir prim öder miyim? Avantajları dezavantajları nelerdir bilen yardımcı olabilir mi?

Maluliyet emeklisi ile engelli raporunun bir alakası yoktur ,engelli raporun varken yüce sgk ya başvuracaksınız yüce sgk sizi maluliyet için hastaneye yönlendirecek
Diğer bir konu malulen emekli olan kişi asla çalışamaz,ama şurasını bilmiyorum şirket açabilirmisiniz üstünüze bu konuya arkadaşlar cevap yazarlar

muntada al ansar evet herhangi bir şekilde çalışılamadığını öğrenmiştim. şirket kurabilirsin ama orada da çalısamazsın demişlerdi. o kısımla ilgili ilk mesajımdaki sorumu bilen arkadaşlar cevaplayacaktır

kenan91

Malulen emekli olduğunda 4b'li olabilirsin.

MAlulen emekli olduktan sonra yeni rapora neden ihtiyaç duyasınız?

OturanBoğa,

Şundan dolayı sordum hukuki açıdan bir sorun yaşamaktan endişe duyuyorum. Raporu diyalize girerken aldım, yeni nakil oldum. Bak sen öncesinde almışsın gibi bir durum olur mu. Bilgim olmadığı için.

Örneğin araba alırsam ileride Vergi dairesi bu kişi önceden rapor almış deyip reddeder ve sorun çıkartırsa...

kenan91

Emeklilik sonrası alınan her rapor emeklilik için kontrol muayenesini tetikler. Onun için, ben olsam başka rapor alırken 10 kere düşünürüm.

Ama araba almaksa amaç orada %90 ve üzeri rapora ihtiyacınız olur. Nakil sonrası bu oran alınamaz.

Üst Alt