Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emekli olursam daha esnek şartları olan başka bir işte çalışabilir miyim?

gokhan34

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
3
Merhaba. Kamuda ite kaka çalışıyorum. Anksiyete bozukluğu ve majör -kronik- depresyon teşhisiyle 2008den beri çeşitli hastanelerde; 2013ten beri ise kocaeli üni. Hastanesinde tedavi görüyorum. 3 kez yattım psikolojik tedavi gördüm ve 4.sü de söz konusu. Ekt aldım ama fayda göremedim. Müdürüm hastaneye bile anca izin veriyor ! Malülen emekli olursam daha esnek şartları olan başka bir işte çalışabilir miyim ?

malulen emekli olduğunuzda sgk lı bir işte çalışırsanız malul emekliliğiniz kesilir. eğer prim ve günelriniz tutuyorsa engelli emeklisi olursunuz. o aman çalışsanız dahi maaşınız kesilmez. eğer prim tutmuyorsa malul olup memuriyetten ayrılmak mantıklı değil. çünkü işe başladığınızda yine malul aylığınız kesilecek. birde sgk sizin için malul olabilir onayı verdimi. iş gücü kaybınız nedir. bunlarda önemli. engelli raporunuz varmı yokmu.

işte yüzde kaç verilecek. tek bir hastalıktan yüzde 60 ve üzeri iş gücü kaybınız olması lazım. olsa bile dediğim gibi sigortasız çalışmanız lazım ki malul aylığınız kesilmesin. oda ne olursa olsun süreli verilecektir.

@gokhan34 Malulen emeklilik için En az 10 yıl sigortalılık süresi ve en az 1800 pirim gün şartı ve 31612 Sayılı Maluliyet Ve Çalışma Gücü Kaybı Tespiti İşlemleri Yönetmeliği Kapsamında Ağır tanılı Rapor almak. Malulen emeklilik için Maluliyet raporu almak gerekmekte. Engelli raporu Malulen emeklilikte kullanılmaz.

Engelli raporunun bana nasıl bir faydası olur?

Malüliyet raporu nasıl alınır peki ?

Engelli raporu çıkınca vergi indirimi alabiliyor muyum? Maaşıma nasıl yansır rapor ?

@gokhan34, SGK'ya malulen emeklilik için başvuru yaparsınız. SGK sizi hastaneye sevk eder ve SGK Hastalık Listesi'ne göre rapor düzenlenir. Bu raporu hastane SGK'ya gönderir ve sgk sağlık kurulunun incelemesi sonucunda AĞIR tanısı alırsanız malulen emekli edilirsiniz.

@gokhan34 Engelli raporu 1.2.3 derece sakatlık indirimi Ve Defterdarlıktan onaylanması gerekiyor ki vergi indirimi ile Engelli emeklisi olabilesiniz, Engelli emekliliği için de 1.2.3 derece şeklinde ayrı Pirim günü oluyor sigortalılık yıl şartı vs. Engelli emeklisi emekli olunca çalışabilir maaşı kesilmez. Engelli raporu bireyse olarak alabilirsiniz tabi mevcut hastalıklarınızın toplamı en az %40 olmak zorunda.
Malulen emeklilikte SGK Kurum sevki ile Üniversite hastanesinden 31612 Sayılı Maluliyet Ve Çalışma Gücü Kaybı Tespiti işlemleri Yönetmeliği Kapsamında Tek Hastalıktan Ağır Tanılı Rapor almak gerekiyor Bu rapor şöyle olmak zorunda.
Çalışarak Hayatını kazanamayacağı tıbbi kanaatine varılmıştır veya Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen şeklinde olmalıdır.
Çoklu hastalıklarınız nedeni ile Çalışamayacak durumda iseniz Mevcut hastalıklarınız sebebi çalışmanıza engel teşkil ettiğine dair Rapor düzenlenmeli bu rapor ise Mevcutlu olunan çoklu hastalıkların her biri tek başına Ağır tanılı kabul edilmemiş olsa da Çoklu hastalık nedeni çalışmaya engel teşkil eden sigortalı malul sayılır.
Psikiyatri Majör depresyon Maluliyet için yeterli tanı kanaatimce, ancak SGK'nın sevk edeceği üniversite hastanesi Maluliyet raporuna oran yazmıyor bu usule aykırı, hastalık özeti yazılıyor ve son durum bildirir raporu hazırlanıyor son kararı Bölge Sağlık Kurulu verecektir ibaresi eklenerek SGK'ya gönderiliyor.
SGK Gelen rapor ile özlük dosyanı Bölge Sağlık kuruluna gönderiyor.
Bölge Sağlık Kurulu Genelde %100 Diyebilirim Malul değildir diye cevabi yazı gönderiyor, benim tespitlerim hep böyle olmuştur.

@ADALETE SİTEM,
peki üniversite hastanesi hastalık geçmişini nereden biliyor, kontrollerimizin yapıldığı hastaneden epikriz, kullandığımız ilaçlar, engelli raporu vs götürüyor muyuz?

@samedo99,
yüzde 45 ama yüzde 60 a çıkarırlar mı üniversite hastanesinin raporuna göre sgk.

hastanede yatıyor olma şartı var mı malulen emeklilik için.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@samedo99,

ben hiç yatmadım, evde ilaç içerek yaşıyorum. yani sgk sen hastanede klinikte yatmıyorsun evdesin seni emekli etmeyiz der mi acaba.

@yyakup,

Hastanede yatıp yatmaman önemli değil,önemli olan sevk edildiğin hastanede senin için düzenlenecek sağlık kurulu değerlendirmen olur.

yyakup

Evvelce alınan engelli raporu MALULEN EMEKLİLİKTE KULLANILMAZ Bu sebepten o raporu eklemeyin dedim.
Malulen emeklilikte 31612 sayılı yönetmelik kriterlerine göre ve oran belirtilmeksizin durum bildirir raporu hazırlanır.
Yukarıda yazdığım şekilde yapın.
Önce SGK maluliyet servisine müracaat edin formu doldurun ve yine yukarıda yazdığım şekilde devam edin.
Yapmanız gerekenleri sırası ile yazdım yukarıda ki bölümde.

@ADALETE SİTEM,

Kardeşim benim bahsettiğim konu,aynı hastaneye alınan sevk ile,
O hastanedeki tahlil MR tomografi test vs gibi sonuçların üstünden 6 ay geçmediyse bu sonuçların kullanılabileceğidir.
Yani bunlar için tekrar randevu alıp 3-5 ay randevu sırası bekleyerek sürecı uzatmamasıyla ilgili bir konuydu.

Mehmet005 Konumuz yeniden tahlil vs değil öncelikle yukarıda yazdığım işlemleri yapmanız gerekiyor.​

Üniversite kürsü konseyi zaten size toplamanız gereken evrakların listesini verecek.
Ve oluşturulan randevu günü de elde ki yazılı delil olan evraklarınız ile sağlık kuruluna gideceksiniz dosyanıza evraklar eklenecek ve eldeki dosya ile Kürsü konseyini dolaşacaksınız.
Ek belge istenir ise zaten tahlil yapılır, genelde önceki deliller üzerinden mütalaa hazırlanır.
Önce SGK maluliyet servisine müracaat edin.

@ADALETE SİTEM merhaba salı gunu heyete gireceğim,SGK dan sonuç nasıl ve ne kadar sürede bellli oluyor acaba ? Birde sigortam şuan aktif,sonucu beklerken bir sorun teşkil eder mi acaba ? Tesekkurler

@yyakup Herkesnirsey değil malul degildir kişi olsa öyle bir cevap gelemez yaşayıp gormek lazım

samedo99 Mütalaa Bağlı bulunduğunuz o yer SGK Müdürlüğü Maluliyet servisine E-Tebligat sonrası, Yerel kurumca BSK'na tebliği tarihinden başlayarak 60 gündür bu süre yasaldır.​

Süre bakımından özel istisnalar vardır bunlar dosya yoğunluğu doğal afet gibi mücbir sebeplerdir her halükarda en fazla 60 en çok 74 gündür.
Aktif sigortalı olup olmamanız engel değildir, lehe BSK Kararı çıkması ihtimaline binaen ve BSK Nihai kararı sonrası Maluliyet vukuu bulması halinde sigorta ilişiğiniz kesilerek maluliyet işlemleri aşamasına geçilir.

@ADALETE SİTEM,

maluliyet onaylanırsa 60 gün mü var istifa için çalıştığımız kurumdan.

bağlı bulunduğumuz sgk yı nereden öğrenebiliriz.

@samedo99, inşallah emekli olursunuz hocam, peki kurula mı soktular yoksa tek tek hocaları mı dolaştınız.

Üst Alt